Kouvot haastaa vauhtikone Pyrinnön kotonaan

Kouvot (4/10) saalistaa kauden viidettä voittoaan keskiviikkona kun kotiluolaan saapuu vieraaksi kenties kauden positiivisimmasta peli-ilmeestä vastannut ja valtavirrasta poikkeavasta pelityylistä tällä kaudella tunnettu sarjakakkonen Tampereen Pyrintö (11/2). Joukkueet ovat kohdanneet toisensa jo kauden alkupuolella, tuolloin Pyrintö oli Pyynikillä vahvempi 19 pisteen erolla (99-80).

Kouvot on pelannut tämän vuoden puolella neljä ottelua jotka kaikki on mitelty uudistuneella kokoonpanolla: tuloksena yksi voitto ja kolme tappiota. Tappioista kaksi on tullut suurella marginaalilla, mutta Nokialla joukkue taisteli sarjapisteistä aina viimeiselle minuutille asti.

Kouvojen päävalmentaja Antti Hurri: ”Kenraali Gonzalves tuo Jatke Areenalle liigan tehokkaimman hyökkäyksen, jonka pysäyttämiseen tarvitaan rautainen suoritus niin yksilö- kuin joukkuetasolla. Lisämausteen tuo tietenkin Pyrinnön paikkapuolustus, jota vastaan on oltava valmis hyökkäämään. Perusasiat: 1vs1 -puolustus, levypallopelaaminen ja pelirohkeus ovat asioita, joissa meidän on onnistuttava.

Kuva: Niko Toivonen.

Pyrintöä vastaan Kouvojen on onnistuttava erityisesti puolustuspäässä, sen jälkeen hyökkääminenkin on helpompaa. Ja toisin päin. Hyvän puolustuksen tai ainakin sen mahdollistaminen edellyttään tasapainoista ja selkeää hyökkäämistä. Pyrintö on nakuttanut otteluissaan keskimäärin 101 pistettä ja se on paljon. Toiseksi eniten pisteitä on tehnyt sarjakärki Seagulls (95p).

Pyrintö hyökkää laajalla rintamalla, peräti kuusi pelaajaa on keskiarvoissaan kaksinumeroisilla pisteillä. Pisteykkösenä häärii kuukauden pelaajaksikin kertaalleen valittu Marcus Lewis (22.9/5.7/5.2/2.6r, teh 23.8). Kouvolalaisille tuttu David Gonzalvez (11.2/4.1/4.5) on saanut paljon pallollista vastuuta ja rauhoittaa tarvittaessa kokemuksellaan joukkueensa paikoin villiä hyökkäystä. Kotkasta kesken kauden Pyrintöön siirtynyt Shaquille Thomas (13.7/2.3/1.3) on kotiutunut nopeasti uuteen joukkueeseensa. Sisäpelaaja Brady Skeens (12.4/9.8/2.2/1.2t) tekee tehonsa salakavalan huomaamattomasti.

Kuva: Tuomo Tulokas.

Kotimaisista pelaajista kaksinumeroisille ovat heittäneet ex-kouvo Osku Heinonen (12.3/2.3/1.9) ja Shawn Hopkins (14.0/3.7/1.3). Jälkimmäiselle siirto Nokialta Tampereelle on tehnyt hyvää, Pyrinnön pelityyli sopii fyysiselle Hopkinsille kuin työrukkanen käteen. Myös Lassi Kilpinen (8.8/2.1/3.1), Tomas Pihlajamäki (6.3/2.6/1.1), Valtteri Leppänen (5.4/1.6) ja Panu Peltokangas (4.1/3.2) pelaavat hyvällä tasolla ja tuovat mukavasti tehoja.

Pyrinnön päävalmentaja Miikka Sopanen: ”Kouvot on pelannut joulun jälkeen hyvällä ilmeellä ja itseluottamuksella lähes täysin kotimaisin voimin, ja on etenkin kotisalissaan kova vastus. Tavoitteenamme on kurinalainen ja eheä suoritus, sekä tietenkin vierasvoitto. 

Kouvot – Pyrintö keskiviikkona 27.1. klo 18:30 Jatke Areenalla Kouvolassa ja Ruutu+:lla. Kouvot pelaa ottelunsa edelleen ilman yleisöä. Tiedot ottelukohtaisista tukilipuista löydät Kouvojen somesta.