Seuraava otteluTampereen Pyrintö — Kouvot/27.2.2019/Pyynikin Palloiluhalli

Kouvot isännöi perjantaina kauden kolmatta derbyä

Kouvot (15/12) ja KTP-Basket (12/16) kohtaavat perjantaina Jatke Areenalla kauden kolmannen Kymenlaakson derbyn merkeissä. Kauden molemmat aiemmin pelatut derbyt ovat päättyneet Kouvojen voittoon niin Jatke Areenalla (86-81) marraskuussa kuin Steveco Areenalla (69-79) joulukuussa. Molemmat joukkueet ovat uudistuneet sitten viimeisen kohtaamisen kun Kouvot esittelee perjantaina kotiyleisölleen keskiviikkona erinomaisesti pelanneen Drew Brandonin ja KTP tuo Kouvolaan Ruotsissa alkukauden pelanneen ex-kouvo Antto Nikkarisen.

Kouvot onnistui katkaisemaan kolmen ottelun mittaiseksi venyneen tappioputkensa keskiviikkona Tampereella kun se kaatoi Pyrinnön pistein 78-89 (39-38). Joukkueen peli-ilme oli vihdoin sillä tasolla mitä parin kolmen viime viikon aikana onkin odotettu. Drew Brandonin (10/4/4) ensiesiintyminen joukkueen paidassa ei ainakaan laimentanut tätä vaikutelmaa. Vaikka takamies ei tehoilla mässäillytkään oli panos juuri se mitä joukkue on kaivannutkin, kyseessä on todellinen joukkuepelaaja joka löytää joukkuekaverit kentältä erinomaisesti.

Kouvot on ennen kauden kolmatta derbyä voittanut viimeisestä kymmenestä ottelustaan neljä ja viimeisestä viidestä kaksi. Kotiluolassa pelatuista 13 ottelustaan joukkue on voittanut kahdeksan. KTP-Basket on voittanut viimeisestä 10 ottelustaan tasan puolet (5/5) ja viimeisestä viidestä kolme. Kaksi viimeistä tappiota on tullut sarjataulukon tyvipään Kobrille (93-89) ja Korihaille (102-96), samoille joille myös Kouvot on hävinnyt lähiaikoina. 15 vierasottelustaan kotkalaiset ovat voittaneet neljä.

Paluun entiseen kotiluolaansa Bisons, Seagulls ja Ruotsin -vuosien jälkeen tekevä nykyinen KTP:n takamies Antto Nikkarinen: ”Itselläni on odottavat fiilikset, en malta odottaa että pääsen aloittamaan kauden puhtaalta pöydältä. Henkilökohtaisesti odotan ainoastaan, että nautin pelaamisesta ja pääsen takaisin pelaamaan oman näköistäni korista. Joukkueen osalta en osaa sanoa odotuksista loppukauden osalta koska olen tällä hetkellä vasta matkalla Kotkaan, mutta varmasti tavoitteena on ainakin pelata mahdollisimman pitkälle kevääseen.”

”Manskarille on aina hieno palata ja derbyt ovat aina olleet hienoja otteluja. Jännää olla ensimmäistä kertaa alajuoksun puolella, mutta tunnelma on varmasti hyvä ja odotan sitä innolla” -jatkaa Nikkarinen paluustaan tuttuihin ympyröihin.

KTP on monen muun joukkueen tavoin joutunut vaihtamaan kauden aikana ulkomaalaisvahvistuksiaan, mutta nykyinen nelikko on pelannut joukkueessa jo monen monta ottelua. Takamies Mandell Thomas (13.5/3.4/2.8) on heittänyt viimeisessä kolmessa ottelussa keskimäärin 25 pistettä teholukemalla 25.7, urheilullinen ja monipuolinen takamies/laituri Deon Edwin (13.5/5.4/2.5) ja perinteinen korinalusjyrä Kenneth Simms (16.3/10.0/1.3t, teh 22.0) ovat olleet melko takuuvarmoja vahvistuksia. Laituri Jermont Horton (11.5/5.4) on sen sijaan pelannut ailahtelevasti. Toisinaan huippuilta, toisinaan jotain ihan muuta. Hortonin yhdeksän viimeistä ottelua ovat sujuneet vajaan yhdeksän pisteen keskiarvolla (8.7) ja vain kahdesti laituri on heittänyt näissä otteluissa yli 10 pistettä.

Antto Nikkarisen tulon myötä joukkueen kotimainen osasto vahvistui entisestään. Michael Pounds (12.5/2.8/2.2) palaa perjantaina kahden ottelun pelikiellosta takaisin parketille. Pelikiellon aiheutti pienimuotoinen nujakointi Korihaiden Matt Gibsonin kanssa Uudessakaupungissa tappiopelin loppuhetkillä. Lopuista kotimaisista tehoista ovat vastanneet Ilmari Kallio (5.1/1.5), Mikael Aalto (4.7/2.6), Joni Herrala (2.8/1.9), Janne Lehtoranta (2.3/1.4), Manuel Barnes (3.7/2.0) ja pääsarjatasolle tällä kaudella paluun tehnyt 42-vuotias legendaarinen Jari Vekkilä (1.3/1.1).

Kouvojen päävalmentaja Jyri Lehtonen: ”Derbytime. KTP on ollut hyvä jo pitkään ja kouvolalaisille rakas Antto Nikkarinen vahvistaa joukkuetta entisestään. Nelospaikan match upin paremmin hyödyntävä joukkue voittakoon.”

Molemmat joukkueet pääsevät tulevaan otteluun parhaalla kokoonpanollaan joten luvassa on varmasti jännittävä ja tulikuuma paikallisottelu. Tervetuloa mukaan lehtereille luomaan tunnelmaa ja nauttimaan vauhdikkaasta lajista. Samalla on oiva mahdollisuus toivottaa Drew Brandon tervetulleeksi kouvoperheeseen.

Kouvot – KTP-Basket perjantaina 9.2. klo 18:30 alkaen Jatke Areenalla Kouvolassa.

Kuvat: Tuula Aronen ja Matti Koskinen