Kouvot keskiviikkona Korihaiden vieraaksi

Kouvojen (5/12) kahden pelin viikot jatkuvat kun joukkue matkustaa keskiviikkona Korihaiden (1/15) ja perjantaina Jyri Lehtosen luotsaaman KTP-Basketin (7/9) vieraaksi. Haukataan kuitenkin pala kerrallaan ja keskitytään ensin keskiviikon otteluun. Kouvot ja Korihait ovat kohdanneet kertaalleen, tuolloin voiton vei kotijoukkueen ominaisuudessa Kouvot (85-74).

Kouvot lähtee keskiviikkona saalistamaan länsirannikon apajille kauden kuudetta voittoa. Nykymuotoinen joukkue on pelannut kahta ottelua lukuun ottamatta viihdyttävää ja taistelevaa koripalloa suurella sydämellä. Kotimaiset pelaajat ovat saaneet vastuuta ja kantaneet sen erinomaisesti.

Kuva: Tuomo Tulokas.

Kouvoissa seitsemän ottelua pelannut 198-senttinen laituri Byron ”Bo” Zeigler (11.1/7.4/2.1) palaa keskiviikkona halliin jossa aloitti kauden. Zeigler pelasi Korihaiden (10.5/5.2/1.6) paidassa 10 ottelua lähes samoin tehoin mitä on jatkanut Kouvolassa. Tulevassa ottelussa Bo kohtaa ensi kertaa vastustajan paidassa serkkunsa Trey Zeiglerin (19.9/8.0/5.3). Millä mielin Bo lähtee keskiviikon otteluun:

Uskon, että meillä on ottelussa hyvät mahdollisuudet napata jälleen vierasvoitto tilillemme kunhan pelaamme joukkueena pelisuunnitelman mukaan. Odotan mielenkiinnolla kuinka vastaamme siihen, että hävisimme edellisen tiukan ottelumme. Henkilökohtaisesti keskiviikko on minulle paluu tuttuun halliin, mutta samalla olo on hieman epätodellinen, koska pelaan ensimmäistä kertaa ammattilaisena serkkuani vastaan. Olen toisaalta hyvin innostunut pelaamaan entistä seuraani vastaan ja kohtaamaan Korihait vastustajana.

Kouvojen päävalmentaja Antti Hurri: ”Kahden pelin viikot jatkuvat ja keskiviikkona vastassa hyvin levännyt Korihait. Viime viikon matsit on analysoitu ja oman pelitavan kehittäminen on edelleen joukkueemme tavoitteena.

Kuva: Tuomo Tulokas.

Sarjataulukon viimeisenä olevan Korihaiden vahvimmat syömähampaat ovat 198-senttinen laituri Trey Zeigler ja 203-senttinen sisäpelaaja Sal Nuhu (11.4/9.4/2.2t). Heidän puolustamisessaan tulee Kouvojen onnistua. Kotimaisista Miikka Marttinen (11.3/2.4) pelaa hyvää kautta. Robert Hall III debytoi tänään Korisliigassa.

Korihaiden päävalmentaja Jarno Nikula: ”Tauon jälkeen Kouvot vastassa. Kouvot pelanneet hyvin ja ovat osoittaneet etteivät luovuta. Meidän saatava Hirvosesta ja Kaukiaisesta otetta. Levypallo pelaaminen iso asia voitto taistelussa.

Korihait – Kouvot keskiviikkona 10.2. klo 18:30 Uusikaupunki Areenalla ja suorana Ruutu+:lla.