Seuraava otteluKataja Basket — Kouvot/27.3.2019/LähiTapiola Areena

Kouvojen tie vie pohjanmaalle

Kouvot (18/14) matkustaa lauantain kunniaksi lakeuksille jossa se kohtaa huikeassa vireessä olevan Karhu Basketin (22/12). Karhun oiva kevätvire on viemässä joukkuetta runkosarjan toiselle sijalle kun taas Kouvojen tähtäimessä on taistella pudotuspelien kotiedusta eli paikasta neljän kärkijoukkueen joukossa. Joukkueet ovat kohdanneet kauden aikana kolmesti Kouvojen johtaessa ennen viimeistä kohtaamista voitoin 2-1.

Karhu on ollut kovassa vedossa viime aikoina. Se on voittanut viimeisestä 10 ottelustaan peräti yhdeksän ja viimeisestä viidestä se ei ole hävinnyt ainuttakaan. Itse asiassa Karhu on tällä hetkellä koko korisliigan kuumin joukkue. Vaikka Karhun kotitaika (12/5) ei ehkä tilastojen valossa näytä niin kovalta kuin joskus aikaisemmin on se kuitenkin voittanut kotonaan viimeiset kuusi ottelua. Kouvot on voittanut viimeisestä kymmenestä ottelustaan tasan puolet ja viimeisestä viidestä kolme. Vieraissa se on voittanut seitsemän ottelua (7/9) ja yksi voitoista on tullut nimen omaan Karhua vastaan Kauhajoella.

Kouvot on keskinäisissä otteluissa edellä sen voitettua kauden kaksi ensimmäistä kohtaamista. Karhu kellistyi selälleen ensin lokakuun alkupuolella Kouvolassa (83-66) ja joulukuun alussa Kauhajoella (73-74). Joulukuun puolivälissä Karhu kävi Kouvolassa makselemassa kalavelkoja vieden ottelun kuuden pisteen marginaalilla (83-89). Joukkueet eivät siis ole kohdanneet toisiaan lähes kolmeen kuukauteen ja molempien kokoonpanot ovat eläneet sitten edellisen pystypainin. Karhu lähteekin neljänteen keskinäiseen otteluun selvänä ennakkosuosikkina.

Kouvojen päävalmentaja Jyri Lehtonen: ”Karhu Basket on sarjan kuumin joukkue josta löytyy kokoa, laajuutta ja kokemusta. Sarcevic (Bojan) on huippuiskussa. Meidän on onnistuttava hyvin, jotta voimme pelata voitosta. Yksi asia on kuitenkin varma, korinalustoilla tulee olemaan ahdasta.”

Kahdettatoista kauttaan korisliigaa pelaava 30-vuotias takamies Bojan Sarcevic (10.9/3.8/6.6/1.5r) pelaa jälleen kerran ties monettako kautta putkeen erinomaista koripalloa. Viimeisessä viidessä ottelussaan Sarcevic ei niinkään ole keskittynyt pisteiden (12.8) tekoon, mutta mikä tärkeämpää, syöttöjä on kertynyt tilille peräti 8.4 ottelua kohden. Edellisessä ottelussa sarjakärki Vilpasta vastaan Bosnia-Hertsegovinalaislähtöinen takamies nakutti 21 pistettä ja tarjoili peräti 15 namupassia. Tätä miestä Kouvojen pitää pystyä hidastamaan ja häiritsemään mahdollisimman hyvin. Ex-kouvot Henri Kantonen (5.8/3.0/2.2) ja Samuli Vanttaja (7.7/4.1) pelaavat myös erinomaista kautta. Esimerkiksi Kantonen on pussittanut viimeisessä seitsemässä ottelussa keskimäärin 9.1 pistettä teholukemalla 11.9 ottelua kohden. Kotkalaislähtöiset veljekset Juho (4.6/2.5) ja Joonas Lehtoranta (5.4/2.3/3.0) täydentävät Karhun kotimaisen rosterin.

Kauhajoella on pyörähtänyt kauden aikana peräti kahdeksan ulkomaalaisvahvistusta ja nykyisestä nelikosta vain sisäpelaaja Stephen Maxwell (16.3/8.2) on ollut mukana kauden alusta lähtien. Tällä hetkellä Kauhajoella onkin erittäin kova jenkkinelikko kun Maxwellin lisäksi kokoonpanoon kuuluvat Gregory Mangano (15.7/9.2), Rene Rougeau (14.7/6.3/3.2/1.3r/1.3t) ja uusin hankinta Tampereen Pyrinnöstä tuttu Kelvin Lewis (11.7/1.0). Lewis on pelannut vasta kolme ottelua oranssipaidoissa joten parempaa on mieheltä vielä odotettavissa.

Karhu – Kouvot lauantaina 10.3. klo 17:00 alkaen Kauhajoen liikuntahallilla ja Fanseatilla.

Kuvat: Tuomo Tulokas ja Matti Koskinen