Kouvot haastaa Vilppaan kotiluolassaan perjantaina

Viime aikoina vahvasti muuntautumut Kouvot (4/7) isännöi perjantaina Vilpas Vikingsiä (8/5) Korisliigan illan ainoassa ottelussa. Kouvot on sarjataulukossa heti pudotuspeliviivan alapuolella yhdeksäntenä ja Vilpas neljäntenä taistelemassa kotiedusta pudotuspeleihin. Kauden ensimmäisen kohtaamisen voitti kotikentällään pelannut Vilpas selvällä 33 pisteen marginaalilla (105-72).

Kouvot on pelannut nykymuodossaan vasta yhden ottelun. Yhdeksän päivää sitten altavastaajana kotiotteluunsa lähtenyt Kouvot kaatoi Kataja Basketin hurjan trillerin päätteeksi kahden pisteen erolla (88-86). Moni olisi veikannut ennen ottelua toisin. Helppoa ei tule olemaan perjantainakaan, mutta yhtään ottelua ei ole historian saatossa voitettu ennakkoon paperilla.

Tuomas Hirvonen johtaa joukkonsa Katajaa vastaan 6.1.2021. Perjantaina vastaan asettuu Vilpas Vikings. Kuva: Tuomo Tulokas.

Uusiutumisen myötä Kouvojen tämän hetken tilastokärjet näyttävät seuraavalta: pisteet Tuomas Hirvonen 13.6, levypallot Bo Zeigler 7.0, syötöt Hirvonen 5.9, riistot Zeigler 2.0 ja tehokkuuslukema Zeigler 20. Huomioitavaa on se, että uusin Kouvo Bo Zeigler on pelannut vasta yhden ottelun kouvopaidassa. Koko kauden joukkueessa pelanneista tehokkuustilaston kärjessä on Tuomas Hirvonen (12.0), levypalloissa Teemu Knihtinen 3.8 ja riistoissa niin ikään Hirvonen ja Knihtinen, 1.5 riistoa kumpaisellakin.

Kouvot osoitti kuitenkin tammikuun kuudentena mikä merkitys joukkueurheilussa on sanaparin ensimmäisellä osalla. Harmi, että vallitsevista, mutta tarpeellisista, Korona -rajoituksista johtuen ottelu pelattiin tyhjille katsomoille. Tunnelma ja kannustus Jatke Areenalla olisi varmasti ollut erinomaista. Kouvojen asenteesta, nöyryydestä, peli-ilosta ja joukkuekaverin tsemppaamisesta olisi voinut moni joukkue lajista riippumatta ottaa mallia. Uusi tilanne tarjoaa myös monille joukkueen yksilöille tilaisuuden osoittaa henkiset voimavaransa ja pelilliset taitonsa.

Kouvojen päävalmentaja Antti Hurri: ”Perjantaina vastassa viime vuosien kestomenestyjä Vilpas. Salolaiset tulevat varmasti perjantain kamppailuun tiistain Pyrintö-pelistä sisuuntuneina. Focus on edelleen oman konseptimme toteuttamisessa ja siinä, miten pystymme kamppailemaan Salon tasoista joukkuetta vastaan niin yksilöinä, kuin joukkueena.

Bo Zeigler pelasi hyvän ottelun ensinäytöksessään Kouvopaidassa. Kuva: Tuomo Tulokas.

Vilpas Vikings on pelannut kauden 13 otteluaan hieman ailahdellen. Salolainen asiantunteva korisyleisö on varmasti odottanut tasaisempaa suorittamista, mutta pelaajavaihdokset ja loukkaantumiset ovat sotkeneet konseptin kypsymistä. Vastoinkäymisistä huolimatta joukkue taistelee viimeisissä runkosarjaotteluissaan kuitenkin pudotuspelien kotiedusta. Ehkäpä ainoastaan sarjakärki Seagulls (12/0) ja tietyin varauksin Tampereen Pyrintö (10/2) ovat karanneet salolaisilta liian kauas.

Vilppaan pelaajista vain kolme, laiturit Myles Stephens (12.9/6.9/1.8) ja Ladarien Griffin (10.1/7.2/2.4/1.2t) sekä takamies Aatu Kivimäki (8.2/1.4/4.0) ovat pelanneet kaikki joukkueensa ottelut. Perjantain ottelusta Kouvoja vastaan sivussa ovat ainakin pitkäaikaistoipilas Teemu Rannikko ja edellisessä ottelussa loukkaantunut Perttu Blomgren (7.7/1.5/2.2/1.5r). Ennakkotiedon mukaan Mikko Koivisto (14.3/2.4/2.8) ja takamies Deondre Parks Jr (16.7/2.3/1.3) ovat sen sijaan vuorokauden aikana muuntautuneet GTD25%:sta GTD75%:iin. Hyvä näin, sillä SSS (Salon Seudun Sanomat) ehti jo torstain kirjoituksessaan huolestua, että Vilpas joutuisi matkustamaan Korona-aikana Kouvolaan vain seitsemän pelaajan voimin.

Vilppaan tehopelaaja kaksimetrinen Jeremiah Wood (14.7/7.7/5.5, teh 22.7) on mukana Vilppaan bussissa perjantaina, samoin Elias Eerikinharju (6.1/3.3/1.3), Tuukka Juntunen (0.0/4.0) ja alkukaudesta loukkaantuneena ollut Riku Laine (4.8/2.5). Ollos huoleton, mukana on myös koriskatsomoiden kestosuosikki Juho Nenonen (6.5/4.3).

Tuomas Hirvonen, Ilmari Toikkanen ja Severi Kaukiainen saivat paljon vastuuta edellisessä ottelussa. Sama jatkunee koko kauden. Kuva: Tuomo Tulokas.

Vilppaan päävalmentaja Sami Toiviainen: ”Seuraavan vieraspelin aika ja matkaamme tällä kertaa Kouvolaan. Vastassa monella tapaa muuttunut Kouvot, joka osoitti olevansa edelleen kilpailukykyinen voittamalla viime matsissa Katajan. Palloskriinipuolustus on avainasia, jossa meidän on onnistuttava. Kokoonpano on tätä kirjoitettaessa vielä auki pienten vammojen takia.”

Kouvot – Vilpas Vikings perjantaina 15.1.2021 klo 18:30 Kouvolan Jatke Areenalla. Korona -rajoituksista johtuen pelaamme ilman yleisöä. Ottelu nähtävissä suorana Ruutu+:lla ja VeikkausTV:llä.

Sinulla on kuitenkin mahdollisuus tukea seuraa vaikeassa tilanteessa ostamalla kannatuslippu.

Lippuvaihtoehtoja on kolme: Peruslippu 10€ (sis. kannatuslipun), Tukilippu1 15€ (sis. kannatuslipun sekä kausijulkaisun) ja Tukilippu2 25€ (sis. kannatuslipun sekä minipaidan).

Lipun voit maksaa seuran tilille FI72 5750 7720 0265 05. Kirjoita maksun viestikenttään Kouvot sekä oma sähköpostiosoitteesi, niin otamme sinuun yhteyttä ja lähetämme lipun sekä mahdollisen kannatustuotteen sinulle.

Kiitos tuesta.