Kouvot keskiviikkona Kobrien vieraaksi Lapualle

Kouvot (18/19) jatkaa keskiviikkona runkosarjan kuudennen sijan metsästystä matkaamalla pohjanmaalle Kobrien (14/24) vieraaksi. Ottelulla on molemmille joukkueille suuri merkitys sillä Kouvot taistelee runkosarjan kuudennesta sijasta ja Kobrat pääsystä pudotuspeleihin. Kouvot on voittanut kauden kaikki kolme aikaisempaa kohtaamista.

Molemmille tärkeä ottelu – Jyri Lehtonen

Yhdeksäntenä oleva Lapuan Kobrat taistelee viimeisessä kahdessa runkosarjaottelussaan pääsystä pudotuspeleihin. Suurimpana, ja ainoana, kantona kaskessa on kahdeksantena oleva hieman alavireinen BC Nokia (15/23). Kaksi sarjapistettä erottaa joukkueet toisistaan kun molemmilla on kaksi ottelua jäljellä. Tasapisteissä Kobrat on edellä. Mikäli Kobrat taistelee itsensä mukaan pudotuspeleihin, on se seurahistorian toinen kerta pääsarjatasolla. On siis takuuvarmaa, että Kobrat tulee kahteen viimeiseen otteluunsa kovaa loppuun asti taistellen varsinkin kun molemmat ottelut käydään sen kotisalissa.

Kobrat aloitti kauden hyvin voittamalla neljä ottelua ensimmäisestä seitsemästä, mutta sen jälkeinen kahdeksan ottelun mittainen tappioputki pudotti joukkueen pleijariviivan alapuolelle. Vaikka joukkue on voittanut viimeisestä yhdeksästä ottelustaan ”vain” kolme, on se noussut taistelemaan pääsystä kahdeksan joukkoon sillä nokialaiset ovat voittaneet tämän vuoden puolella 19 ottelustaan vain viisi. Kobrat on voittanut tämän vuoden puolella 20 ottelustaan kuitenkin yhdeksän, lähes puolet. Kobrat on voittanut kotonaan kahdeksan (8/10) ja vieraissa kuusi (6/14). Kuudesta tiukasta ottelustaan joukkue on voittanut puolet (3/3).

Kouvojen päävalmentaja Jyri Lehtonen: ”Molemmille tärkeä ottelu. Kobrat tarvitsevat voiton ja uskonkin heidän tulevan aggressiivisesti heti kiinni alusta alkaen. Meillä tarvitaan hyvää pallokontrollia, järkevää tempon vaihtelua ja etenkin kauden parasta transition puolustusta. Myös pelipaikoilla 1-3 kannattaa olla hereillä puolustuslevypalloissa.”

Kouvojen kausi on ollut melkoisen tasapaksu. Ei suuria voittoputkia, ei monta hävittyä ottelua perätysten. Esimerkiksi maaliskuun lopulla Kouvot hävisi kotonaan Korihaille 10 pisteellä (77-87), mutta on viimeisessä kahdessa ottelussaan voittanut selvästi Ura Basketin vieraissa (66-92) ja Kataja Basketin kotonaan (97-78). Tämä kuvaa oikeastaan koko kautta, kovaa voittoa voi seurata ”helpohko” tappio kotona. Tosin helppoja otteluita ei ole koko sarjassa. Kouvot on voittanut kauden aikana kotonaan 11 ottelua (11/8) ja vieraissa seitsemän (7/11). 13 tiukasta ottelustaan joukkue on voittanut seitsemän (7/6).

Kouvot taistelee yhdessä tasapisteissä olevan Seagullsin (18/20) kanssa runkosarjan kuudennesta sijasta. Seagullsilla on jäljellä Karhu Basket vieraissa ja BC Nokia kotona. Kouvoilla puolestaan Kobrat ja Vilpas vieraissa sekä Pyrintö kotona. Tasapisteissä Kouvot on edellä. BC Nokia ei voi enää kumpaakaan joukkuetta tavoittaa eivätkä kumpikaan pysty nousemaan kuudetta sijaa korkeammalle.

Kobrien valmentaja Ville Turja: ”Kouvot pelaa hieman erilaista koripalloa kokoonpanonsa vuoksi. Heillä on kaksi ison paikan amerikkalaista pelaajaa joiden vuoksi he pelaavat palloa paljon sisään josta ovat hyvin tehokkaita. Viime aikoina on myös nähty Kouvoilta kokoonpanoja joissa isoin pelaaja on huilannut ja nuo ottelut Kouvot on pelannut erinomaisesti. Olemme enää yhden voiton päässä pudotuspelipaikasta ja jäljellä kaksi kotiottelua. Kaikki siis peliin ja seurahistorian toista Playoff -paikkaa metsästämään.”

Kobrien ulkomaalaisvahvistukset ovat kelpo kaliiberia: 188-senttinen takamies Khalil Small (17.6/6.0/1.8/1.2r) – 198-senttinen laituri Jaron Hopkins (16.8/6.4/2.7/1.8r) – 195-senttinen laituri Larry Anderson (17.7/6.4/3.8/1.7r, teh 20.5) – 206-senttinen sisäpelaaja Zane Waterman (14.1/7.5/1.2). Kotimaisista pelaajista kovimmat tehot ovat iskeneet pöytään Jussi Turja (7.1/1.3), Lauri Toivonen (6.2/4.0/1.7) ja Panu Peltokangas (5.1/4.1). Peetu Drockila (2.0/0.6) ja Ville Turja (1.9/0.3) tuovat lisätehoja.

Joukkueiden ilmoittamat kokoonpanot otteluun:

Kobrat: Khalil Small, Larry Anderson, Jaron Hopkins, Zane Waterman, Panu Peltokangas (GTD 75%), Lauri Toivonen, Peetu Drockila, Jussi Turja (GTD 25%) ja Ville Turja.

Kouvot: EC Matthews (GTD 50%), Tuomas Hirvonen, Arttu Saarijärvi, Vili Nyman, Severi Kaukiainen, David Gonzalvez, Ville Kaunisto, Jeremy Morgan, Teemu Knihtinen, Brian Asbury (GTD 50%) ja Thomas Gipson (GTD 50%).

Kobrat – Kouvot keskiviikkona 10.4. klo 18:30 Lapuan urheilutalolla.

Kuvat: Matti O Koskinen ja Mikko Tahvanainen