Seuraava otteluTampereen Pyrintö — Kouvot/27.2.2019/Pyynikin Palloiluhalli

Kouvot keskiviikkona Pyynikille

Kouvot (14/12) lähtee aloittelemaan kevättään puhtaalta pöydältä keskiviikkona Tampereen Pyynikille jossa kouvolalaisia isännöi Pyrintö (15/12). Samoista sijoista taistelevien joukkueiden kauden tuloksellisuutta voidaan kuvata yhdellä, epätasaisuus. Joukkueet ovat kohdanneet toisensa kahdesti back to back -tuplaottelun merkeissä. Tuolloin molemmat voittivat kotonaan. Joukkueiden viimeinen runkosarjakohtaaminen tapahtuu Kouvolassa viimeisellä liigakierroksella 4.4.

Pyrinnön, kuten Kouvojenkin, kuluvaa kautta on varjostanut siis epätasaisuus varsinkin otteluiden välillä. Välillä kulkee, toisinaan sitten ei. Pyrintö on voittanut viimeisestä 10 ottelustaan kuusi ja viimeisestä viidestä kaksi. Kotonaan joukkue on voittanut yhdeksän ottelua (9/4). 10 tiukasta (+-5p) ottelustaan tamperelaiset ovat voittaneet neljä. Kouvot on voittanut viimeisestä 10 ottelustaan kolme ja viimeisestä viidestä yhden. Vieraissa Kouvot on voittanut 13 ottelustaan kuusi ja tiukat matsit ovat päättyneet viidesti (5/2) kouvolalaisten hyväksi. Kouvot lähtee Pyynikille katkaisemaan kolmen ottelun tappioputkeaan.

Kouvojen valmentajavelho Jyri Lehtonen: ”Pyrintö on yksi fyysisimmistä ja kookkaimmista joukkueista sarjassa. Ottelu tulee ratkeamaan korien läheisyydessä. Joukkueemme sai kaksi hyvää treeniä ja olemme valmiita parantamaan tämän viikon peleissä.”

Pyrinnön maan mainio päävalmentaja Sami Toiviainen korisliigan matsiennakossa: ”Viime kohtaamisesta Kouvojen kanssa on vierähtänyt jo tovi ja vastassa on nyt hiukan muuttunut joukkue. Heillä on uusi pelaaja rivissä (Drew Brandon), joten se asettaa aina oman mielenkiintonsa illan otteluun. Meillä isona teemana saada kokonaisvaltaisesti ehjä 40 minuuttia, johon emme ole viime aikoina oikein pystyneet.”

Pyrinnön kotimaiset pelaajat takamies Antero Lehdon (12.0/2.0/3.6) johdolla ovat monille koripallon ystäville tuttua kauraa: Topias Palmi (8.3/2.3), Petri Heinonen (3.8/3.3), Osku Heinonen (7.3/2.3) ja Joonas Caven (5.6/4.0). Tosin Caven ei ole pelannut sitten lokakuun puolivälin. Uutena kasvona joukkueessa hyvää kautta pelaa takamies Lassi Kilpinen (2.8/0.6). Pyrinnön ulkomaalaisvahvistuksista takamies Juan’ya Green (14.3/2.4/3.6, 3p 41%) ja laiturit Kenneth Manigault (10.4/5.2/2.0/1.9r) sekä huikean hyvä Brian Asbury (19.4/9.1/2.0/1.9r, teh 22.0) ovat korisliigassa ensimmäistä kauttaan kun taas sentteri Devonne Giles (10.6/6.2) pelaa Suomessa jo viidettä kauttaan. Yhtä varmasti kuin valoisa aika lisääntyy kevättä kohden parantaa myös Giles otteitaan keväthangilla.

Kouvolasta vuoden kontrahdin jälkeen kotikonnuilleen palannut heittokone ja mainio seuramies Osku Heinonen: ”Oma pelaaminen on ollut ihan hyvää ja melko tasaista läpi kauden. Joukkueena taas ollaan välillä pelattu loistavasti, mutta välillä taas tosi huonosti. Toivotaan, että keskiviikkona on se hyvä päivä ja että siitä eteenpäinkin olisi tasaisen hyvää pelaamista kohti kauden loppua.”

”Kouvojen kokoonpano on vähän muuttunut sitten viime kohtaamisen ja se tekeekin ottelusta entistä mielenkiintoisemman. Odotettavissa on fyysistä vääntöä korin alla ja nopeita jalkoja kolmoskaaren takana.” -toteaa Heinonen vielä ennakkoon keskiviikon kohtaamisesta.

Illan ottelussa Kouvojen Drew Brandon tekee ensiesiintymisensä Korisliigassa. Ainakin harjoituksissa takamiehen meno on näyttänyt ihan positiiviselta, ottelun jälkeen ollaan asian tiimoilta viisaampia. Arttu Saarijärvi (3.0/2.5) tehnee paluun pelaavaan kokoonpanoon lähipäivien aikana, ehkä jo keskiviikkona Tampereella? Arttu otti tuntumaa parkettiin jo Korikouvojen voitto-ottelussa lauantaina Oulussa. Tuolloin kaksimetrinen laituri kellotti kentällä 30 minuuttia tehoilla 10/6. Arttu on pelannut kauden aikana DivA:ssa neljä ottelua tehoin 13.3/5.5/3.3/1.3r.

Pyrintö – Kouvot keskiviikkona 7.2. klo 18:30 Pyynikillä ja Fanseatilla.

Kuva: Tuomo Tulokas