Kouvojen Unified-joukkueen ensimmäiset pelit Lahdessa 4.10

Kouvojen Unified-joukkue koostuu kehitysvammaisista ja normaaleista koripalloilijoista. Unified otteluissa kentällä on aina yhtä aikaa kolme kehitysvammaista ja kaksi partneripelaajaa. Partneripelaajien tehtävä on helpoittaa ottelun kulkua ja saada kaikki osallistumaan peliin. Kouvojen Unified joukkue on aloittanut toimintansa viime tammikuussa. Kehitysvammaisia pelaajia on mukana kymmenkunta ja partneripelaajia muutama. Toiminta on matalankynnyksen toimintaa, mukaan pääsee helposti. Joukkuetta valmentaa Kouvottarien pelaajat, fysioterapian ammattilaiset Roosa Frimodig ja Elina Mikkola.

Kouvot Unified pelasi historiansa ensimmäiset ottelut 4.10 Lahdessa. Kun autot starttasivat aamuyhdeksältä Mansikka-aholta, oli jännitystä havaittavissa ilmassa. Lahteen päästyään Unified puki uudet pelipaidat päälle ja aloitti alkuverryttelyn. Ensimmäisessä ottelussa oli vastassa Kotkan joukkue. Aloitushypyn noustessa ilmaan jännitys katosi hallin kattoon.

Unified7

 

Oman joukkueen suoriutuminen sai aikaan riemun kiljahduksia alusta asti. Joukkuekavereiden kannustus sai ujoimmatkin pelaajat ylittämään itsensä. Historian ensimmäinen ottelu päättyi Kouvojen muutaman pisteen voittoon. Ruokailun jälkeen vastassa oli Lahden joukkue. Samat otteet jatkuivat ja kaikki pelaajat onnistuivat jopa korinteossa! Lahti ottelu päättyi myös Kouvojen muutaman pisteen voittoon.

 

Unified1

Unified3

 

Päivä oli kerrassaan mahtava! Loppuhuutojen jälkeen oli havaittavissa väsymystä, mutta pelihaluja olisi vielä riittänyt. Seuraavat ottelut järjestetäänkin Kouvolassa Kouvot-turnauksen yhteydessä 14.11.

Unified4

 

Joukkueessa pelasivat Jani Salo, Tomi Tuominen, Marja-Liisa Häkkänen, Rasmus Rusi, Aku Hyvärinen, Teemu Hirvonen ja partneripelaajat Lauri Heikkilä, Juuso von Behr ja Aki Härkönen. Ensimmäiset ottelut valmensi Mika Hirvonen.