Kouvot avausvoittoon kotiyleisön edessä

Kouvot (1/1) naarasi kauden avausvoiton kotiyleisönsä edessä kun hyvin läpi ottelun taistellut kotijoukkue voitti yhden suurimmista mestarisuosikeista Helsinki Seagullsin (1/1) pistein 81-71 (40-38). Laajalla rintamalla onnistunut Kouvot pelasi hyvällä peli-ilmeellä ja -rohkeudella varsin tasapainoisen ottelun.

844 katsojaa sai todistaa mainion kauden avauksen tutussa kotiluolassa. Kouvot oli valmiina otteluun heti starttipistoolin paukahdettua, eikä notkahdusta tullut oikeastaan koko 40-minuuttisen aikana. Kouvot oli niukasti niskan päällä koko ottelun ja kolmannen jakson lopulla se onnistui repimään eron 12 pisteeseen (63-51). Viimeinen jakso tuli kuitenkin olemaan vielä tuimaa taistelua, mutta Kouvot ei antanut tuumaakaan periksi nimivahvalle lokkiparvelle.

Duke Shelton pelasi vahvan tupla tuplan (20/14) kahdella blokilla höystettynä.

Seagulls taisteli ottelun voitosta vielä ihan tosissaan viimeisellä jaksolla. Jakson puoliväliin mennessä se oli hiipinyt jo viiden pisteen iskuetäisyydelle (70-65) ja hetkeä myöhemmin eroa oli vain neljä pistettä (71-67). Tässä vaiheessa Kouvot otti aikalisän ja istui alas.

Aikalisä tuotti tulosta, Kouvot vastasi kahdesta seuraavasta korista (75-67) ja näin vuotava haava oli hoidettu. Lopussa Kouvojen hermo piti eikä Seagulls päässyt enää haastamaan sarjapisteiden kohtalosta. Hieno voitto kotijoukkueelta ja huikea kannustus yleisöltä viimeisten minuuttien aikana.

Teemu Knihtinen (12/4) jatkoi vahvoja otteitaan.

Kouvot onnistui korjaamaan lauantai-illasta ne tärkeimmät osatekijät jotka eivät toimineet sarja-avauksessa Salossa: menetykset ja vastustajan hyökkäyslevypallot. Maanantain ottelussa Seagulls oli parhaimmillaan kun se pääsi juoksemaan, mutta nyt Kouvot onnistui tuota rajoittamaan. 5vs5 pelaaminen oli kotijoukkueelta hyvää tekemistä, energistä ja joukkueorientoitunutta.

Kouvot onnistui jälleen laajalla rintamalla ja kauden avausmatsista poiketen, vahvistukset ottivat onnistuneesti vastuuta hyökkäyspäässä. Duke Shelton (20/14) ja Derrick Barden Jr (19/11) olivat erinomaisella pelipäällä. Severi Kaukiainen (14/4/8) ja Teemu Knihtinen (12/4) jatkoivat alkukauden vahvoja otteitaan. Seagullsilta parhaassa lennossa oli ensimmäisen ottelun tavoin Elijah Stewart (21/7/2t). Lennokkainta taustatukea antoivat Trae Bell-Haynes (12/5/5/2r), Tuukka Kotti (9/7) ja Richard Williams (7/6/9).

Illan näyttävin suoritus nähtiin ottelun lopussa, Derrick Bardenin Windmill.

Kouvojen pelintekovastuun hienosti kantanut takamies Severi Kaukiainen: ”Toteutettiin meidän pelisuunnitelmaa todella hyvin puolustuksessa ja hyökkäyksessä. Jos vertaa Vilpas -otteluun niin pidettiin tänään hyvin huolta pallosta, kahdeksan menetystä on aika hyvin. Levypalloissa oltiin myös hyviä. Kun saadaan uusi pelaaja vielä mukaan rotaatioon voidaan toivottavasti laittaa vielä enemmän palloon painetta. Ei omista tilastoista niin väliä, pääasia että joukkue voittaa.”

Severi Kaukiainen oli Richard Williamsille (3) ja Seagullsille vaikea pideltävä, Severille 14 pisteen lisäksi 8 syöttöä.

Kouvojen päävalmentaja Tuomas Oja oli maltillisen tyytyväinen illan esitykseen: ”Parannettiin hyvin kauden avausmatsista ja päästiin korintekotilanteisiin huomattavasti paremmin eikä menetetty palloa tai annettu kaverille hyökkäyslevypalloista toisia yrityksiä. Hyvä parannus pojilta. Päästiin aika hyvin hyökkäyksessä juoksemaan niitä juttuja mitä pitikin, mutta on siellä vielä tehtävää aika paljonkin. Tähän vaiheeseen kuitenkin ihan ok suoritus joukkueelta, mutta paljon on vielä tehtävää. Silas Melson tuo meillä lisää laajuutta varsinkin pallonkäsittelyosastolle ja pystytään hieman pudottamaan peliminuutteja muilta jotta peli pysyy aktiivisempana.”

Kouvot tänään: Duke Shelton 20/14/2/1r/2t, Derrick Barden Jr 19/11/4/1r, Severi Kaukiainen 14/4/8, Teemu Knihtinen 12/4/1, Vili Nyman 6/3, Mika Nuolivirta 4/2/1, David Gonzalvez 4/1/7/4r ja Tomi Lommi 2/1/1r.

Kouvot kohtaa seuraavaksi kuluvan viikon lauantaina Tampereen Pyrinnön vieraissa.

Kuvat: Matti O Koskinen