Seuraava otteluKouvot — BC Nokia/12.12.2018/Jatke Areena

Kouvot isännöi kärkiottelua keskiviikkona

Sarjakakkonen Kouvot (13/7) saa vieraita sarjataulukon kärjestä kun Salon Vilpas (18/4) saapuu keskiviikon Korisliigakierroksella kotiluolaan Jatke Areenalle. Hyvässä vireessä jo pitkään ollut Vilpas on nykäissyt Kouvoihin sarjataulukossa jo 10 pisteen kaulan, mutta positiivista on se, että muihin joukkueisiin Vilppaan ero on vielä suurempi. Molemmat joukkueet joutuvat lähtemään vajaalla miehityksellä keskiviikon otteluun. Keskinäiset voitot ovat kuluvalla kaudella tasan 1-1.

Kouvot lähtee Vilpasta vastaan poikkeuksellisesta asetelmasta. Ensinnäkin joukkue on kotonaan haastaja, ei ennakkosuosikki sarjapisteiden viejäksi. Kouvot on hävinnyt viimeiset kaksi matsia kotonaan kun molemmat pohjanmaan joukkueet, Karhu Basket ja Lapuan Kobrat, kävivät Kymenlaaksossa ryöstöretkellä, Vastapainoksi Kouvot on voittanut viimeiset kolme vierasotteluaan. Ei kotonakaan toki huonosti ole mennyt. Kouvot on voittanut kauden 10 kotiottelustaan seitsemän. Vilpas puolestaan saapuu Kouvolaan suvereenina sarjakärkenä ja kevään suurimpana mestarisuosikkina. Aurinko paistaa Salossa todella lämpimästi tällä hetkellä. Vilpas on tällä hetkellä seitsemän ottelun voittoputkessa ja viimeisestä 17 ottelustaan joukkue on hävinnyt vain yhden. Mutta ei peli kuitenkaan vielä ole selvä. Ero sarjataulukossa on toki 10 pistettä, mutta salolaiset ovat myös pelanneet kaksi ottelua Kouvoja enemmän. Vaikka Vilpas on toden totta huikeassa vireessä, niin vieraissa joukkue on kuitenkin hävinnyt kauden aikana neljästi (7/4). Tappioista yksi on tullut juuri Jatke Areenalla.

Tulevan ottelun yläpuolella leijuu sankka kysymysmerkkien pilvi sillä molemmat tulevat lähtemään kohtaamiseen vajaalla miehityksellä. Kuinka se muuttaa asetelmia vai muuttaako laisinkaan jää nähtäväksi. Kouvoilta on edelleen loukkaantuneena Arttu Saarijärvi. James Sinclair sai lähtöpassit joukkueesta ja uusin värväys Brannen Greene on huomenna vielä siviilit päällä vaihtopenkillä. Toisaalta ilouutisia on luvassa sairastuvan puolelta sillä joukkueen kapteeni Ville Kaunisto palaa pelaavaan miehistöön muutaman pelin huilin jälkeen. Vilppaan voiton lopullista hintaa Seagullsista ei täysin vielä tiedetä sillä Teemu Rannikko (9.2/1.4/6.6) ja Juho Nenonen (10.0/3.4) loukkaantuivat viime viikon perjantaina Töölön Kisahallin parketilla. Joukkueensa kotimainen tehokaksikko lienee sivussa pelikentiltä parisen viikkoa.

Tämän kauden aikaisemmissa kohtaamisissa molemmat ovat voittaneet kotiottelunsa. Kouvot kylvetti viikingit melkoisen vahvassa saippuavedessä Kouvolassa lokakuun alussa sillä voiton ja tappion eroksi jäi lopulta peräti 25 pistettä (96-71). Salossa marraskuun puolivälissä nähty toinen episodi oli täysin päinvastainen näytelmä. Kouvot oli lähellä jättipaukkua ja jymy-yllätystä, mutta taipui lopulta kotijoukkueelle kahden jatkoajan jälkeen kuudella pisteellä (96-90). Jälkimmäisessä ottelussa Vilppaan kaksikko takamies Johnathan Jordan (25/2/5/3r) – sentteri Aaron Jones (33/23/3r/4t) tekivät joukkueensa pisteistä yli 60% ja Jones napsi yksinään Vilppaan levypalloista puolet (23/47). Selvää on, että keskiviikkona Kouvojen pitää saada Jordanin 360 asteen pyöriminen kolmen sekunnin alueella sekä vahvat ja vauhdikkaat ajot kuriin. Samoin 206-senttisen Jonesin päivätyö pitää tehdä huomattavasti vaikeammaksi kuin viimeksi. Salossa mies nosteli vapaita kuppeja hyvistä tarjoiluista mielin määrin eikä pisteiden eteen juuri hikeä tarvinnut vuodattaa. Tandemi Jordan – Jones pelasi tosiaan sen verran saumattomasti yhteen, että kolmannessa kohtaamisessa Kouvojen pitää pystyä heittämään hiekkaa kaksikon rattaisiin.

Keskiviikon ottelua silmällä pitäen Vilppaasta on syytä nostaa Jordanin ja Jonesin lisäksi esille luonnollisesti muitakin nimiä. Mikko Koivistoa (6.0/2.2) ei saa missään nimessä päästää kaaren takaa kuumaksi pelaajaksi. Vaikka kauden kolmoset ovat uponneet vain 29%:n tarkkuudella niin tiedämme kaikki, että minä tahansa iltana Koivisto voi sammuttaa heitoillaan valot hallista. Matias Ojala (7.0/2.5) tulee varmasti saamaan runsaasti lisää vastuuta ja peliaikaa tanssittaja Nenosen ollessa sivussa kokoonpanosta. Karkkilan kaksikko Miikka Luosmaa (1.9/2.5) – Aatu Kivimäki (4.2/1.0) täydentää kotimaisen kaartin suurimmat vastuunkantajat. Ulkomaalaisnelikon täydentävät takamies Tobin Carberry (14.7/5.0/2.4) ja laituri Javontae Hawkins (13.7/5.2) heittävät kolmosensa 42%:n tarkkuudella keskelle korirengasta. Se on muuten pirun tarkkaa työtä se.

Kouvojen päävalmentaja Jyri Lehtonen: ”Ikävät lähtökohdat kärkiotteluun molemmilla joukkueilla, mutta se saattaa tehdä ottelusta jopa mielenkiintoisemman. Meillä on taas nuorille tarjolla sankarinviittaa.”

Kouvot – Vilpas keskiviikkona 10.1.2018 klo 18:30 Kouvolan Jatke Areenalla. Tervetuloa Korisliigan kärkikamppailuun kannustamaan Kouvot voittoon.