Seuraava otteluKouvot — Salon Vilpas/21.11.2018/Jatke Areena

Kouvot ja Karhu iskevät yhteen lauantaina Kauhajoella

Sarjakakkonen Kouvot (9/5) matkustaa lauantaina kolmantena olevan Kauhajoen Karhun (9/5) vieraaksi Pohjanmaalle. Tasapistein ja yhtenäisellä tilastorivillä majailevat serkukset kohtaavat toisensa Korisliigan kärkikamppailussa Kauhajoen liikuntahallilla. Joukkueiden ensimmäisen keskinäisen ottelun vei nimiinsä Kouvot pistein 83-66. Ottelu pelattiin lokakuun puolivälin seutuvilla Kouvolan Jatke Areenalla. Karhun joukkue on osittain uudistunut sitten ensimmäisen kohtaamisen.

Karhu aloitti uuden sarjakauden hieman kangerrellen, mutta on sittemmin äitynyt erinomaiseen vireeseen voittamalla viimeisestä kymmenestä ottelustaan peräti kahdeksan. Kotonaan Kauhajoki on hävinnyt kahdesti, Helsinki Seagullsille (77-98) ja KTP Basketille (65-79). Karhu voitti edellispäivänä kotonaan Kauhajoella ilman ykkössentteriään pelanneen sarjakärki Vilpas Vikingsin pistein 85-73 joten helpolla ei Kouvot tule lauantain ottelussa pääsemään. Kouvot ja Karhu ovat kohdanneet pääsarjatasolla yhteensä 37 kertaa joista Kouvot on voittanut 19 ja Karhu 18 kertaa. Viimeisestä kymmenestä keskinäisestä ottelusta Karhu on voittanut seitsemän, mutta Kouvot on taasen vetänyt pidemmän korren kahdessa viimeisessä keskinäisessä ottelussa. Kouvot on käynyt Kauhajoella yhteensä 18 kertaa ja näistä seitsemän reissua on päättynyt Kouvojen voittoon.

Joukkueiden ensimmäinen kuluvan kauden keskinäinen voimain koitos käytiin siis lokakuussa Kouvolassa. Suoria vertailuja tähän otteluun on paha tehdä koska Karhun ulkomaalaisvahvistuksista on vaihtunut tämän jälkeen puolet. Kouvot kuitenkin voitti ottelun 17 pisteen marginaalilla. Kouvot vei ensimmäisen jakson selvästi (22-8), mutta muutoin ottelun kulku oli huomattavasti tasaisempaa mitä loppunumeroista voisi päätellä. Karhulta puuttui ottelusta varsinainen sisäpelaaja (Stephen Maxwell ja Samuli Vanttaja) ja se sekoitti molempien joukkueiden pelaamista vieraiden käyttäessä paljon pientä viisikkoa. Kouvojen tehokkaimmat olivat Tuomas ”Tumppi” Hirvonen (17/2/7), Thomas Gipson (16/13) ja Ville Kaunisto (15/9). Kouvoista kuusi pelaajaa heitti kaksinumeroisille pisteille. Karhun vahvimmat olivat Marcus Allen (23/8), Flenard Whitfield (18/9) ja Fuquan Edwin (11/6). Ex-kouvo Henri Kantonen (7/1/2) pelasi myös mainiosti.

Karhun päävalmentaja Jussi Laakso: ”Kärkijoukkueiden kohtaamiset jatkuu, kun Kouvot saapuu vieraaksi. Vastassa on kooltaan hyvin erilainen joukkue kuin keskiviikkona kohdattu Vilpas. Ison kaluston kolmikosta Gipson-Kaunisto-Skeen jokaisella on erittäin kovia ominaisuuksia. Kaikki ovat erinomaisia levypallopelaajia, joten meidän on saatava sulkemisemme erinomaiselle tasolle. Gipson operoi vahvasti korin läheisyydessä ja Skeen-Kaunisto omaavat hyvän kaukoheittotaidon. Kouvojen konseptien juoksuttamisesta vastaa heidän takakenttänsä, jotka löytävät aika usein sopivia optioita joukkueelleen. Haaste on siis kova, mutta haluamme jatkaa keskiviikon voittoisalla reseptillä, hieman eri maustein. Toivottavasti mahtava fanijoukkomme löytää keskiviikon tavoin paikalle ja tuo jälleen joukkueellemme tarvittavan lisäboostin.”

Karhun ulkomaalaisosasto on kokenut melkoisia muutoksia viime viikkoina. Lähtöpuolella ovat olleet ainakin Fuquan Edwin (16.0/5.2, 5 ottelua) ja Joensuussakin alkukaudesta pyörähtänyt Matthew Hezekiah (5.3/2.0, 3 ottelua). Jossain vaiheessa kautta loukkaantuneen Flenard Whitfieldin (17.3/7.7, 10 ottelua) tämän hetken sijainnista ei ainakaan allekirjoittaneella ole tietoa. Kauden alusta lähtien joukkueessa ovat pelanneet 191-senttinen heittävä takamies Marcus Allen (17.9/4.5, 3p 44%) ja 201-senttinen sisäpelaaja Stephen Maxwell (15.9/8.0). 198-senttinen laituri Rene Rougeau (16.1/4.9/1.7r) on pelannut seitsemän ottelua ja viimeisin hankinta 208-senttinen iso laituri Gregory Mangano (17.0/10.0) yhden ottelun. Mangano on tuttu mies Kauhajoella sillä erinomaisen kolmen pisteen heiton omaava miekkonen pelasi Karhussa edellisen kerran kaudella 14-15 tehden silloin tehot 16.9/10.5/1.6t keskimäärin 32 minuutin peliajalla. Viimeksi mainittu nelikko pukenee Karhun peliasun ylleen lauantaina, ja ilmeisesti jatkossakin?

Kauhajoen Karhun pelin sielu on takamies Bojan Sarcevic (11.9/4.4/6.4) kuten neljänä edellisenäkin kautena. Tehojen (16.1) puolesta 190-senttinen vauhtikone pelaa uransa parasta kautta. Kotkalaislähtöiset Lehtorannan veljekset Juho (5.1/2.1) ja Joonas (5.0/2.8/3.4) ovat jo tuttu näky Kauhajoen katukuvassa. Juho taitaa olla tällä hetkellä loukkaantuneiden kirjoissa eikä mitä ilmeisimmin pelaa lauantaina. Ex-Kouvot Henri Kantonen (5.0/2.5) ja Samuli Vanttaja (8.8/5.8) täydentävät kotimaisen osaston. Vanttaja oli pitkään sivussa, mutta palasi marraskuun puolivälissä pelaavaan kokoonpanoon tehden Vilpasta vastaan tehot 13/9.

Vahvaa kautta pelaava Karhun Henri Kantonen joukkueen alkukaudesta ja omasta panoksestaan: ”Kausi on ollut meidän kannalta ylä- ja alamäkiä täynnä, mutta pääasiassa olemme ottaneet viimeisen 10 matsin aikana askeleita parempaan suuntaan. Vaihtuvuutta on ollut suhteellisen paljon kokoonpanossa loukkaantumisten ja pelaajavaihdosten myötä, mutta alamme olla jo niiden tuomien vaikeuksien paremmalla puolella. Omalla kohdalla kausi on lähtenyt nousujohteisesti liikkeelle alkukauden loukkaantumisen jälkeen. Pelaaminen on mennyt eteenpäin päivittäin ja kehitystä on tapahtunut myös syksyn aikana huomattavasti. Tulin tänne hyvistä lähtökohdista Kouvolasta sekä onnistuneen kesän jäljiltä ja kun vielä lisätään siihen meidän laadukas harjoittelu niin täällä asiat ovat edenneet toivotusti.

”Lauantain ottelusta on odotettavissa hyvätasoinen ja intensiivinen peli, jossa pelaa kaksi sarjan parhaimmistoon kuuluvaa jengiä. Meille hyvänä haasteena tulee Kouvojen todella hyvällä tasolla olevan pelikonseptin puolustaminen sekä heidän kokoonsa vastaaminen, jossa emme viime kerralla Kouvolassa onnistuneet. Olemme hyvässä kunnossa oleva joukkue mahtavan kotiyleisön edessä, joten uskon, että Kouvoillekin tulee kova iltapuhde.” –Kantonen jatkaa tulevasta kärkikamppailusta.

Kouvojen päävalmentaja Jyri Lehtonen päättää tämän otteluennakon: ”Karhu Basket on pelannut hienoa korista viimeaikoina. Vanttajan paluu rosteriin tekee heistä kookkaan ja Manganon palkkaaminen osoittaa hienoa venymiskykyä taustajoukoilta. Kantonen on ollut alkukauden onnistuja ja on hyvä esimerkki kuinka hyvän maajoukkuekesän jälkeen pelaaja ottaa isoja harppauksia henkisesti urallaan. Odotan intensiivistä ja fyysistä ottelua, joka ratkeaa korien alla. Karhun koutsi Laakso ja Unitedin koutsi Neva tuovat hyvällä työllään laajuutta korisliigan valmennusmarkkinoille.”

Karhu – Kouvot lauantaina 2.12. klo 17:00 alkaen Kauhajoen liikuntahallilla ja totuttuun tapaan Fanseatilla.