Kouvot jätti protestin Kauhajoki-pelin loppuhetkistä

Kouvot on jättänyt Koripalloliiton sääntö- ja kurinpitoyksikölle vastalauseen perjantaina pelatun Kouvot-Kauhajoki –ottelun päättäneestä tapahtumasta, jossa Kauhajoen Lawrence Kinnard heitti ottelun voittokorin summerin soidessa. Kouvojen protestin mukaan ottelun videotallenteista on aukottomasti näytettävissä, että Kinnardin heitto irtosi kädestä vasta peliajan umpeuduttua, eli koria ei olisi pitänyt hyväksyä. Siinä tapauksessa Kouvot olisi ottelun voittanut pistein 77-76.

Kouvojen puheenjohtaja Sami Pousi sanoo, että vastalauseen ensisijainen tavoite on pyrkiä varmistamaan, että vastaavaa ei suomalaisessa pääsarjakoripallossa enää pääse tapahtumaan. Korisliigassa ei toistaiseksi käytetä videotarkistuksia, vaikka kaikkiin halleihin asennetut automaattikamerat sen mahdollistaisivatkin.
– Haluan korostaa, että tästä tilanteesta on aivan turha syyttää tuomareita. Mutta heidän työtään ja painettaan varmasti helpottaisi, jos tällaiset kiistanalaiset tilanteet voitaisiin videolta tarkistaa, sanoo Pousi ja myöntää, että toki päätöksessä jättää vastalause painoi myös urheilullisen menestyksen kanssa käsi kädessä kulkevat taloudelliset asiat.
– Kinnardin kori ja sen myötä tullut tappio maksaa meille mahdollisesti runkosarjan kakkossijan menetyksen myötä yhden välierien kotiottelun, joten kyllä tässä sikälikin puhutaan isoista asioista.

Kouvojen kapteeni Ville Kaunisto taustoittaa päätöstä jättää protesti sillä, miten yksi väärä tuomio voi pahimmillaan pelaajien tulevaisuuteen.
– Koripallo on usealle meistä – pelaajista ja valmentajista – ammatti. Tällaiset yksittäiset tilanteet saattavat pahimmillaan välillisesti vaikuttaa työnsaantiimme, seuraavaan sopimukseemme ja sitä kautta elantoomme, Kaunisto kertoo.