Kouvot ja Lahti Basketball iskevät yhteen kotiluolassa

Vaihtelevaa kautta pelaava Kouvot (8/7) saa keskiviikkona kotiluolaansa mieluisia vieraita kun muutaman kauden jälkeen paluun pääsarjatasolle tehnyt lahtelainen korisjoukkue, Lahti Basketball (4/12) tekee ensivisiitin Kouvolaan. Lahden riveissä pelaavat myös Kouvojen paidassa viimeistä kahta mitalia juhlineet Tuomas Hirvonen ja Arttu Saarijärvi.

Kouvot ja Lahti Basketball kohtasivat pre-seasonilla Salon Hanhivaara -turnauksessa. Tuolloin Lahti oli parempi pistein 66-62. Tuosta ottelusta ei kuitenkaan kannata tehdä suuria johtopäätöksiä, molemmat joukkueet ovat muuttuneet suuresti sitten syyskuun. Korisliigassa joukkueet kohtasivat toisensa lokakuun lopulla Lahdessa. Tämän ottelun Kouvot voitti yhdeksän pisteen marginaalilla (95-104). Tämänkin ottelun jälkeen on Lahden kokoonpano muuttunut, 207-senttinen sentteri Desmond Hubert (7.1/4.7/1.1/1.1t) on vaihtunut nyt kaksi ottelua joukkueessa pelanneeseen 201-senttiseen sentteriin Taylor Johnsiin (8.0/5.5).

Lahti Basketballin 10 ensimmäistä ottelua ylimmällä sarjatasolla sujuivat kohtuullisen mukavasti, saldona neljä voittoa. Sen jälkeen joukkue on kuitenkin ajautunut kuuden ottelun tappiokierteeseen joka niskassa lahtelaiset saapuvat myös Kouvolaan. Vaikka sävel on ollut mollivoittoinen, on joukkue kuitenkin voittanut vieraissa niin Karhu Basketin (84-92) kuin Joensuun Katajankin (62-82). Vieraissa on kaatunut myös Lapuan Kobrat (79-99). Toistaiseksi kauden ainoan kotivoittonsa Lahti on ottanut Uudenkaupungin Korihaista (106-73). Sarjataulukossa LaBa on sijalla 10, tasapisteissä Ura Basketin (9.) ja Kobrien (11.) kanssa.

Lahti Basketballin takamies Tuomas Hirvonen esiintyy tänään ensimmäistä kertaa Jatke Areenan parketilla vastustajan paidassa.

Täksi kaudeksi Lahteen siirtynyt monivuotinen kouvo-takamies Tuomas ”Tumppi” Hirvonen: ”Meillä kausi lähtenyt ihan mukavasti käyntiin, mutta voittoja tietenkin kaivattaisi enemmän kuin mitä nyt ollaan saatu kasaan. Omalta kohdaltani alku täällä Lahdessa on myös sujunut ihan mukavasti, olen saanut paljon vastuuta joten ei valittamista. Tulen oikein hyvillä fiiliksillä ensimmäistä kertaa Kouvolaan sitten joukkueen vaihdoksen. Innolla odotan, että pääsen näkemään jälleen paljon vanhoja tuttuja kasvoja katsomossa ja vaihtaa kuulumisia tuttujen kanssa.”

”Ottelusta on myös kovat odotukset. Lahdella ja Kouvolalla on yhteinen historiansa, ottelut ovat aina olleet tasokkaita ja kiivaitakin. Meidän avaimet voittoon tässä matsissa on hidastaa Kouvojen hyvä pallon liike minimaaliseen ja pakottaa pelaamaan enemmän 1-1 -korista. Itse pyritään hyökkäyksessä päinvastaiseen, pistää palloa kiertoon ja saada laadukkaita heittopaikkoja.” – Hirvonen jatkaa.

Taylor Johnsin lisäksi Lahden ulkomaalaisvahvistuksiin kuuluvat 196-senttinen takamies Devante Wallace (14.1/3.8/3.1/1.2r) sekä laiturit 196-senttinen Courtney Stockard (18.8/6.4/2.2/1.1r) ja 203-senttinen Jerry Evans Jr (19.1/7.3/1.1/1.4r, 3p 43%).

Kotimaisen tehokaksikon muodostavat 181-senttinen Tuomas Hirvonen (13.7/4.1/5.7) ja 200-senttinen konkarilaituri Vesa Mäkäläinen (12.2/5.2/2.2, 3p 46%). Hirvonen pelaa uransa parasta kautta ainakin pisteiden, levypallojen ja heittotarkkuuksien osalta. Kakkoset osuvat 51%:lla ja kolmoset 34%:lla. Myös teholukema (14.1) on uran korkein. 200-senttinen laituri Arttu Saarijärvi (4.9/2.0) on aloittanut kauden hyvin. Erityisesti puolustuspäässä Saarijärvi on ollut elementissään. Lopuista tehoista ovat vastanneet Sami Ikävalko (1.5/0.3), Roi Byman (3.7/0.7), Aleksanteri Ahola (2.5/2.1) ja Otto Aalto (1.8/0.2).

Kouvojen päävalmentaja Tuomas Oja: ”Lahti on tehnyt muutoksia kokoonpanoonsa ja pelityyliinsä, jotka ovat selvästi parantaneet joukkueen iskukykyä. Lahti tarjoaa kovan vastuksen ja meidän tulee pelata hyvällä tasolla läpi pelin molemmissa päissä kenttää voittaaksemme.”

Mielenkiintoa otteluun lisää entisestään se, että molempien joukkueiden päävalmentajat, Tuomas Oja ja Petri Velling, ovat aiemmin toimineet Helsinki Seagullsin kakkosvalmentajina. Oja kaudella 2018-2019 ja Velling kausina 2015-2018.

Kouvot aloitti kauden vahvasti, ajautui sen jälkeen neljän ottelun tappioputkeen ja kaivoi itsensä ainakin osittain ylös montusta. Tappioputken jälkeen joukkue on voittanut kaksi ottelua kolmesta, molemmat kotonaan. Lahtea vastaan Kouvot lähtee jälleen hakemaan mahdollisimman ehjää suoritusta jolle rakentaa tulevaa.

Kouvot- Lahti Basketball keskiviikkona 4.12. klo 18:30 Jatke Areenalla, tervetuloa mukaan vauhdikkaaseen iltaan! Kyseessä on samalla Kouvojen 55-vuotisen taipaleen juhlaottelu.

Pelikuva: Ville Vuorinen