Kouvot iski haiparven hajalle

Kouvot (3/1) otti jo kolmannen voittonsa putkeen kun se voitti keskiviikon korisliigakierroksella kotonaan Uudenkaupungin Korihait (0/4) selvästi pistein 108-75 (57-40). Kouvot on voittanut molemmat kauden kotiottelunsa. Korihait ei ole vielä onnistunut avaamaan voittotiliään neljässä ottelussa.

Kouvot jätti Korihait vaille mahdollisuuksia kauden neljännessä ottelussa. Kouvot vei nimiinsä kaikki neljä jaksoa ja pommitti jokaisella 10-minuuttisella vähintään 22 pistettä. Lisäksi kaikki kotijoukkueen 10 pelaajaa heittivät pisteille, kuusi heitti kaksinumeroiset pisteet. Onnistumisia tuli laajalla rintamalla ja rosteria peluutettiin tasaisesti.

Silas Melson (15/1/2) pelasi ensimmäisen ottelunsa uuden kotiyleisön edessä.

Kouvot antoi 903 -päiselle katsojajoukolle maistiaisia jo ensimmäisen viiden minuutin (22-11) aikana maistiaisia siitä, mitä tuleman pitää. Vauhdikasta ja itseluottamusta uhkuvaa hyökkäystä sekä tinkimätöntä ja tiivistä puolustusta. Toki puolustuksen intensiteetti laski ottelun kuluessa, mutta paha siitä on mennä joukkuetta syyttämään. Ensimmäisen jakson jälkeen Kouvojen johto oli jo 14 pistettä (32-18).

Toinen jakso (25-22) oli illan tasaisinta antia. Korihait sai hieman omaa hyökkäystään rullaamaan ja samalla Kouvojen suurin into hieman hiipui. Jakso kuitenkin kotijoukkueelle ja puoliajalle lähdettiin 17 pisteen kotijohdossa (57-40).

Kolmas jakso (29-17) pelattiin pitkään kori korista kunnes jakson puolivälin jälkeen Kouvot ratkaisi ottelun lopullisesti iskemällä viimeiset naulat haiparven arkkuun. Viimeiselle jaksolle lähdettiin Kouvojen johtaessa 29 pisteellä (86-57). Viimeinen jakso oli hyvin pitkälle pelailua eikä sarjapisteiden kohtalo ollut enää vaakalaudalla. Kouvot onnistui kasvattamaan johtonsa päätössummeriin mennessä 33 pisteeseen (108-75).

14 pistettä ensimmäisellä puoliajalla nakuttanut Severi Kaukiainen (16/0/5) oli Korihaille vaikeasti pideltävissä.

Kouvojen päävalmentaja Tuomas Oja: ”Tietyllä tavalla yksi päivä toimistolla. Tiedettiin, että vastustajalla on ollut hankalaa ja valmistauduttiin tähän peliin kuin muihinkin peleihin. Hyvä suoritus pojilta taas tänään. Hyökkäyksessä tullaan jatkossa keskittymään enemmän toteutukseen ja yksityiskohtiin kuin että tuotaisiin hirveästi uusia juttuja mukaan. Puolustukseen varmaan enemmän keskitytään lähitulevaisuudessa, siellä on asioita joita ei olla oikein vielä ehditty harjoittelemaan.”

”Mun mielestä meillä on ollut koko ajan hyvät lähtökohdat kauteen. En ole se joka tekee arviointeja vaan olen alusta asti uskonut tähän joukkueeseen.” – Oja päättää napakasti.

Severi Kaukiainen (16/0/5) oli kovassa vireessä silloin kun ottelua ratkottiin, 14 pistettä ensimmäisellä puoliajalla. Duke Shelton (20/8) ja Derrick Barden (15/7) olivat totutun hyviä. Nopeakinttuinen Silas Melson (15/1) istuu joukkueeseen hyvin ja on päässyt nopeasti sisään pelitapaan. Mika Nuolivirta (15/3) pelasi parhaan ottelunsa kouvopaidassa ja Teemu Knihtinen (10/7) jatkaa edelleen vahvasti. Vili Nyman (6/1), Tomi Lommi (4/2) ja ensimmäiset liigapisteensä nakannut Henri Permanto (2/1) täydensivät onnistujien joukon. Ai niin, ja kapteeni David Gonzalvez (5/2/4) pelasi rauhallisin ottein sen minkä tarvitsi.

Kouvojen Mika Nuolivirta (15/3) ja Korihaiden Henri Ventoniemi (23/4) onnistuivat molemmat illan ottelussa ja olivat mielenkiintoinen parivaljakko seurata.

Ilahduttavinta on kuitenkin joukkueen yhteinen tekeminen ja suoranainen ilo mikä paistaa pelaajista, kaikilla on hauskaa. Toki voitto auttaa tietysti asiaa. Yhteishenki on kuitenkin hyvällä mallilla, se ei ole joka kausi itsestään selvyys.

Korihaiden vahvin oli hyvän pelin pelannut Henri Ventoniemi (23/4). Casey Benson (14/6/7) pelasi lähes 38 minuuttia ja suoriutui ihan kelvollisesti. Vesa Heinonen nakutti 12 pistettä. Andre Berry (10/5) heitti nopeaan tahtiin kahdeksan pistettä, mutta hävisi sen jälkeen kuvasta täysin.

Joukkueidensa parhaina pelaajina palkittiin Kouvojen Severi Kaukiainen ja Korihaiden Henri Ventoniemi.

Kouvot: Duke Shelton 20/8/3/1r/2t, Severi Kaukiainen 16/0/5, Derrick Barden Jr 15/7/2/2r, Mika Nuolivirta 15/3/1t, Silas Melson 15/1/2/1r/1t, Teemu Knihtinen 10/7/3, Vili Nyman 6/1/1, David Gonzalvez 5/2/4/1r, Tomi Lommi 4/2/2 ja Henri Permanto 2/1.

Kuvat: Matti O Koskinen