Kouvot isännöi Ura Basketia keskiviikkona

Kouvot (12/13) kohtaa keskiviikkona Jatke Areenalla sarjanousija Ura Basketin (7/21). Kyseessä on joukkueiden kolmas kohtaaminen tällä kaudella. Kouvot on voittanut kaksi ensimmäistä keskinäistä ottelua niin Kouvolassa kuin Turussakin, yhden kumpaisessakin. Molempien joukkueiden kokoonpanot ovat eläneet sitten viime kohtaamisen.

Ura Basket aloitti kauden kohtuullisen mukavasti. Ensimmäiset 15 ottelua pääsarjatasolla tarjosivat kuusi voittoa, jona aikana kolmen voiton putkessa kaatuivat Seagulls, Kataja ja Pyrintö. Joulukuun puolivälin jälkeen tahti kuitenkin hyytyi. Ja hyytyi jopa niin pahasti, että joukkue ajautui 11 tappion putkeen. Tappioputki katkesi vajaa kaksi kuukautta myöhemmin kun Ura voitti kotonaan helmikuun alkupuolella BC Nokian. Tämän jälkeen Ura on hävinnyt vieraissa Korihaille ennen tuloaan Kouvolaan.

Helppoa ei ole ollut Kouvoillakaan. Välillä kulkee ja toisinaan sitten taas ei. Kuudentena majaileva kevään 2016 mestari on saanut aikaiseksi kaksi kolmen ottelun voittoputkea, mutta sitten on pudottu takaisin maan pinnalle. Toisaalta kahden ottelun tappioputkea pidempää ei ole kaudelle siunaantunut. Niitä on kuitenkin kertynyt viisi. Kouvoilla, kuten tietysti muillakin joukkueilla, on vielä kaksi kuukautta aikaa saada palaset loksahtamaan mahdollisimman hyvin paikoilleen ennen pudotuspelien alkua.

Kouvojen päävalmentaja Jyri Lehtonen: ”Olimme joukkueena pois rytmistä Joensuussa. Aika normaalia, kun uusi pelaaja liittyy joukkoon ja rakenne muuttuu.”

”Ura Basket koostuu hyvistä pelaajista, mutta epäonni ja turbulenssi on haitannut joukkueen hitsautumista yhteen” – luonnehtii Lehtonen keskiviikon vastustajaa.

Ura Basketilla on tosiaan miestä kulkenut aktiivisesti saluunan ovista molempiin suuntiin. Kaarinassa on pyörähtänyt kauden aikana seitsemän ulkomaalaisvahvistusta joista katukuvassa lienee edelleen viisi. Kouvoja vastaan joukkueen peliasun pukevat ylleen 188-senttinen laituri Avery Woodson (18.3/4.4/2.4), alkukauden loukkaantumisestaan pelikuntoon toipunut 183-senttinen takamies Stephen Croone (11.7/3.4/2.5/1.4r) ja tammikuussa joukkueeseen liittynyt 201-senttinen iso laituri Jesse Perry (11.7/8.8/2.2). Kaksi jälkimmäistä ovat pelanneet aiemmin Lapualla, Croone viime kaudella ja Perry kaudella 2013-2014.

Uralla on ollut haasteita myös kotimaisten pelaajien ryppäässä lähinnä loukkaantumisten muodossa. Eldar Skamo (5.6/5.3/2.4) oli alkukaudesta sivussa 13 ottelua pre-seasonilla tulleen vamman vuoksi. Skamo ei ole vielä pelaamassaan 15 ottelussa päässyt aivan viime kausien tasolle. Kahdeksan ottelua alkukaudesta pelannut Pyry Rainamaa (3.4/3.4/3.1) on ollut sivussa nyt jo pidemmän aikaa.

Ura Basketin riveihin pienehköllä positiivisella kohulla loppukesällä siirtynyt susijengin Fiifi Aidoo (10.7/3.4/4.5/1.6r) on pelannut ihan kelpo kauden. Ville Hänninen (8.1/1.5/1.7), Mikael Sandberg (7.3/5.4) ja ex-kouvo Aleksi Akpaso (6.5/1.6) ovat pelanneet myös hyvin. Kokoonpanon täydentävät Eero Sahlberg (3.5/1.0), Trey Niemi (4.0/0.6) ja Joona Airenne (0.8/0.7).

Ilmoitetut kokoonpanot otteluun:

Kouvot: Tuomas Hirvonen, Arttu Saarijärvi, Vili Nyman, Severi Kaukiainen, David Gonzalvez, Ville Kaunisto, Teemu Knihtinen, Jeremy Morgan, Thomas Gipson III ja Brian Asbury.

Ura Basket: Avery Woodson, Eldar Skamo, Ville Hänninen, Trey Niemi, Aleksi Akpaso, Mikael Sandberg, Jesse Perry, Eero Sahlberg, Stephen Croone, Joona Airenne ja Fiifi Aidoo.

Kouvot – Ura Basket keskiviikkona 13.2. klo 18.30 alkaen Jatke Areenalla. Tervetuloa kannustamaan Kouvot voittoon ja samalla toivottamaan Gip tervetulleeksi takaisin Kouvolaan.

Kuva: Tuomo Tulokas