Kouvot keskiviikkona hallitsevan mestarin vieraaksi

Kouvot (10/10) pääsee keskiviikkona nauttimaan täysin siemauksin bussimatkasta Pohjanmaan ytimeen. Kauhajoen liikuntahallilla kevään -16 mestari saa vastaansa vuoden -18 mestarin Karhu Basketin (12/8). Serkkupojat ovat kohdanneet kuluvalla kaudella kahdesti, molempien voittaessa kotonaan. Joukkueet ovat sarjataulukossa peräkkäisillä sijoilla neljä ja viisi. Kautta aikain keskinäiset kohtaamiset ovat mielenkiintoisesti tasan (21/21).

Karhu näyttää valmiilta taistelemaan jälleen mestaruudesta – Jyri Lehtonen, Kouvot

Karhun kauden avauspuolikas oli hyvin kaksijakoinen. Alkuun kolme voittoa, kun Kauhajoella kaatui avauskierroksella myös viime kevään finaalivastustaja Vilpas Vikings. Seuraavista 11 ottelusta siunaantui tilille vain neljä voittoa. Hieman ankeamman jakson jälkeen peli on lähtenyt jälleen rullaamaan parantuneen puolustuksen myötä ja viimeisestä kuudesta ottelustaan kauhajokiset ovat jälleen voittaneet viisi. Karhulla on siis tällä hetkellä käynnissä hyvä vaihe mikä tietänee Kouvoille lisätöitä keskiviikon otteluun.

Karhu on voittanut 11 kotiottelustaan kahdeksan ja voittanut neljä viimeistä kotiotteluaan putkeen. Tiukat pelit (+-5p) ovat olleet joukkueelle akilleen kantapää sillä viidestä tiukasta pelistä vain yksi on päättynyt Karhun voittoon. Kouvot on voittanut kymmenestä vierasottelustaan kolme ja viidestä tiukasta ottelustaan kaksi.

Kouvojen päävalmentaja Jyri Lehtonen: ”Meillä armeijan miehet ovat olleet ampumaleirillä, joten heiltä on odotettavissa hyvää heittopeliä. 5 vs 5 -harjoitteluun ei ole ollut mahdollisuutta, joten käytimme tuon ajan tuodaksemme uusvanhoja pelitapa-asioita sisään. Loistavasti pelannut Ilmari Toikkanen on sivussa loukkaantumisen takia noin kaksi kuukautta. Toikkasen poissaolo ikävä kyllä vaikuttaa myös Korikouvojen pelaamiseen.”

”Karhu Basket on pelaajavaihtojen jälkeen parantanut puolustustaan ja näyttää valmiilta taistelemaan jälleen mestaruudesta. Urheilullinen joukkue, Gregory Manganon moniulotteisuus ja Okko Järven hyvät otteet viime aikoina yhdistettynä Bojan Sarcevicin pelintekoon on pelottava yhdistelmä.” – ruotii Lehtonen keskiviikon vastustajaa.

Serkusten kauden ensimmäinen kohtaaminen lokakuun puolivälissä Kauhajoella oli tasaista vääntöä ensimmäiset 30 minuuttia (62-63). Kouvot oli pelissä hyvin mukana viimeiselle kympille lähdettäessä vaikka vahvuuteen kuului vain kaksi ulkomaalaisvahvistusta. Neljännen jakson alku kuitenkin ratkaisi voiton kotijoukkueelle. Karhu kipitti jakson puoliväliin mennessä 15-0 runillaan 14 pisteen (77-63) johtoon ja matsi oli taputeltu. Lopulta ottelu päättyi Karhun voittoon pistein 84-72 (41-41). Karhun tehokkaimmat: Durrell Summers (20/2/4/2r), Rene Rougeau (12/9/4/4r/2t) ja Bojan Sarcevic (15/6/6/3r). Kouvoista puolestaan: Severi Kaukiainen (19/2/5), Ville Kaunisto (11/9) ja Jeremy Morgan (13/5/2/2r).

Metsän valtiaat kohtasivat seuraavaksi joulukuun alkupuolella Kouvolan Jatke Areenalla. Myös kaakossa käyty mittelö oli tasaista ensimmäiset kolme jaksoa (66-61). Kouvojen vahva viimeinen jakso (28-18) ratkaisi voiton kotijoukkueelle. Kuten 1,5 kuukautta aiemminkin vedenjakajaksi osoittautui viimeisen jakson ensimmäiset minuutit (81-67). Kouvot voitti ottelun lopulta pistein 94-79 (44-41). Karhun tehomiehet: Durrell Summers (32/4), Taylor Johns (15/8/2) ja Okko Järvi (18/4). Kouvojen tehotrio: David Gonzalvez (19/3/4), Ville Kaunisto (22/5) ja Brian Asbury (19/7/4).

Tänään mesikämmenet keskeyttävät marjojen syönnin kolmannen kerran kohdatakseen toisensa pystypainin merkeissä Kauhajoella. Kouvolalaislasein tarkasteltuna huomio kiinnittyy Karhun ulkomaalaisvahvistuksiin. Ainoastaan ihailtavan monipuolinen Rene Rougeau (15.9/7.1/3.4/2.2r/1.4t, teh 21.6) on osallistunut kahteen ensimmäiseen osapainiin. Marvin Singleton Jr (6.4/2.9) osallistui vain ensimmäiseen karkeloon. Vanhana tuttuna, mutta ensimmäistä kertaa keskinäisissä otteluissa tällä kaudella, painitrikoot pukee ylleen 208-senttinen Gregory Mangano (16.3/6.3/1.7t, 3p 47%). Mangano pelaa Kauhajoella jo kolmatta kauttaan, tämän päivän ottelu on kuudes karhupaidassa tällä kaudella. 193-senttinen takamies Cameron Jones (16/6) on uusin tulokas karhuperheeseen. Jones pelaa keskiviikkona vasta toisen ottelunsa Karhun riveissä.

Karhun kotimainen kaarti, tai ainakin kaartin ykkösnyrkki, lienee keskiviikkona muotoa Bojan Sarcevic (9.2/3.9/6.0/1.8r), Okko Järvi (12.2/3.2/1.8) ja Antti Niskanen (5.2/3.3). Järvi on ollut viime otteluissa hyvässä heitossa sillä viimeiseen 10 otteluun mies on nakuttanut keskimäärin 17 pistettä matsia kohden.

Karhu Basket – Kouvot keskiviikkona 23.1. klo 18:30 alkaen Kauhajoen liikuntahallilla.

Kuvat: Tuomo Tulokas ja Matti O Koskinen