Kouvojen ruuti märkää Nokiaa vastaan

Kouvot (6/4) ei saanut pelillistä ilmettään korjattua sitten pohjanmaan visiittinsä vaan BC Nokia (6/5) tuli peliin energisesti ja korjasi potin talteen pistein 79-86 (33-42). Kouvojen alkukauden hyvä vire sekä peli-ilme ja -ilo tuntuvat olevan tällä hetkellä kadoksissa. Maahan ei kuitenkaan ole aikaa jäädä makaamaan sillä pelit jatkuvat tiiviillä tahdilla ja kelkan kyytiin pitää päästä takaisin, mielellään mahdollisimman nopeasti.

Vaikka ottelun ensimmäinen jakso oli tasainen (17-17) oli ilmassa jo vaaran merkkejä. Tomi Lommin 9 pistettä pitivät kotijoukkueen kuitenkin kyydissä mukana. Toisella jaksolla merkit alkoivat konkretisoitua pistesarakkeessa. Jakson puolivälissä Kouvot vielä johti ottelua (28-26), mutta sitten muutaman viimeisen pelin vaivanneet ongelmat alkoivat nostaa vahvemmin päätään. BC Nokia vei jakson viimeiset minuutit miten halusi ja puoliajalle lähdettiin 9 pisteen vierasjohdossa (33-42).

Tomi Lommi (9/0) pelasi hyvät minuutit.

Pukukopista tuli toiselle puoliajalle taistelevampi Kouvot, mutta tällä kertaa pelkkä taistelu ei riittänyt. Nimittäin BC Nokia taisteli myös ja piti kynsin hampain kiinni johtoasemastaan. Vaikka Kouvojen peli ei alkukauden tavoin rullannutkaan sai joukkue kurottua eroa umpeen. Viimeiselle tauolle lähdettiin vieraiden 5 pisteen johdossa (56-61).

Viimeisellä jaksolla Kouvot pääsi parhaimmillaan neljän pisteen iskuetäisyydelle (61-65), mutta aina kun kotijoukkue oli päästä yhden posessionin peliin, iski Nokia kapuloita rattaisiin. Lopulta Kouvot ei päässyt enää aivan iholle vaan puristus jäi harmittavasti vajaaksi. Sarjapisteet lähtivät Nokialle pistein 79-86 (33-42) eikä siinä ollut Kouvoilla sen enempää nokan koputtamista.

Kouvojen päävalmentaja Tuomas Oja: ”Pelin alku oli samanlaista mitä meillä on ollut enemmän tai vähemmän viimeiset neljä peliä. Me ei pelata joukkueena, ollaan vähän kiinnostuneita siitä , että saanko koskea palloon tai minä teen nyt tästä korin, ja sitten me ollaan ulkona siitä mitä me halutaan hyökkäyksessä tehdä. Heitot eivät tule niistä paikoista mistä pitäisi tulla, heitot ovat haastettuja eikä ole levypalloasemat kunnossa. Ja sitten tilastoista näkee tämän saman asian mikä viime matseissa on näkynyt: menetyksistä 17 pistettä, hyökkäyslevyistä 12 pistettä ja 14 nopeilla. Lisäksi vastustajan kakkoset 65%, se on luku minkä kanssa ei voi elää. Tämä on johtunut viime aikoina siitä, että vastustaja juoksee 1-0 tai 2-1 lay uppeja meitä vastaan.”

Silas Melson (24/6) oli kotijoukkueen pistekärki.

”Pystyttiin hieman kääntämään peliä toisella puoliajalla. Palkintoa ei tullut heti ja kohtuullisesti pystyttiin olemaan pelissä mukana, mutta lopussa hajottiin ihan perus palloscreenin puolustamiseen jostain syystä. Ei voida kuvitella, että 20 minuuttia riittää tässä sarjassa mitään joukkuetta vastaan. Meillä on nyt 2 päivää aikaa valmistautua Saloa vastaan ja se suurin mahdollinen haaste mitä tässä vaiheessa voi olla. Siinä ottelussa pitää pysyä pelisuunnitelmassa henkisesti ja toteutuksen puolesta koko matsin ajan.” – Oja jatkaa.

Joukkueidensa parhaina pelaajina palkittiin Kouvojen Silas Melson ja BC Nokian Daniel Dolenc (22/4).

Kouvot: Silas Melson 24/6/2/1r, Duke Shelton 14/6/1/1t, Derrick Barden 13/7/3/4r, Tomi Lommi 9/0, Teemu Knihtinen 7/4/1, David Gonzalvez 6/2/5, Severi Kaukiainen 4/2/3/1r ja Mika Nuolivirta 2/4.

Kuvat: Matti O Koskinen