Kouvot isännöi kauden toista Derbyä

 

Kouvot (5/6) ja KTP-Basket (5/6) ovat pedanneet mukavat asetelmat keskiviikkona Jatke Areenalla pelattavaan kauden toiseen Kymenlaakson Derbyyn. Joukkueet ovat nimittäin sarjataulukossa tasapisteissä sijoilla viisi ja kuusi yhtä monta ottelua pelanneena. KTP voitti joukkueiden välisen ensimmäisen kohtaamisen sarjakauden avauksessa Kotkassa pistein 82-78 (41-33).

Ottelun vie joukkue, joka pääsee paremmin ottelutempoon sisään heti ottelun alusta – Jyri Lehtonen, Kouvojen päävalmentaja

Kauden avaus satamakaupungissa lokakuun 10. oli mielenkiintoinen kamppailu. Ensimmäiset 15 minuuttia tasaista vääntöä, mutta KTP iski viimeisellä viidellä minuutilla ennen puoliaikaa kahdeksan pisteen karkumatkalle. Kouvot yksinkertaisti peliään toiselle puoliajalle ja se toimi. Vieraat veivät kolmannen jakson selvästi (16-26). KTP siirtyi viimeisen jakson alussa uudelleen piikkipaikalle eikä enää luopunut paikastaan (82-78). Kouvot pelasi ottelun kahdella ulkomaalaisvahvistuksella sekä ilman Tuomas Hirvosta (9.3/2.4/5.2).

Tuon ottelun jälkeen molemmat joukkueet ovat pelanneet 10 ottelua. Kouvot on voittanut näistä viisi, KTP neljä. Molemmat ovat voittaneet kolme ottelua viimeisestä viidestä mahdollisesta. Molemmat joukkueet peluuttavat rotaatiotaan laajasti ja vastuuta jaetaan. Kun myös joukkuetilastot ovat kohtuullisen tasaisia, mitä muuta voimme odottaa keskiviikon Derbyltä, kuin tasaista vääntöä sarjapisteistä.

Kuriositeettina mainittakoon, että KTP:n tilastoista löytyy mielenkiintoinen yksityiskohta. Joukkue heittää vapaaheitot liigassa kaikkein tarkimmin (81.3%), mutta pääsee vapaaheittoviivalle vähiten (15.1). Kai tämä on kotkalaisittain jonkinlainen positiivis – negatiivinen yhtälö. Toinen yksityiskohta, riisto- /menetyssuhteessa joukkueet ovat Koriliigan ääripäät. Kouvot ykkönen (0.78) ja KTP viimeinen (0.44).

Kouvojen päävalmentaja Jyri Lehtonen: ”KTP on sarjan nukkuva jättiläinen. Kookas joukkue, joka palasten loksahtaessa kohdilleen pystyy pelaamaan kärkisijoista. Uskon, että tulee energinen matsi ja ottelun vie joukkue, joka pääsee paremmin ottelutempoon sisään heti ottelun alusta.”

”Meidän maaottelutauko meni levätessä, vammoja parannellessa ja Suomen rajoja puolustaessa. Jos ajatellaan, että pelaamista pitäisi kehittää taukojen aikana, niin meidän tilanteessa se ei ainakaan onnistu.” – Lehtonen päättää.

Kotkalaisten kotimainen runko on laaja ja osin hyvin kokenut. Peliä pyörittää myös neljä kautta Kouvojen peliä johtanut Antto Nikkarinen (10.3/3.3/6.0). 27-vuotiaalla Nikkarisella on käynnissä jo pääsarjakausi numero 11. Kokemusta edustavat myös 29-vuotias Juho Lehtoranta (3.3/2.4), 24-vuotias Joonas Lehtoranta (4.9/1.6/1.6) ja 30-vuotias joukkueensa kapteeni Michael Pounds (9.3/2.8). Tällä kolmikolla on vyöllään yhteensä 32 pääsarjakautta vaikka kuluvaa ei lasketa mukaan.

Nuorempaa saapumiserää edustavat Janne Lehtoranta (3.5/1.5), Markus Rautasalo (2.4/0.6), Eero Hannikainen (1.0/0.0) ja Okko Ailio (0.5/0.8). Alkukauden loukkaantuneena ollut 205-senttinen sentteri Julius Rajala on ainakin ilmoitettu keskiviikkona pelaavaan kokoonpanoon.

KTP-Basketin päävalmentaja Tomi Kaminen: ”Paluu tositoimiin pitkän tauon jälkeen. Kauden toinen Kymenlaakson Derby ja ensimmäinen aina hankalassa Mansikka-ahon hornankattilassa. Kouvot on nykyään täysin eri joukkue kuin kauden avausottelussa, joten meidän pitää päästä nopeasti rytmiin pelitauon jälkeen.”

KTP:n ulkomaalaisnelikko pitää sisällään nuoruutta ja kokemusta. Jälkimmäisen edustaja on 32-vuotias ja 203-senttinen sentteri Kevin Langford (12.1/4.7/2.3). Muut nelikosta ovatkin sitten nuorempaa kaliiberia. 196-senttinen heittävä takamies Matt Williams Jr (14.0/5.3/1.8) omaa muutaman pelin verran kokemusta myös NBA:sta. Urallaan kovalla tarkkuudella kolmosia heittänyt 25-vuotias pelimies ei ole ainakaan toistaiseksi saanut kohdistuksiaan täysin kuntoon Korisliigan koreihin sillä 11 ottelussa kolmoset ovat osuneet 38%:n tarkkuudella.

Ulkomaalaisnelikon täydentää 200-senttinen ja 22-vuotias laituri Donte Thomas (13.2/8.7) ja 201-senttinen ja 23-vuotias sisäpelaaja Tyrell Nelson (12.5/6.2). Nikkarisen lisäksi kaikissa 11 ottelussa avausviisikossa ovat olleet Williams Jr ja Nelson.

Kauden toinen Kymenlaakson Derby Kouvot – KTP keskiviikkona 5.12. klo 18:30 alkaen Jatke Areenalla. Tervetuloa mukaan.

Kuvat: Tuomo Tulokas ja Mikko Tahvanainen