Kouvot kauden avausderbyn voittoon

Kauden ensimmäinen Kymenlaakson derby oteltiin perjantai-iltana Jatke Areenalla 1159silmäparin todistaessa kenttätapahtumia. Ottelu oli paikallisotteluille tunnusomaisesti tasainen ja varsin tunnerikas. Vaikka Kouvot johti läpi ottelun, ei ero missään vaiheessa kasvanut Kotkalaisittain liian suureksi vaan voitosta väännettiin tosissaan loppuun asti. Kouvot oli lopulta vahvempi pistein 86-81 (54-46) ja näin kotijoukkueelle kauden seitsemäs voitto ja neljäs kotiluolassa. Voitollaan Kouvot siirtyi Kymenlaakson derbyissä johtoon voitoin 52-50.

Itse ottelu oli, kuten sanottua, hyvin tasainen. Kouvoilla oli molemmilla puoliajoilla sauma lähteä kunnon karkumatkalle, mutta kumpainenkaan kerta ei tuottanut lopullista irtiottoa sillä KTP Basket taisteli erinomaisesti. Ensimmäisen puoliajan lopussa Kouvot pääsi 12 pisteen (54-42) karkumatkalle, mutta huolimattoman pelaamisen takia kotkalaiset pääsivät rokottamaan kahdesti. Näin puoliajalle lähdettiin Kouvojen kahdeksan pisteen johdossa (54-46).

Kouvot tuli toiselle puoliajalle pukukopista hyvin latautuneena. Hieman ennen kolmannen jakson puoliväliä Kouvot oli kasvattanut eron jo 15 pisteeseen (61-46), mutta siihen se sitten jäi. Viimeiselle tauolle lähdettiin Kouvojen 11 pisteen johdossa. Vaikka Kouvot ei saanut eroa sen suuremmaksi, tuntui peli kuitenkin olevan koko ajan kotijoukkueen hallinnassa.

Kun päätösjaksoa oli pelattu kolme minuuttia sai KTP pitkästä aikaa kurottua eron alle 10 pisteeseen (75-67) Deon Edwinin (17/11) kakkosella. Hetkeä myöhemmin vieraiden sentteri Kenneth Simms (20/11) toi kahdella onnistuneella vapaaheitollaan joukkueensa jo kuuden pisteen päähän (75-69). Kouvot sai muutaman onnistumisen ja kasvatti eron jälleen 11 pisteeseen (81-70) Wayne Bernardin (14/4) illan neljännellä kolmosella. tässä vaiheessa kaikki näytti hyvältä Kouvojen kannalta sillä peliaikaa oli jäljellä enää vajaat neljä minuuttia. Puolitoista minuuttia myöhemmin KTP oli kuitenkin tullut jo kolmen pisteen päähän (81-78) Michael Poundsin lay-upilla. Väkivahvan ottelun pelannut Kouvojen Thomas Gipson (21/13) kuitenkin helpotti kotikatsomon jännitystä viimeistelemällä seuraavasta hyökkäyksestä and onen (84-78). Kotijoukkueen Tuomas Hirvonen (12/2/7) kasvatti eron vielä kahdeksaan pisteeseen (86-78) ennen kuin ottelun viimeisistä pisteistä vastasi KTP:n Thomas Mandell (11/0) kolmosellaan puoli minuuttia enne päätössummeria (86-81, 54-46).

Kouvojen päävalmentaja Jyri Lehtonen: ”Tämä oli aika vaarallinen peli meille. Pelaajien henkinen varasto oli aika tyhjä, joten heitä piti psyykata. Pelaaminen oli hiukan suorittamista vaikka teimme hienoja yksilösuorituksia ensimmäisellä puoliajalla niin ei ollut hymy kasvoilla. Tuomas Hirvoselle tuli toisella puoliajalla sellaisia pallonmenetyksiä, joita ei ole totuttu näkemään. Kolme peliä kuuteen päivään niin väsymys näkyi myös Tumpin otteissa. KTP oli tänään äärimmäisen inhottava match-uppien kautta. Molemmat joukkueet paransivat puolustustaan toisella puoliajalla ja jouduimme kaivamaan ”kikkapussista” muutaman kikan, joilla saimme pari helppoa koria. Jos emme olisi saaneet johtoa, niin peli olisi ollut vielä vaikeampi lopussa.”

”Meillä on sarjan paras iso mies ja hän pystyy puolustamaan 1vs1 eikä meidän tarvitse häntä siinä auttaa. Toisessa päässä pystyy tekemään koreja 1vs1, aiheuttaa tuplaamista ja tekee muille paikkoja, on vielä hyvä syöttämään ja on hyvä joukkuepelaaja. Tänään valittiin kuukauden pelaaja niin kyllä minun mielestä 5-1 rekordi ja Gipsonin pelaaminen varsinkin lokakuussa oli kuukauden pelaajan arvoinen. Gipsonilla ei ole Teemu Rannikkoa syöttämässä pateria renkaan viereen. Hieno pelaaja toki Aaron Joneskin (lokakuun pelaaja) on. Gipson on sarjan paras sentteri ja Simms (Kenneth) on toiseksi paras. Eivät ole mitään screen and roll-jätkiä vaan pystyvät tekemään syvältä muille tilaa ja 1vs1 koreja vaikka yleensä pienemmät miehet roikkuvat heissä.”- Lehtonen jatkaa.

Illan parasta seurattavaa olikin juuri Kouvojen Thomas Gipsonin ja KTP:n Kenneth Simmsin välinen kaksintaistelu. Samalla kun kentällä taisteltiin ottelun voitosta kävivät nämä kaksi herraa kovaa kamppailua mies miestä vastaan paremmuudesta. Ottelun nähneet voivat helposti yhtyä coach Lehtosen näkemykseen tämän parivaljakon taidosta ja merkityksestä joukkueelleen. Myös joukkueiden parhaimmat pelaajat valinnut raati oli samaa mieltä illan gladiaattoreista.

Joukkueidensa parhaimpina pelaajina palkittiin Kouvojen Thomas Gipson ja KTP:n Kenneth Simms.

Kouvot: Thomas Gipson 21/13/3, James Sinclair 18/5/3/1r, Wayne Bernard 14/4/1/1r, Jamie Skeen 12/3/1/2t, Tuomas Hirvonen 12/2/7/1r, Severi Kaukiainen 5/2/1/1r, Ville Kaunisto 4/10/2/2r/1t ja Arttu Saarijärvi 0/0.

KTP: Kenneth Simms 20/11/2/3r/1t, Deon Edwin 17/11/4/1r, Jermont Horton 16/8/2/1r, Michael Pounds 12/5/1t, Thomas Mandell 11/0/2/1r, Ilmari Kallio 5/1/1/1r, Cedric Latimer 0/0/1r, Joni Herrala 0/0, Janne Lehtoranta 0/0 ja Manuel Barnes 0/0.

Jaksot: 24-20, 30-26, 15-12, 17-23

Yleisömäärä: 1159

Täydelliset tilastot täältä