Kouvot ja Kouvottaret tänään Suomen Cupin puolivälierissä

Molemmat pääsarjajoukkueet, Kouvot (9/9) ja Kouvottaret (11/1) aloittavat tänään urakkansa Suomen Cupissa. Kouvot matkustaa päivän aikana Saloon jossa se kohtaa hallitsevan Cupin mestarin Vilpas Vikingsin (14/3). Kouvottaret saa puolestaan vieraita Helsingistä kun Jatke Areenalle saapuu HBA-Märsky (4/8). Naisten Cup palaa ohjelmistoon kuuden vuoden tauon jälkeen.

Kouvot on kohdannut Vilppaan kahdesti tämän kauden aikana. Molemmilla kerroilla Vilpas on vienyt pidemmän korren. Kauden avausottelussa Salohallissa Vilpas oli parempi pistein 95-77 ja Jatke Areenalta salolaiset hakivat voiton marraskuun puolivälissä pistein 59-69. Korisliigan sarjataulukossa Vilpas on tällä hetkellä toisena ja Kouvot seitsemäntenä.

Kouvot lähtee Cupin otteluun miesten edustusjoukkueen ja Korikouvojen kombojoukkueella. Edustusjoukkueesta jäävät lähtemättä koko ulkomaalaisnelikko sekä Severi Kaukiainen ja tällä hetkellä sairastuvalla oleva Teemu Knihtinen.

Kouvojen päävalmentaja Tuomas Oja: ”Meillä elää hyvässä symbioosissa edustusjoukkue, sekä 1A-divisioonaa pelaava Korikouvot. Viime aikojen ottelumäärän, pienten kolhujen sekä pelaajien kehittämisen ideologian yhdistelmään ja koko Kouvojen ohjelmalle sopii tällä hetkellä parhaiten, että pyrimme antamaan nuorille pelaajille isoa vastuuta maan eliittijoukkuetta vastaan.”

Kouvottaret ja HBA ovat edellisten tavoin kohdanneet kaudella jo kahdesti. Keskiviikon kotijoukkue Kouvottaret on voittanut näistä molemmat ottelut. Kauden avausottelussa Helsingissä Kouvottaret oli vahvempi pistein 52-88 ja marraskuun lopulla Jatke Areenalla pistein 94-68. Naisten korisliigassa Kouvottaret on tällä hetkellä toisena ja HBA seitsemäntenä.

Cupin puolivälieräparit valittiin 23. marraskuuta vallinneen sarjataulukon perusteella. Cupiin saivat oikeuden osallistua kahdeksan parasta joukkuetta. Tuolloin sarjan piikkipaikalla ollut Kouvottaret valitsi vastustajakseen HBA:n. Kouvottaret on Cupissa mukana kotiedulla niin pitkään kun joukkue pysyy mukana tämän kauden Cup-karkeloissa.

Vaikka Kouvottaret onkin voittanut molemmat kauden keskinäiset ottelut, ei jatkopaikka ole missään nimessä ”kirkossa kuulutettu”. Awak Kuierin (21.5/11.9/2.7/1.5r/1.9t) tähdittämä HBA on voittanut kolmanneksen liiga-otteluistaan ja kaatanut esimerkiksi kotonaan Torpan Pojat selkeällä erolla (84-62). Viime kierroksella se kaatoi vieraissa kuudentena olevan EBT:n pisteen marginaalilla (74-75).

Suomen Cup Kouvottaret – HBA keskiviikkona 11.12. klo 18:30 Jatke Areenalla. Saapukaahan kannustamaan Kouvottaret voittoon ja Cupissa neljän parhaan joukkueen joukkoon.