Kouvot keskiviikkona länsirannikolle haijahtiin

Kouvot (14/21) jatkaa pudotuspelipaikan metsästystään jälleen keskiviikkona jolloin haipyydykset käydään laskemassa Uudenkaupungin edustalle. Saa nähdä minkälaista saalista nousee vai nouseeko lainkaan kun vastassa on kotijoukkue Korihait (7/29). Kouvolan mesikämmenellä saattaa olla hampaankolossa ekstraa sillä Korihait johtaa kauden kohtaamisia voitoin 2-1.

Korihait taistelee sarjapaikastaan. Kouvot taistelee paikasta pudotuspeleihin. Tärkeitä molemmat, mutta enemmän on vaakalaudalla Korihailla. Tämä varmasti näkyy haiden loppukauden peleissä erityisesti kotisalissa. Tähän pitää myös Kouvojen olla valmiina.

Korihait on voittanut kotonaan neljä ottelua (4/14), maaliskuun alussa Ukissa kaatui Pyrintö selvästi 23 pisteellä (98-75). Korihait on voittanut viimeisestä 10 ottelustaan kolme. Kouvot on voittanut vieraissa vastaavat neljä ottelua (4/13) ja viimeiset kolme vierasottelua ovat päättyneet tappioon. Viimeisestä 10 ottelustaan joukkue on voittanut neljä.

Kouvojen päävalmentaja Tuomas Oja: ”Puolustuksen intensiteetti ja hyökkäyksen toteutus ovat avainasemassa tässä ottelussa.”

Toimituksen nostot:

1. Päävalmentaja Ojan kommentti osuu naulan kantaan. Puolustuksen intensiteetti ja hyökkäyksen toteutus. Jos molemmat toimivat, pelaa Kouvot hyvää peliä ja pärjää parketilla. Jos vain toinen pelittää, roikutaan usein mukana. Ellei kumpikaan toimi, pataan tulee. Edellisessä ottelussa Pyrintöä vastaan toteutuivat nämä kaikki. Pataan tuli niin, että kolisi kun hyökkäys meni seisoskeluksi ja joku luisti puolustuksesta. Toisaalta kun pakki oli intensiivistä ja hyökkäyksessä toteutettiin sovittua riittävällä tempolla, vietiin peliä.

2. Asenne ja halu, keskittyminen olennaiseen. Next possession. Tässä on ollut kauden aikana suuria haasteita. Muutaman vastoinkäyminen tai ”huono” vihellys ja keskittyminen itse pelaamiseen kärsii. Pelissä tulee virheitä, pelaajille ja tuomareille. Vaikka olet hyvässä heittopaikassa et välttämättä saa palloa. Se on elämää. Päämäärä ja tavoite, ottelun voittaminen, kirkkaana mielessä. Next possession.

3. Kaukoheitot. Korihait on sarjan huonoin heittojoukkue kun peilataan puhtaasti heittotarkkuuteen. Se on viimeisenä kaikilla etäisyyksillä; 1p 68%, 2p 52% ja 3p 31%. Kouvot ei kärkijoukkueita vapariviivalta (7. 73%) tai kakkosissa (9. 54%), mutta kolmosviivan takaa se on sarjan kolmanneksi tarkin joukkue (37%). Hyvällä heittopelillä bonusviivan takaa sarjapisteiden varastamisen mahdollisuudet kasvavat olennaisesti.

Korihait – Kouvot keskiviikkona 11.3. klo 18:30 Uusikaupunki Areenalla.

Kuvat: Tuomo Tulokas