Kouvojen vieraaksi näätiä Nokialta

Sarjassa kuudentena oleva Kouvot (10/11) saa sunnuntaina vieraita Pirkanmaalta kun kahdeksantena majaileva BC Nokia (10/13) saapuu vieraisille Jatke Areenalle. Kevään -16 välieräparista Nokia on ollut tällä kaudella niskan päällä voittaen molemmat kauden kohtaamiset. Molemmat joukkueet ovat hyvissä asemissa taisteltaessa pääsystä kahdeksan joukkoon ja kevään pudotuspeleihin.

Ottelu ratkaistaan kolmen sekunnin alueella – Jyri Lehtonen

BC Nokia aloitti kauden kahdesta tappiosta huolimatta varsin mallikkaasti. Kolmannesta ottelusta alkoi kuitenkin viiden ottelun voittoputki minkä siivittämänä näätälauma oli sarjataulukossa korkealla, jonkin aikaa. Seurasi viiden ottelun tappioputki, kolmen ottelun voittoputki ja tällä hetkellä joukkue on jälleen Kouvolaan saapuessaan neljän ottelun tappioputkessa. BC Nokia on voittanut kotonaan puolet otteluistaan (6/6) ja vieraissa neljä ottelua (4/7) on päättynyt näätien voittoon.

Kuten alkujuonnossa todettiin, on Nokia voittanut kauden kaksi aikaisempaa keskinäistä kohtaamista. Marraskuun alussa Nokian palloiluhallilla eroksi muodostui 10 pistettä (79-69) ja joulukuun puolivälissä Jatke Areenalla viisi pistettä (85-90). Molemmissa otteluissa Kouvot on ollut vaikeuksissa korin läheisyydessä ja levypalloissa. BC Nokian 208-senttinen Sean O’Mara ja 207-senttinen Dragan Labovic ovat olleet vaikeasti pideltäviä velikultia. Kouvot on aloitti toki molemmat ottelut hyvin, mutta sitten ote siirtyi nokialaisille. Sunnuntaina Kouvoilla onkin jälleen luvassa kova haaste maalatulla alueella.

Kouvojen päävalmentaja Jyri Lehtonen: ”Isokokoinen Nokia on ollut meille vaikea vastus. Uuden pelaajan myötä heillä löytyy nyt myös kova heittouhka pallonkäsittelijän roolissa. Ottelu kuitenkin ratkaistaan  kolmen sekunnin alueella.”

BC Nokian kulmakivi kauden ensimmäisellä puoliskolla on ollut kaksikko Sean O’Mara (18.2/8.1/2.3) ja paikallinen legenda Dragan Labovic (16.7/6.3/1.8). Edellä mainittujen lisäksi vain Teemu Sulonen (5.7/1.7/1.7) on pelannut kaikki joukkueen 23 ottelua. Kahden muun ulkomaalaisvahvistuksen tontilla on ollut turbulenssia. Tällä hetkellä ulkomaalaisnelikon täydentävät 203-senttinen laituri Juan Davis Jr (12.4/10.0) ja vasta yhden ottelun näätäpaidassa pelannut Jalek Felton (31/5/6/2r). Felton ei ainakaan arkaillut ensimmäisessä ottelussaan sillä 191-senttinen takamies otti 22 heittoa joiden lisäksi kahdeksan liipaisua vapaaheittoviivalta.

BC Nokian johtaja kotimainen pelaaja on ollut tällä kaudella Aapeli Alanen (11.5/5.6/1.9). Niko Mattila (7.9/3.5/2.1) ja ex-kouvo Daniel Dolenc (10.3/4.3) ovat kärsineet kauden aikana loukkaantumisista. Aleksi Kantonen (1.8/0.5) täydentää nokialaisten rosterin.

Kouvot – BC Nokia sunnuntaina 27.1. klo 17:00 alkaen Jatke Areenalla. Tervetuloa mukaan kannustamaan Kouvot kohti kahdeksatta kotivoittoa.

Kuva: Matti O Koskinen