Kouvot keskiviikkona pistejahtiin Pyynikille

Sarjataulukon puolivälissä majaileva Kouvot (13/13) suuntaa nokkansa keskiviikkona Pirkanmaalle jossa illan korisliigaottelussa joukkue kohtaa pirteän kauden pelanneen sarjakolmonen Tampereen Pyrinnön (18/10). Tamperelaiset lähtevät suurella todennäköisyydellä puolentoista kuukauden päästä alkaviin pudotuspeleihin kotiedun turvin. Kouvojen kotietu vaatisi todella vahvaa runosarjan lopetusta. Joukkueet ovat kohdanneet kauden aikana kahdesti molempien korjatessa sarjapisteet talteen kotikentällään.

Olemme harjoitelleet laadukkaasti tauon aikana – Jyri Lehtonen

Pyrintö oli varsinkin alkukaudesta hurjassa vedossa. Voittoja sateli liukuhihnalta, kolmonen sujahti sukkaan tarkasti ja pisteitä syntyi hurja määrä ottelua kohden. Joukkue voitti ensimmäisestä tusinasta ottelustaan peräti yhdeksän ennen neljän ottelun tappioputkea. Väkevän alun jälkeen tahti on hieman rauhoittunut, mutta edelleen Tampereen punakone jyskyttää vahvasti eteenpäin. Viimeisestä 10 ottelustaan joukkue on voittanut jälleen seitsemän ja viidestä viimeisestä kolme. Kotonaan Pyynikillä Pyrintö on voittanut kuusi viimeistä otteluaan. Kotisalissaan joukkue on hävinnyt vain kahdesti (12/2). Kahdeksasta tiukasta ottelustaan Pyrintö on voittanut viisi.

Kouvot on jämähtänyt keskikastiin kuudenneksi. Pudotuspelien kotietuun on matkaan kahdeksan pistettä, mutta vahvalla loppukirillä kaikki on vielä mahdollista. Kevään -16 mestarilla on kuitenkin vielä jäljellä 14 ottelua puoleentoista kuukauteen. Toisaalta takana oleviin BC Nokiaan (11/17, 7.), Seagullsiin (10/18, 8.) ja Kobriin (10/18, 9.) alkaa olla eroa ihan mukavasti. Kouvot on voittanut kymmenestä viimeisestä ottelustaan puolet ja viimeisestä viidestä kolme. Vieraissa joukkue on voittanut neljä ottelua (4/9). Kahdeksasta tiukasta ottelustaan Kouvot on voittanut puolet.

Kouvojen päävalmentaja Jyri Lehtonen: ”Viimeksi Pyrintöä vastaan pelasimme kauden parhaan pelin. Nyt saamme informaatiota kuinka viisikko, jossa on Asbury-Gipson, toimii Pyrintöä vastaan. Olemme harjoitelleet laadukkaasti tauon aikana. Kyse on rytmiin pääsemisestä heti ottelun alussa. Pyrintö saa jalkeille laajemman ja laadukkaamman rosterin, joten hekin varmasti parantavat.”

Kouvojen J Lehtonen halusi joukkueensa erottuvan tärkeimmistä kilpakumppaneistaan lähdettäessä kevään pudotuspeleihin. Tämän päätöksen seurauksena joukkueeseen hankittiin tuttu pelaaja kahden kauden ajalta, täystuho Thomas Gipson III (17.0/5.0/3.5, teh 18.5). Gip on pelannut kolmannella Kouvolan visiitillään kaksi ottelua joista tuloksena vierastappio Joensuussa ja kotivoitto Kaarinan Urasta. Gipsonin tulo vahvistaa Kouvojen korinalusvoimaa entisestään kun paintilla pelaavat myös Brian Asbury (19.0/6.6/2.3/1.5r, teh 20,.7) ja joukkueensa kapteeni kuvernööri Ville Kaunisto (10.5/8.1/1.7, teh 14.9). Nyt kaiken avain onkin se, että kaarelta löytyy riittävästi tulivoimaa.

Pyrinnön päävalmentaja Sami Toiviainen: ”Kouvot on ollut meille tällä kaudella hankala vastustaja. Heidän hyökkäyspään monipuolisuus sekä inhottava puolustus ovat aiheuttaneet meille vaikeuksia aiemmissa otteluissa. Nyt heillä on käytössään vielä iso ja vahva Thomas Gipson, joten varmasti haastava ottelu edessä.”

Pyrinnön ulkomaalaisnelikko osui kerralla kohdalleen eikä kesken kauden ole tarvinnut tehdä pelaajavaihdoksia. Tamperelaisten kvartetti 190-senttinen takamies Jaylon Tate (15.4/2.4/5.0, 3p 45%) – 193-senttinen heittävä takamies Eron Harris (12.5/2.8/1.4, 3p 45%) – 196-senttinen laituri Kenneth Manigault (17.5/5.3/2.5/2.4r) – 201-senttinen sisäpelaaja Kevin Johson Jr (11.7/10.9/2.1, teh 20.3) on hyvä nelikko ja täydentää joukkueen kotimaista osastoa todella mainiosti.

Pyrinnön kotimainen kaarti on tuttua Tampere -laatua. Kapteeni Lehto (11.4/2.0/3.4) pyörittää joukkueen peliä jo sadatta kautta putkeen eikä tahti tunnu 34-vuotiaalla konkarilla hidastuvan. Kouvoissakin yhden kauden verran piipahtanut Osku Heinonen (12.0/1.8/1.5, 3p 43%) ja Uudessakaupungissa kauden ajan pyörähtänyt Justus Kilpinen (7.3/3.5/1.3) pelaavat kumpainenkin uransa parasta kautta. Puolustuspään ekspertit Petri Heinonen (5.0/4.1/1.2) ja Lassi Kilpinen (4.2/1.7) pelaavat myös hyvää kautta. Kaksi ottelua kauden aikana pelannut Ville Haapoja (3.0/2.0) täydentää joukkueen kokoonpanon. Kouvolalaisen korisyleisön ”lempilapsi” Joonas Cavén (10.2/4.4/2.2) on ollut jo pitkään sivussa pelaavasta kokoonpanosta.

Joukkueiden ilmoitetut kokoonpanot otteluun:

Pyrintö: Jaylon Tate, Kenneth Manigault, Antero Lehto, Lassi Kilpinen, Osku Heinonen, Ville Haapoja, Eron Harris, Petri Heinonen, Justus Kilpinen ja Kevin Johnson Jr.

Kouvot: Tuomas Hirvonen, Arttu Saarijärvi, Vili Nyman, Severi Kaukiainen, David Gonzalvez, Ville Kaunisto, Jeremy Morgan, Teemu Knihtinen, Brian Asbury ja Thomas Gipson III.

Pyrintö – Kouvot keskiviikkona 27.2. klo 18:30 Pyynikin palloiluhallilla Tampereella.

Kuvat: Mikko MJ Pitkänen ja Tuomo Tulokas