Kouvot keskiviikkona näätien vieraaksi

Kouvot (15/17) jatkaa maaliskuun urakkaansa seuraavaksi Pirkanmaan suunnalla kun joukkue matkustaa keskiviikkona BC Nokian (14/19) vieraaksi. Valmentajavaihdoksen kokenut kotijoukkue on kolmen ottelun voittoputkessa. BC Nokia on ollut kuluvalla kaudella Kouvoille hankala vastustaja sillä kaikki kolme aikaisempaa kohtaamista ovat päättyneet nokialaisten voittoon. Itse asiassa BC Nokia on voittanut viimeiset viisi kohtaamista joten nyt olisi aika vaihtaa kelkan suuntaa.

Me etsimme vielä identiteettiämme – Jyri Lehtonen

Joukkueet lähtevät keskiviikon otteluun osin samoista asetelmista, mutta hieman eri lähtökohdista. Kouvot on sarjassa kuudentena ja BC Nokia kahdeksantena kahden pisteen erolla toisiinsa nähden. Joukkueet taistelevat yhdessä Seagullsin (14/18) ja Kobrien (12/21) kanssakolmesta viimeisestä pudotuspelipaikasta. Sijoille viisi tai paremmaksi ei todennäköisesti ole enää saumoja. Illan otteluun nokialaiset lähtevät taasen kolmen ottelun voittoputkessa ja Kouvot puolestaan yhtä pitkässä tappioputkessa.

Kouvojen päävalmentaja Jyri Lehtonen: ”Kookas Nokia on ollut meille vaikea vastus. Aapeli Alanen pelaa huikeata kevättä ja joukkueella on alla kova nousu Kotkaa vastaan. Me etsimme vielä hieman identiteettiämme ja puolustuksessa on haasteita.”

BC Nokian ulkomaalaisvahvistuskuviot ovat eläneet melkoisesti kauden aikana. Tukipilarina on toiminut kuitenkin nykyajan twin towers -sentterikaksikko oikeasti isot Dragan Labovic (14.8/5.9/1.5) ja Sean O’Mara (17.8/8.1/2.1). Viisi ottelua Nokialla pelannut 188-senttinen takamies Armin Cane (19.0/5.4/5.0/1.6r) on myös Ville Tuomisen päävalmentajana hiljattain korvanneen Tero Vasellin varma valinta ottelun pelaavaan kokoonpanoon. Neljännen paikan illan ottelun täyttää laituri Juan Davis Jr (11.1/8.4/1.0t) tai 191-senttinen takamies Jalek Felton (20.4/2.6/7.8/1.6r).

Aapeli Alanen (13.6/5.5/2.2) on pelannut jo tähän mennessä uransa parhaan kauden ja vielä parempaa lienee luvassa. Viidessä viimeisessä ottelussa Alanen on nakuttanut keskimäärin 20 pistettä ottelua kohden. Niko Mattila (7.9/3.1/2.9) on myös pelannut hyvin. Teemu Sulonen (5.8/1.6/1.5), Aleksi Kantonen (2.1/0.6) ja Hugo Boman täydentävät nokialaisten kokoonpanon.

Ilmoitetut kokoonpanot illan otteluun:

BC Nokia: Armin Cane, Aleksi Kantonen, Juan Davis Jr (GTD50), Jalek Felton (GTD50), Teemu Sulonen, Niko Mattila, Hugo Boman, Dragan Labovic, Aapeli Alanen ja Sean O’Mara.

Kouvot: Tuomas Hirvonen, Arttu Saarijärvi, Vili Nyman, Severi Kaukiainen, David Gonzalvez, Ville Kaunisto, Jeremy Morgan, Teemu Knihtinen, Thomas Gipson ja Brian Asbury.

BC Nokia – Kouvot keskiviikkona 20.3. klo 18:30 Nokian palloiluhallilla

Kuva: Matti O Koskinen