Kouvot ja Kobrat kohtaavat korismaanantaina Jatkeella

Korisliigan lanseeraaman korismaanantain ottelussa kohtaavat tällä kertaa Kouvot (10/16) ja vieraaksi kotiluolaan saapuva Kobrat (8/19). Molemmat joukkueet taistelevat tässä vaiheessa kautta vielä pudotuspelipaikasta, Kouvot on sarjataulukossa sijalla 8 ja Kobrat 11. Joukkueet ovat kohdanneet kaudella kahdesti, voitot ovat tasan 1-1 molempien voitettua kotonaan.

Kobrat on jälleen kerran taistelemassa paikasta kevään kahdeksan parhaan joukkueen kastiin. Joukkue on sijalla 11, mutta vain kahden voiton päässä pudotuspeliviivasta. Tällä hetkellä viimeisestä kahdesta pudotuspelipaikasta taistelee vielä ainakin kuusi joukkuetta. Myöskään sijat 4-5 eivät ole tälle kuusikolle toivottoman kaukana.

Kobrat nosti profiiliaan palkkaamalla kesällä rosteriinsa Antto Nikkarisen (11.4/4.0/7.7/1.2r) ja Juho Lehtorannan (6.6/2.8/1.5). Yhdessä Jussi Turjan (6.5/1.7/1.8) ja Lauri Toivosen (4.5/3.6/1.7) kanssa tästä muodostuu hyvä kotimainen nelikko. Ulkomaalaisvahvistukset ovat lähes aina Lapualla hyviä.

Derrick Barden Jr (15/9/8/3r) oli kotijoukkueen parhaimmistoa kauden ensimmäisessä kohtaamisessa. Kobrien torjuntaa yrittävä Jordan Capps (23/4/2) ja vieressä tilannetta seuraava Brandon Boggs (24/3/5) oli joukkueensa tehokkaimmat.

Kobrat vahvisti pelaajistoaan entisestään viime viikon loppupuolella kun se palkkasi Kataja Basketia aiemmin kaudella edustaneen Fiifi Aidoon riveihinsä. Kataja ja Aidoo purkivat sopimuksensa vuodenvaihteessa. Aidoo edusti Katajaa 18 koriliigaottelussa tilastoiden tehot 6.2/1.7/1.9. Susijengissäkin esiintynyt takamies lienee lapualaisten pelaavassa kokoonpanossa jo maanantaina Kouvolassa.

Kouvojen päävalmentaja Tuomas Oja: ”Tärkeä kotipeli edessä. Puolustuksen pitää toimia jotta pisteet jäävät Manskarille.”

Toimituksen kolme nostoa:

1. Kouvojen puolustus. Pisteiden valossa tarkasteltuna Kouvojen puolustus on liigan keskikastia (6.), se päästää noin 86.5 pistettä ottelua kohden. Toki neljäntenä olevan Pyrinnön (90.6) ja viidentenä olevan KTP:n pakki vuotaa enemmän (87.7), mutta molempien hyökkäys tuottaa yli 90 pistettä ottelua kohden. Kouvojen hyökkäys tuottaa 84 pistettä. Myös Kouvojen pakki on vuotanut viime aikoina huomattavasti enemmän kuin alkukaudesta, esimerkiksi viimeisessä viidessä ottelussa se on antanut vastustajalle 93.2 pistettä. Se on koko kauteen suhteutettuna Korisliigan huonoin lukema, Korihailla se on toki koko kauden osalta sama. Intensiteetti, aggressiivisuus, 1vs1 ja joukkuepuolustus, siinä on työmaata. Toivottavasti uuden sentterin myötä vastustaja ei pääse ajamaan enää ihan yhtä vapaasti korille, tässäkin 1vs1 puolustaminen on kuitenkin avainasemassa.

Vili Nyman on ollut viime otteluissa hyvässä vedossa. Viimeisen kuuden ottelun tehot ovat 6.3 pistettä ja 5.0 levypalloa ottelua kohden.

2. Uudistunut kotijoukkue lienee vihdoin lähes täydessä vahvuudessa. Teemu Knihtisen loukkaantumisesta alkaa olla 50 päivää ja Silas Melsonin loukkaantumisesta 40 päivää. Duke Shelton pelasi viimeiseksi jääneen ottelunsa joukkueessa noin kuukausi sitten. Kouvot on ollut pitkään käymistilassa ja puuttuvia palasia on etsitty huolella. Nyt näyttäisi siltä, että Kouvot versio 2.0 pääsisi vihdoin ja viimein kentälle samassa ottelussa. Edellisessä ottelussa tämän esti Avery Woodsonin sairastuminen, toivottavasti rouva fortuna ei tällä kertaa puutu peliin. Tosin Teemu Knihtinen on edelleen poissa, mutta toivottavasti ei enää pitkään. Kevin Johnson Jr on ollut maassa vasta vajaan viikon joten uuden joukkueen kuviot eivät varmaan ole vielä täydellisesti hallussa. Keskiviikon ottelussa Turussa sentteri kuitenkin osoitti hyödyllisyytensä jo heti ensimmäisessä ottelussaan.

Avery Woodson (18.7/3.73.7/1.3r) on kolmessa pelaamassaan ottelussa heittänyt kolmoset pussiin hurjalla 56%:n (4.7/8.3) tarkkuudella. Kahden viimeisen ottelun tehot ovat mainiot: 25 pistettä, 4.5 levypalloa, 5 syöttöä ja 2 riistoa per matsi.

3. Milloin suunta muuttuu? Kouvojen suunta on ollut mollivoittoinen oikeastaan jo marraskuun alkupuolelta lähtien. Tuon jälkeen joukkue on pelannut 18 ottelua joista tuloksena vain neljä voittoa. Tällä hetkellä Kouvot on viiden ottelun tappioputkessa. Jokainen ymmärtää, että tilanne on haastava koko joukkueelle. Kurssin muuttaminen nousujohteiseksi ei ole helppoa. Se vaatii kovaa työtä, onnistumisia, hitusen onnea ja kannattajien tuen. Kouvoilla on runkosarjaa jäljellä vielä 18 ottelua. Se on riittävästi pudotuspeleihin pääsyyn ja jopa jonkinlaiselle sijallekin. Pohjalta on kuitenkin päästävä pikku hiljaa liikkeelle ja kohti pintaa, vaikka alkuun hitaastikin. Nopealla silmäyksellä sarjataulukkoon jopa runkosarjan kuudes sija on tavoitettavissa, mutta suunnan on pian muututtava. Toisaalta sijalle 11 ei ole matkaa enää kuin neljä pistettä. Tällä hetkellä Kouvot on tuossa makean ja suolaisen veden murtovesialueella. Tulevat 10 ottelua näyttävät suuntaa kumpaan veteen ollaan päätymässä.

Kouvot – Kobrat maanantaina 27.1. klo 18:30 Jatke Areenalla. Tervetuloa kannustamaan Kouvot takaisin voittojen tielle.

Kuvat: Tuomo Tulokas