Seuraava otteluKouvot — Kauhajoen Karhu/24.5.2019/Lumon Areena

Kouvot aloittaa kautensa Derbyllä

Viime kaudella korisliigan runkosarjassa viidenneksi sijoittunut Kouvot aloittaa uuden kautensa keskiviikkona vierasparketilla. Joukkue kohtaa kauden avausottelussaan viime kaudella kahdeksanneksi sijoittuneen KTP Basketin. Kyseessä on kautta aikain 106. Kymenlaakson Derby. Kouvot on voittanut viimeiset kuusi Derbyä minkä turvin kouvolalaiset johtavatkin keskinäisiä otteluja viiden voiton erolla (55-50). Uusi kausi ja totutusti uudet kujeet tarjoavat kuitenkin jälleen kerran uudenlaisen lähtökohdan viime kausiin verrattuna.

Kouvot lähtee uuteen kauteen haastavasta tilanteesta. Syitä on monia. Jatke Areenan parketin kastuminen ja sitä seurannut kuivatus jatkotöineen on ajanut Kouvojen koripallojoukkueet evakkoon legendaarisesta kotiluolastaan. Kaksi ulkomaalaisvahvistusta ovat aiheuttaneet harmaita hiuksia saapumisensa jälkeen ensimmäisen ollessa jo valmiiksi loukkaantunut ja jälkimmäisen kutistuttua Atlantin ylittävällä lennolla huomattavasti normaalia enemmän. Leland King II menikin vaihtoon ja uutta pelaajaa etsitään parast’ aikaa. Kauden avaukseen Kouvot lähtee kahdella ulkomaalaisvahvistuksella.

Joukkueen ykköspelintekijä Tuomas Hirvonen (12.8/2.6/6.4) loukkaantui maajoukkueen kesäleirillä ja joutuu olemaan sivussa vielä ainakin kauden avausottelusta. Myös kapteeni Ville Kaunisto (13.2/10.7) oli jonkin aikaa loukkaantuneena preseasonilla, mutta on jo palannut pelaavaan vahvuuteen. Kouvot lähtee kauteen samalla kotimaisella osastolla kuin viime kaudellakin. Kouvojen ulkomaalaisvahvistukset laituri Jeremy Morgan ja takamies EC Matthews ovat osoittautuneet kelpo pelimiehiksi. David Gonzalvez on jäänyt Kouvolaan kuntouttamaan itseään pelikuntoon. Kouvot kohtasi harjoituskaudella kahdesti Joensuun Katajan ja kertaalleen Tampereen Pyrinnön. Kolme ottelua, kolme tappiota. Tosin Kouvot ei päässyt yhteenkään harjoitusotteluun lähelläkään parasta kokoonpanoaan.

Kouvojen päävalmentaja Jyri Lehtonen: ”Mukava aloittaa kausi Karhuvuoressa. Vahvistunut KTP on yksi sarjan mahdollisista kärkijoukkueista. Oman joukkueen vire on arvoitus. Nuorille miehille on vastuuta tarjolla. Loppukautta ajatellen tämä ottelu toimii hyvänä tasonmittauksena pelaajien henkilökohtaisella tasolla. Joukkuekonsepti on varmasti hakusessa.”

KTP Basket uudistui, ja samalla vahvistui, kesän aikana. Kotkalaiset palkkasivat uudeksi päävalmentajaksi paluun korkeimmalle sarjatasolle tekevän Tomi Kamisen. Viime kauden avainpelaajista joukkueessa jatkavat Antto Nikkarinen (7.8/2.0/3.7), Michael Pounds (10.8/2.4/1.8) ja Janne Lehtoranta (1.6/1.0). Viime keväänä Karhu Basketin riveissä mestaruuden voittaneet Juho (4.4/2.6) ja Joonas (4.5/1.9/2.1) Lehtoranta palaavat takaisin kasvattajaseuraansa. Uusia mielenkiintoisia nimiä joukkueessa ovat varsinkin 205-senttinen sisäpelaaja Julius Rajala ja 191-senttinen takamies Miika Heinonen. Viimeksi mainittu lienee tosin tällä hetkellä loukkaantuneena.

KTP:n ulkomaalaisvahvistukset ovat kaikki uusia kasvoja korisliigassa. Kenties entuudestaan nelikon nimekkäin on 196-senttinen heittävä takamies Matt Williams Jr jolla on vyöllään myös NBA -kokemusta kolmen ottelun verran Miami Heatin paidassa. Muut kolme ulkomaalaisvahvistusta ovat 200-senttinen laituri Donte Thomas (rookie) sekä sisäpelaajat 201-senttinen Tyrell Nelson ja 203-senttinen kokenut Kevin Langford.

Kouvojen tavoin myös KTP pelasi kolme harjoitusottelua. Viron reissullaan joukkue hävisi Pärnulle (89-80) ja BC Tallinna Kaleville (92-73), mutta voitti kenraaliharjoituksessa kotonaan Uudenkaupungin Korihait (85-79).

KTP Basketin päävalmentaja Tomi Kaminen: ”Mukava palata Korisliigaan kuuden vuoden tauon jälkeen – peli on selkeästi kehittynyt noista vuosista. Vastassa on heti Kouvot, jossa Lehtosen Jyri on tehnyt pitkään laadukasta työtä pelaajiensa kanssa. KTP on puolestaan uudistunut totaalisesti ja samalle sivulle pääseminen vie aikansa. Toivotaan, että harjoitusten hyvä tekemisen meininki kantaa peliin asti.”

Kauden ensimmäinen Kymenlaakson Derby KTP – Kouvot keskiviikkona 10.10. klo 18:30 Steveco Areenalla Kotkassa.

Kuvat: Mikko MJ Pitkänen