Kouvot keskiviikkona hallitsevan mestarin vieraaksi

Kouvot (0/1) lähtee keskiviikkona kauden toiselle vierasreissulle kun se matkustaa pohjanmaan lakeuksille Karhu Basketin (2/0), hallitsevan mestarin, vieraaksi. Kouvot starttaa kohti Kauhajokea edelleen vajaalukuisena, sillä Tuomas Hirvonen ja David Gonzalvez ovat edelleen sivussa, eikä uusin värväys Brian Asbury ole vielä laskeutunut Helsinki-Vantaan kiitoradalle. Kauhajokiset lähtenevät koitokseen täydellä miehityksellä.

Brian Asbury ja uusi seuransa Kouvot tekevät matkaa keskiviikon ja torstain välisenä yönä samanaikaisesti, mutta eri osoitteissa. Kouvot on matkalla Kauhajoelta takaisin kotiin Kouvolaan Laurilan bussilla kun samaan aikaan Asbury istuu lentokoneessa jossain Atlantin yläpuolella nauttien lentoyhtiön tarjoamaa maittavaa sapuskaa. Tuomas Hirvonen ja David Gonzalvez ovat puolestaan edelleen lasaretissa. Kouvot lähtee reissuun, ja toivottavasti myös palaa, kahdeksan pelaajan voimin.

Kouvot on pelannut kaudella vasta yhden ottelun kun se kohtasi viime viikolla Kymenlaakson Derbyssä KTP Basketin. Kotkalaiset veivät tuon ottelun neljän pisteen erolla tuloksella 82-78 (41-33). Tuossa ottelussa Kouvojen tehokkaimmat pelimiehet olivat E.C. Matthews (23/3/3r), Teemu Knihtinen (13/6), Ville Kaunisto (12/2) ja Jeremy Morgan (11/6/6/5r). Kouvot aloittaa kotiottelunsa Jatke Areenalla ensi viikon keskiviikkona jolloin kotiluolaan saapuu vieraaksi sarjanousija Ura Basket featuring Juho Kailio.

Karhu Basket on pelannut jo europelejä joiden lisäksi mestarit ovat hakeneet kaksi voittoa kahdesta ottelusta kotoisessa korisliigassa. Karhu voitti kauden avausottelussaan kotonaan viime kauden finaalivastustajansa Salon Vilppaan (115-112) ja vieraspisteet lähtivät Kauhajoelle Uudenkaupungin Korihaiden kotialtaasta (86-93). Karhun europelit ovat tältä erää ohi ja näin kauhajokiset voivat keskittyä kaikessa rauhassa mestaruutensa puolustamiseen korisliigassa.

Viime kevään mestaruuden arkkitehti Bojan Sarcevic (12.0/3.5/5.5) pyörittää jo perin totuttuun tapaan Karhun hyökkäyspeliä. Kotimaisten pelaajien pajatson tyhjennyttyä mestaruuden jälkeen hankittiin lakeuksille tilannetta paikkaamaan Okko Järvi (9.0/2.0) ja Antti Niskanen (3.0/1.0). Lisäksi Mikael Laihonen (2.0/1.0) on kirjauttanut kuusi ja Eero Innamaa (1.5/0.0) keskimäärin viisi minuuttia ottelua kohden.

Karhulla on rosterissaan viisi ulkomaalaisvahvistusta joista 201-senttinen sentteri Kazembe Abif (11.0/2.0) lienee loukkaantuneena sivussa keskiviikon ottelusta. Viime kauden joukkueesta Karhussa jatkaa nyt siis toista kautta ihailtavan monipuolinen laituri Rene Rougeau (18.5/7.5/2.5). Laiturit 203-senttinen Michael Moser (27.5/13.5, teh 30.5) ja 196-senttinen Durrell Summers (25.0/5.0/2.5/2.0r) ovat olleet kovalla pelipäällä kahdessa ensimmäisessä ottelussa. 198-senttinen laituri Marvin Singleton Jr (0.0/1.0) täydentää pohjanmaalaisten ulkomaalaisviisikon.

Kouvojen päävalmentaja Jyri Lehtonen: ”Karhu on ollut jäätävän hyvä koko alkukauden. Sarcevicilla on ympärillään korintekovoimaisia laitureita ja muutama huippuyksilö, jotka pystyvät luomaan itselleen korkean prosentin korintekopaikkoja. Rougeau taas sarjan parhaana glue guyna hoitaa puolustuksen toimivuuden. Meillä odotellaan loukkaantuneiden paluuta ja Asburyn saapumista Kouvolaan. Harjoittelemme laadukkaasti ja keskittyminen isossa kuvassa ei ole niinkään  yksittäisessä ottelussa. Nuorisoketju odottaa innolla mestarien tarjoamaa haastetta. Karhun organisaatio ja joukkue on tehnyt hienoa työtä suomalaisen koripallon eteen mahtavilla otteilla Champions Leaguen karsinnoissa.”

Karhu – Kouvot keskiviikkona 17.10. klo 18:30 Kauhajoen liikuntahallilla ja Elisa Viihteen Sportilla.

Kuvat: Mikko MJ Pitkänen