Kouvot keskiviikkona lokkien vieraaksi

Kouvojen (6/2) hieno kuuden ottelun voittoputki katkesi tylyllä tavalla sunnuntaina kun kotisalissa pelannut sarjanousija Espoo United (2/6) näytti kapteeninsa Jeb Iveyn johdolla kouvolalaisille joukkuepelaamisen mallia. Kouvot palaa keskiviikkona jälleen pääkaupunkiseudulle kun joukkue kohtaa sarjassa heti Kouvojen jälkeen kolmantena majailevan Helsinki Seagullsin (5/3). Kouvojen tavoitteena on luonnollisesti aloittaa uusi voittoputki lokkien kotipesässä Töölön Kisahallilla.

Kouvojen kauden yhdeksäs ottelu on aikaisemmista poikkeava, sillä tällä kertaa kohdataan joukkue, jota vastaan on runkosarjassa jo kertaalleen pelattu. Kyseessä oli molempien joukkueiden kauden avaus ja taisto käytiin Jatke Areenan parketilla syyskuun lopulla. Lyhyestä virsi kaunis, Seagulls aloitti vahvasti vieden ensimmäisen jakson (15-28), mutta Kouvot iski takaisin toisella (23-14) ja kolmannella (25-15) jaksolla. Kouvot vei ottelua aina viimeisen jakson puoliväliin asti (74-66), mutta niin vain Seagulls tuli lopussa ohi (84-86). Kouvojen vahvimmat olivat Thomas Gipson (21/11), James Sinclair (18/4) ja Ville Kaunisto (9/10/5). Seagullsilta parhaat tehot iskivät pöytään Tuukka Kotti (17/13/4r), Jermaine Marshall (18/3) ja Antti Kanervo (16/1/4). Kouvoilla jäi sunnuntaina Espoossa aikamoinen lihakimpale hampaiden väliin ja kun lokkikin jäi kauden avausmatsissa kynimättä, lienee vierasjoukkueella huomisessa revanssissa motivaatio ja tahtotila kohdillaan.

Kouvot on voittanut kauden neljästä vierasottelustaan kolme ja Seagulls on puolestaan voittanut kauden neljästä kotiottelustaan kaksi. Molemmat ovat hävinneet viimeisen ottelunsa. Sarjapisteet Töölön Kisahallilta ovat hakeneet Joensuun Kataja (80-90) ja Tampereen Pyrintö (69-78). Tilastoista löytyy pienehkö erikoisuus sillä tällä kaudella Seagulls on tehnyt vierasotteluissaan keskimäärin 10 pistettä (80-90) enemmän kuin kotisalissaan.

Seagulls on joukkue joka on rakennettu kahden vahvan kotimaisen pelaajan ympärille. Tuukka Kotti (11.9/9.4/3.1/1.8r, teh 18.1) ja Antti Kanervo (13.1/2.9/2.6, 3p 46%) ovat vastanneet huutoon hienosti ja ovat pelanneet vahvan alkukauden. Vaikka Kotin tilastot ovatkin ihan hyvät eivät ne kuitenkaan kerro kokonaan miehen arvosta joukkueelleen. Kotti on nimittäin puolustuksessa erinomainen iso pelaaja ja Seagullsin puolustuksen toimivuuden tärkein yksittäinen tekijä.

Seagullsin kotimaisen kaartin täydentävät Timo Heinonen (9.4/4.3), Alex Vaenerberg (5.1/1.3) ja joukkueensa kapteeni Antti Niskanen (2.5/3.3). Ulkomaalaisvahvistuksista takamies Derek Jackson (8.4/3.3/3.3) on enemmän perinteinen peliä tekevä takamies (positiivisessa mielessä sanottuna) ja Kayel Locke (13.4/4.9, 2p 68%) hyvin voimakasrakenteinen laituri. Joukkueen pisteykkönen on laituri Jermaine Marshall (15.6/3.0, 3p 45%). Viime kaudellakin lokeissa pelannut puolustuksen erikoismies laituri Remy Abell (9.4/2.5) täydentää helsinkiläisten ulkomaalaisnelikon.

Kouvojen päävalmentaja Jyri Lehtonen: ”Hieno joukkue vastassa jossa suomalaispelaajat isossa roolissa. Viime viikko meni mollivoittoisesti joukkueharjoittelun osalta, mutta henkilökohtainen taito ja fysiikka -puolella nappiin. Uskon olevamme paremmassa rytmissä Kisahallissa ja haastamme tosissaan kotijoukkuetta.”

Seagulls – Kouvot keskiviikkona 1.11. klo 18.30 Töölön Kisahallilla.