Kouvot kohtaa jälleen Katajan

Kouvot (17/19) ja Joensuun Kataja (20/15) kohtaavat toisensa viikon sisään toistamiseen, tällä kertaa Kouvolan Jatke Areenalla. Kaikki joukkueiden keskinäiset ottelut on pelattu kuluvan vuoden puolella. Jokainen keskinäinen ottelu on päättynyt kotivoittoon Katajan johtaessa ennen viimeistä voitoin 2-1.

Molemmat joukkueet ovat menossa pudotuspeleihin, toinen kotiedulla ja toinen ei. Neljäntenä oleva Kataja taistelee vielä ihan tosissaan runkosarjan kolmannesta sijasta, toisaalta pullahtaminen kotiedun ulkopuolellekin on mahdollista. Seitsemäntenä jonkin aikaa majaillut Kouvot on jo varmistanut paikkansa pudotuspeleissä, mutta järjellä ajateltuna korkein mahdollinen sijoitus on kuudes. BC Nokia (15/21) lymyilee takana kahdeksantena neljän pisteen päässä.

Kouvojen päävalmentaja Jyri Lehtonen: ”Toinen peli viikon sisään Katajaa vastaan. Kataja on saanut Palmin (Topias) ja Mullingsin (Daniel) takaisin, joten haaste on riittävä. Me harjoittelimme hyvin neljä päivää ennen Ura -peliä ja se näkyi puolustuksessamme. Heittopeli kun vielä loksahtaisi kollektiivisesti kohdalleen niin vastustajat eivät pääsisi niin usein omaan transition -hyökkäykseen levypallon jälkeen.”

Kataja onnistui viime kesänä houkuttelemaan Topias Palmin (18.1/5.8/2.0/1.1, teh 18.2) vihdoin Tampereen ulkopuolelle. Siirto kannatti molemmille osapuolille sillä Palmi on runkosarjan paras kotimainen pistemies, joukkueensa paras pisteissä ja koko sarjan tehokkuustilaston kakkonen heti Tuukka Kotin (teh 20.4) jälkeen. Kouvoissa mestaruuden voittanut Ilari Seppälä (12.8/2.8/5.1) ja Vilppaasta Joensuuhun palannut puolustusekspertti Matias Ojala (6.7/4.8) täydentävät kovan kotimaisen kolmikon. Joni Herrala (4.1/2.8/1.9), Atte Perttu (2.3/0.7) ja Samuli Vanttaja (5.1/3.3) tuovat kokemusta ja lisää tehoja joukkueeseen. Johannes Lasaroff pelaa keskimäärin viisi minuuttia ottelua kohden.

Aiemminkin Katajassa pelannut kanadalainen 188-senttinen takamies/laituri Daniel Mullings (15.5/7.6/2.6/2.3r) on joukkueen tehokkain vahvistus. 209-senttinen sentteri Adrian Diaz (13.5/4.7/1.6/1.2r/1.2t) on kelpo sisäpelaaja vaikka näppeihin tarttuu mittaansa nähden yllättävän vähän levypalloja. 201-senttinen laituri Kevin Bracy-Davis (11.3/4.5/1.4) ja 185-senttinen takamies Vincent Simpson (12.2/2.8/4.3) täydentävät nelikon.

Katajan päävalmentaja Juha Sten: ”Toinen Kouvot -peli reilun viikon sisään edessä, ja vastassa takuulla nälkäinen kotijoukkue. Oman korin alla pärjääminen ja levypallotaistelu Kouvojen isoa päätä vastaan avainasemassa. Viimeksi Gonzalvez (David) aiheutti lisäksi meille paljon tuskaa joten häntä pitää koittaa hidastaa.”

Joukkueiden ilmoittamat kokoonpanot otteluun:

Kouvot: EC Matthews (GTD 50%), Tuomas Hirvonen, Arttu Saarijärvi, Vili Nyman, Severi Kaukiainen, David Gonzalvez, Ville Kaunisto, Jeremy Morgan, Teemu Knihtinen, Thomas Gipson (GTD 50%) ja Brian Asbury (GTD 50%).

Kataja: Ilari Seppälä, Johannes Lasaroff, Joni Herrala, Vincent Simpson, Daniel Mullings, Topias Palmi, Kevin Bracy-Davis, Matias Ojala, Atte Perttu, Samuli Vanttaja ja Adrian Diaz.

Kouvot – Kataja perjantaina 5.4. klo 18.30 Jatke Areenalla, tervetuloa mukaan.

Kuvat: Matti O Koskinen ja Tuomo Tulokas