Kouvot kellisti Karhun kauden ensimmäisessä kohtaamisessa

Kouvot kasvatti voittoputkensa jo neljän ottelun mittaiseksi kun keskiviikkoillan korisliigakierroksella Kauhajoen Karhu kaatui Jatke Areenalla pistein 83-66 (47-33). Kouvot oli vahva ottelun ensimmäiset viisitoista sekä viimeiset viisi minuuttia ja tällä kertaa se riitti voittoon. Kouvot pääsee lähtemään viikon harjoitustauolle sarjataulukon kärkipaikalta.

Alkukauden tavaramerkistä, huonosta ottelun alusta, ei ollut keskiviikkona tietoakaan kun Kouvot laittoi tuulemaan heti alusta lähtien. Karhu oli koko ensimmäisen jakson täysin poikapuolen asemassa kun Kouvot latasi ensin viidessä minuutissa 10 pisteen kaulan 12-0 runillaan (12-2) ja kasvatti johtonsa jakson päätteeksi jo 14 pisteeseen (22-8). Sama tahti jatkui toisella jaksolla vajaan viiden minuutin ajan (38-17) kunnes tapahtui jotakin. Karhu pääsi paremmin peliin mukaan ja alkoi kelata siimaa sisään. Puoliajalle lähdettiin vielä Kouvojen 14 pisteen johdossa (47-33).

Kouvot aloitti kolmannen jakson jälleen vahvasti (54-35), mutta hieman jakson puolivälin jälkeen Kouvojen johto oli kaventunut yhdeksään pisteeseen (54-45). Onnistuneen kirin jälkeen Karhu siirtyi paikkapuolustukseen, mutta Kouvot onnistui murtamaan sen siirtyen jälleen 16 pisteen johtoon (61-45). Viimeiselle tauolle lähdettiin Kouvojen 13 pisteen johdossa (64-51).

Viimeisen jakson ensimmäiset vajaat neljä minuuttia olivat Karhun etsikkoaikaa. Kauhajokiset saivat oivan vaihteen silmään ja tulivat parhaimmillaan jo kuuden pisteen (68-62) päähän kotijoukkueesta. Edellisen vahvan kirin tavoin Karhu siirtyi jälleen paikkapuolustukseen, mutta kuten aiemminkin Kouvot onnistui murtamaan eteen heitetyn haasteen. James Sinclairin (12/7) ja Wayne Bernardin (11/3) kolmosilla ero palasi yli 10 pisteeseen (76-64). Kouvot otti aikalisän (76-66) kun peliaikaa oli jäljellä 3,5 minuuttia. Jyri Lehtosen aikalisällä keittämät liemet tepsivät eikä Kouvot antanut vastustajalle lopussa enää pistettäkään. Kouvot voitti hyvin alkaneen, mutta lopussa tiukaksi menneen ottelun lopulta selvin numeroin 83-66 (47-33) ja saalisti serkkupojan kustannuksella näin kauden toisen kotivoittonsa.

Mitä hyvän alun jälkeen oikein tapahtui? Kouvojen peli muuttui passiiviseksi ja miesten sekä pallon liike, jos ei ihan lakannut, niin ainakin hidastui. Ei ole ennen näkemätöntä, että kun vastustajalta puuttuu kaksi avainpelaajaa (Stephen Maxwell ja Samuli Vanttaja) ja varsinkin kun matsi lähtee hyvin käyntiin, ei keskittyminen ja fokus olennaiseen pysy ennakkosuosikilla täysin kasassa täyttä aikaa. Kouvojen kokemus ja itseluottamus tuli kuitenkin esille joukkueen viimeisen aikalisän jälkeen jolloin puolustus oli jälleen kaupungin teeman mukaisesti täyttä betonia ja hyökkäys tuotti selkeään voittoon tarvittavat pisteet.

Kouvojen päävalmentaja Jyri Lehtonen: ”Alkukausi on mennyt hyvin ja minua olisi tyydyttänyt tässä vaiheessa rekordi 2/3. Pakko sanoa, että meillä on aika hyviä pelaajia. Vasta vähän ennen peliä kuulin, että Kauhajoen iso jenkki Stephen Maxwell ei pelaa. Tämä tarkoitti sitä, että pelistä tulee raskas. Odotusarvo oli, että ensimmäinen kymppi menee toisin päin. Teimme ensimmäisellä kympillä meidän puolustuksessa melkein kaiken täydellisesti. Olemme pyrkineet siihen, että vastustaja ei tee laidoista sekä nurkista rytmissä kolmen pisteen heittoja. Jouduimme kuitenkaan välillä poistumaan meidän konseptista ja vastustaja sai muutamia lay uppeja. Karhu teki meidän pelin vaikeaksi ja jouduimme pelaamaan muun muassa paikkaa vastaan.”

Kouvojen Tuomas Hirvonen (17/2/7) oli oivalla pelipäällä. Kolmoset osuivat tehokkaasti (3/6), syötöt löysivät hyvin perille ja parhaimmillaan Kouvojen hyökkäys pyöri mallikkaasti. Thomas Gipson (16/13) ja Ville Kaunisto (15/9) olivat korin läheisyydessä totutun tehokkaat. Myös James Sinclair, Wayne Bernard ja Jamie Skeen (10/1) heittivät kaksinumeroiset pisteet.

Kouvojen takamies Wayne Bernard: ”Tänään tulimme vahvasti peliin alusta alkaen. Johtoasemassa otimme kuitenkin pelin liian rennosti ja meille tuli tyhmiä menetyksiä. Karhu oli tänään pienempi joukkue, koska heiltä puuttui kaksi pelaajaa, mutta he pelasivat kuitenkin kovaa.”

Joukkueidensa parhaimpina pelaajina palkittiin Kouvojen Thomas Gipson ja Karhun Marcus Allen.

Kouvot: Tuomas Hirvonen 17/2/7/1r, Thomas Gipson 16/13/1r/1t, Ville Kaunisto 15/9/3/1r/1t, James Sinclair 12/7/1/3r, Wayne Bernard 11/3/3/3r, Jamie Skeen 10/1, Severi Kaukiainen 2/0/1 ja Teemu Knihtinen 0/1.

Karhu: Marcus Allen 23/8/1r, Flenard Whitfield 18/9/3/1r/1t, Fuquan Edwin 11/6/4r, Bojan Sarcevic 7/5/3/1r, Henri Kantonen 7/1/2, Juho Lehtoranta 0/4/2/2r, Joonas Lehtoranta 0/2/3 ja Valtteri Pihlajamäki 0/1.

Jaksot: 22-8, 25-25, 17-18, 19-15

Yleisömäärä: 1011

Täydelliset tilastot täältä

Lehdistötilaisuus täältä

Tuomo Tulokkaan ottelukuvat täältä

Kuva: Ville Vuorinen