Kouvot kärsi kauden toisen tappion

Kouvot (5/2) kärsi kauden toisen tappion kun se kohtasi viime kevään finaalivastustajansa Karhu Basketin (4/5) kotiluolassaan Jatke Areenalla. Kouvot oli hyökkäyksen sakattua lopulta melko aseeton hallitsevaa tuplamestaria vastaan ja Karhu vei lopulta sarjapisteet mukanaan Pohjanmaalle pistein 75-87 (34-42).

Kouvot johti ottelua seitsemän sekuntia, tilanteessa 2-0. Sen jälkeen Karhu vei matsia ja kotijoukkue yritti vain pysyä mukana iskuetäisyydellä. Välillä ero oli pienempi ja välillä suurempi. Karhu oli kuitenkin koko ajan kuskin paikalla. Ottelu ratkesi jälkikäteen ajateltuna jo ensimmäisellä jaksolla jonka Karhu vei nimiinsä 10 pisteen marginaalilla (15-25).

Tämän jälkeen Kouvot ei enää päässyt missään vaiheessa kuutta pistettä lähemmäs serkkupoikaa. Aina kun Kouvot sai eroa hieman kavennettua iski Karhu takaisin. Kouvot ei toisaalta onnistunut saamaan stoppeja eikä siten myöskään sen suurempia runeja joilla olisi voinut Karhua horjuttaa. Parhaimmillaan Kouvot onnistui saamaan aikaiseksi kuuden pisteen runin, mutta kun eroa oli silloin yli 10 pistettä ja Karhu onnistui aina katkaisemaan runin alkuunsa, ei ero siitä juuri muuksi muuttunut.

Derrick Barden Jr oli joukkueensa ykkönen: 28 pistettä ja 9 levypalloa.

Kouvojen kapteeni David Gonzalvez: ”Karhu puolusti tänään hyvin. He puolustivat palloscreeniä muutamalla eri tavalla emmekä hyökänneet kuten olisimme halunneet. Emme oikein pysyneet konseptissa emmekä saaneet haluamiamme heittoja. He pääsivät myös juoksemaan paljon tästä syystä ja saivat lisäksi paljon pisteitä toisista yrityksistä. Meillä on töitä tehtävänä ja filmiä katsottavana. Tämä on meille hyvä viikko, kolme hyvää ja erilaista vastustajaa. Perjantaille meidän pitää parantaa hyökkäyspään toteutustamme. Taistelimme kyllä tänään, mutta emme toteuttaneet riittävän hyvin.”

Vaikka puolustuksessakin tuli muutamia nukahduksia niin enemmän sakkasi kuitenkin hyökkäys. Normaali palloscreeni -hyökkäys ei tuottanut vapaita heittopaikkoja ja kun tuotti, niitä ei uskallettu useinkaan käyttää. Kun hyökkäys tökki, pääsi Karhu juoksemaan nopeita. Lisäksi Karhu oli vahvempi maalatulla alueella (34-52) ja sai enemmän pisteitä toisista yrityksistä. Myös Karhun alkukauden pahasti tökkinyt heittopeli oli tällä kertaa kotijoukkuetta parempaa.

Kouvojen päävalmentaja Tuomas Oja: ”Erittäin hyvin puolustettu. He olivat selvästi valmistautuneet hyvin tähän peliin ja pystyivät toteuttamaan todella säännönmukaisesti heidän puolustussuunnitelmaansa. Me ei saatu selviä etuja hyökkäyksessä ja sen jälkeen peli meni puskemiseksi. Erilainen puolustus, mutta aavistuksen saman kaltainen peli kuin sarja-avaus Salossa. Ei saatu tarvittavaa määrää syöttöjä läpi jotta saataisi etuja joista päästäisi heittämään tai ajamaan. Yritettiin kyllä kaikenlaisia erilaisia juttuja millä oltaisi saatu muutama nopea syöttö putkeen vaihtavaa puolustusta vastaan ja päästy etutilanteisiin, mutta tänään ei ollut toteutus tarvittavalla tasolla. Huomenna katsotaan tästä pelistä palautetta enemmän kuin keskitytään perjantain vastustajan kuvioihin.”

Teemu Knihtinen taisteli tapojensa mukaisesti: 4 pistettä, 6 levypalloa, 4 syöttöä ja 3 riistoa.

Vaikka peli oli kotijoukkueelle monella tapaa vaikea, niin taistelun puutteesta ei Kouvoja voi syyttää. Kouvot pysyi lähes loppuun asti mukana voittotaistelussa huononakin iltana, mutta eväät eivät tänään vain riittäneet kalkkiviivoille. Kouvot pysyi mukana kovilla henkilökohtaisilla suorituksilla ei niinkään joukkueena onnistumisella kuten aikaisemmissa kauden otteluissa. Tämä oli kuitenkin vain yksi ottelu pitkässä runkosarjassa. Perjantaina jatketaan kotiluolassa kauden ensimmäisellä Kymenlaakson Derbyllä ja silloin isketään taas kovaa takaisin.

Joukkueidensa parhaina pelaajina palkittiin Kouvojen Derrick Barden Jr ja Karhun Cameron Jones.

Kouvot: Derrick Barden Jr 28/9/2/1r, Silas Melson 18/2/1/2r, Duke Shelton 14/10/7/1r, Severi Kaukiainen 6/2/4, Teemu Knihtinen 4/6/4/3r, David Gonzalvez 3/0/1, Mika Nuolivirta 2/1, Vili Nyman 0/1/1r, Tomi Lommi 0/0 ja Henri Permanto 0/0.

Pelikuva: Matti O Koskinen