Kouvot keskiviikkona Karhun vieraaksi lakeuksille

Sarjassa kahdeksantena oleva Kouvot (13/17) jatkaa keskiviikkona taisteluaan pudotuspelipaikasta ja mahdollisimman hyvästä runkosarjasijoituksesta kun se matkustaa Kauhajoelle sarjakolmosen Karhu Basketin (22/9) vieraaksi. Karhu johtaa kauden kohtaamisia voitoin 2-0.

Viime kauden finaalipari Kouvot ja Karhu ovat kohdanneet tällä kaudella siis kahdesti. Karhu voitti Kouvot Kouvolassa 12 (75-87) ja Kauhajoella 17 (96-79) pisteellä. Molemmat ottelun käytiin kolme kuukautta sitten joten suoria johtopäätöksiä tähän päivään ei kannata vetää. Molemmat joukkueet ovat lisäksi muuttuneet melkoisesti tässä ajassa, kumpaisellakin on vaihtunut puolet ulkomaalaisvahvistuksista.

Karhulta ovat lähteneet 198-senttinen laituri Evan Yates (11.8/9.2/2.6) ja 203-senttinen laituri Alexander Thompson (12.2/5.8/1.0). Jälkimmäinen teki kahdessa ottelussa Kouvoja vastaan vakuuttavat tehot 19.0/8.0/1.5r. Kaksikon tilalle ovat tulleet kahdeksan ottelua pelannut 206-senttinen sentteri Skylar Spencer (12.5/10.0/1.5/2.3t) ja ensimmäisen ottelunsa korisliigassa juuri Kouvoja vastaan pelaava 201-senttinen Arnold Fripp Jr. Laiturin tontilla pelaava Fripp siirtyi Kauhajoelle Forssan Koripoikien (M1DA) riveistä. Divarissa Fripp viimeisteli tehot 22.4/9.3/1.3/1.3t ottelua kohden.

Severi Kaukiainen (11) on ollut mainiossa vedossa viidessä viimeisessä ottelussa: 13 pistettä, 2.6 levypalloa ja 3.8 syöttöä teholukemalla 14.2. Kuva: Tuomo Tulokas

Kouvoista ovat sitten edellisen marraskuun alussa pelatun keskinäisen ottelun lähteneet Duke Shelton (15.7/10.5/1.7) ja loukkaantunut Silas Melson (20.8/4.1/2.5). Sheltonin korvasi nyt viisi ottelua pelannut Kevin Johnson Jr (12.4/11.6/3.0/1.0t) ja Melsonin seitsemän kertaa kouvopaidan päälleen pukenut Avery Woodson (18.4/3.6/2.9). Viime kauden Ura -takamies on nakuttanut kolmoset vakuuttavalla 50%:n (3.9/7.7) tarkkuudella.

Karhu on voittanut 12 kertaa kotonaan putkeen. Sitä ennen hallitseva mestari hävisi kauden kolme ensimmäistä kotiotteluaan. Kouvot on onnistunut voittamaan kauden aikana vieraissa neljä kertaa (4/10). Karhu on onnistunut kääntämään viidestä tiukasta ottelustaan (+-5p) neljä voittoa, Kouvojen vastaava lukema on yksi voitto kolmesta ottelusta. Viimeisestä viidestä ottelustaan Karhu on voittanut neljä ja Kouvot kolme.

Kouvojen päävalmentaja Tuomas Oja: ”Karhu on pelannut vakuuttavasti vaikka heidän kokoonpanossaan on ollut vajausta. Meidän pitää pystyä tasaisen hyvään suoritukseen jotta voimme kilpailla voitosta.”

Toimituksen nostot:

1. Puolustus. Karhun puolustus on sarjan parasta ja se onkin ainut joukkue sarjassa joka on onnistunut pitämään vastustajan 80 pisteen keskiarvon alapuolella (79.4). Kouvojen puolustus on kaikista ongelmista huolimatta ollut sarjan viidenneksi parasta (85.4). Karhua on, varsinkin kotonaan erittäin vaikeata voittaa hyökkäämällä. Kotisalissaan Karhu nakuttaa keskimäärin 88 pistettä ottelua kohden. Kouvojen vastaava lukema vieraskentällä 83 pistettä. 1vs1 -ja joukkuepuolustus ovat avainasemassa.

Sama vanha fraasi: puolustuspelin merkitystä ei voi liikaa korostaa. Joukkuepuolustusta tulee edelleen parantaa. Se kuinka tiiviiksi Kouvot onnistuu loppukaudesta puolustuksensa rakentamaan, määrittelee pitkälti sijoituksen runkosarjassa ja mahdollisuudet pudotuspeleissä mikäli joukkue on kevään peleissä mukana. Kuva: Matti O Koskinen

2. Match upit. Ottelu pitää sisällään mitä mainioimpia taistelupareja. Voita oma match uppisi ja joukkueesi on vahvoilla. Puolusta paremmin ja hyökkää viisaammin. Vastustajan pelaajien vahvuuksien ja heikkouksien tunnistaminen on suuressa roolissa.

3. Tunnetila. Kauhajoki on vaikea paikka pelata. Keskity olennaiseen, älä anna äänekkään kotiyleisön, tuomaritoiminnan tai kotijoukkueen runien vaikuttaa pelaamiseen. Pää täytyy pitää kylmänä ja luottaa omaan pelisuunnitelmaan. Pelaa joukkueena, yksin et ottelua voita. Next posession.

Karhu Basket – Kouvot keskiviikkona 12.2. klo 18:30 Kauhajoen liikuntahallilla.