Kouvojen tytöillä vahva viikonloppu

Kouvojen tyttöjoukkueista suurin osa pelasi viikonloppuna. Selkeimmät numerot taululle iski B-tytöt Mansikka-aholla.

 

B-tytöt kohtasivat lauantaina vieraita Joensuusta ja Äänekoskelta. Ensimmäisessä ottelussa Joensuun Kataja oli aika lailla vastaantulija. Kouvot hallitsi korinalustoja ja vyöryi koko joukkueen voimin 68-21 voittoon. Toinen ottelu perinteikästä Äänekosken Huimaa vastaan oli tasaisempi. Lopulta Kouvojen koneessa riitti virtaa enemmän ja loppulukemat 73-41 eivät jätä selittelyille sijaa.

 

C-tyttöjen SM-karsinta jatkui Kouvojen osalta Orimattilassa. Kouvot oli liikenteessä pelkästään vuotta nuoremmilla 03-syntyneillä ja pari viikkoa sitten saalistettu voitto Kotkalaisesta Peli-Karhuista vaihtui nyt tappioon lukemin 55-44. Toisessa ottelussa Orimattilan Jymy oli parempi lukemin 43-74. Ei siis ihan vahvin päivä C-tytöillä, mutta Kouvoilla on vielä erinomaiset mahdollisuudet C-tyttöjen SM-sarjaan.

C-tyttöjen II-divisioonassa Kouvot matkasi Lahteen, jossa vastaan asettui Heinolan NMKY ja paikallinen SBG. Heinolaa vastaan ottelu eteni tasaisissa merkeissä, kunnes viimeisellä jaksolla Kouvojen hyökkäys alkoi toimia. Loppulukemiksi tuli ottelun tapahtumiin nähden yllättävänkin selkeät 61-33. Toisessa ottelussa Kouvot jatkoi siitä, mihin edellisessä jäi. SBG jäi Kouvojen monipuolisen hyökkäyksen alle lukemin 62-34.

 

Minitytöt kohtasivat Vahteron koululla lauantaina kahdesta lahtelaisen SBG:n. Kouvojen joukkue on vielä melko kokematon, mutta se ei kentällä kauaa näkynyt. Ensimmäisessä ottelussa SBG White kaatui lukemin 45-34. Toisessa ottelussa SBG Red antoi kovemman haasteen, mutta Kouvojen kantti kesti loppuhetkillä vapaaheittoviivalla ja voittonumerot kirjattiin lukemin 41-44. Joukkuetta kannatteli muutama pidempään koripalloa pelannut tyttö, mutta oli myös hienoa huomata, kuinka vähemmän aikaa pelanneet saivat vastuuta ja onnistumisia melko hyvätasoisissakin otteluissa.

 

Mikrotytöt avasivat sunnuntaina kautensa Lahdessa. Vastaan asettui paikallinen SBG kahdella joukkueella. Ensimmäisessä ottelussa SBG Rediä vastaan Kouvojen tyttöjen edesottamuksista paistoi jännitys. Olihan kyseessä kauden ensimmäinen virallinen sarjapeli. Pikkuhiljaa Kouvot sai kuitenkin juonesta kiinni, mutta loppukiri ei aivan riittänyt voittoon asti. Loppulukemat 27-40 SBG:lle. Toisessa ottelussa SBG Whitea vastaan jännityksestä ei ollut lopulta tietoakaan. Tytöt alkoivat ymmärtää päivän aikana pelin merkitystä ja Kouvot rallatteli selkeään 49-12 voittoon.

 

Kaikkien Kouvojen tyttöjoukkueiden pelit jatkuvat ensi viikonloppuna Kouvot-turnauksen merkeissä.