Seuraava otteluKouvot — Kauhajoen Karhu/24.5.2019/Lumon Areena

Kouvot kohtaa lokkiyhdyskunnan kotonaan perjantaina

Kouvot (15/16) jaktaa matkaansa korisliigassa kun perjantaina sen vieraaksi kotiluolaan Jatke Areenalle saapuu Helsinki Seagulls (13/18). Kaksikko taistelee runkosarjan viimeisen neljänneksen aikana samoilla sijoilla asetelmista pudotuspeleihin, Kouvot on sarjataulukossa kuudentena ja Seagulls seitsemäntenä. Kummankaan paikka pudotuspeleissä ei ole vielä varma, mutta hyvin todennäköinen. Joukkueet kohtasivat edellisen kerran viikko sitten Töölön Kisahallilla jolloin kotijoukkue vei voiton kuuden pisteen marginaalilla (90-84). Kouvot johtaa kauden kohtaamisia kuitenkin voitoin 2-1.

Seuraavat kaksi peliä määrittävät kevään agendan – Jyri Lehtonen

Seagulls on saanut vaiherikkaan ja runsaasti pelaajavaihdoksia sisältäneen alkukauden, tai oikeastaan kauden puolikkaan, jälkeen homman toimimaan. Sitten tuli helmikuu ja kuuden voitottoman ottelun putki. Kevätauringon lämmittäessä, ainakin paikoitellen, myös lokit heräsivät kohmeesta sillä maaliskuun kolmesta ottelustaan joukkue on voittanut kaikki. Kotisalissaan Töölössä Seagulls on voittanut niukasti enemmän kuin hävinnyt (8/7) ja vieraissa (5/11) voittosuhde on suunnilleen sama kuin Kouvoilla (5/10). Kouvot on voittanut kotonaan kuitenkin paremmalla prosentilla (10/6). Joukkueiden välillä on suuri ero tiukkojen otteluiden voittamisessa, Kouvot on voittanut kuusi (6/5) ja Seagulls kolme (3/8). Seagulls saapuu Kouvolaan siis kolmen ottelun voittoputkessa joista kaksi on tullut vieraskentällä kun se kaatoi BC Nokian (93-102) ja Korihait (75-96).

Kouvojen päävalmentaja Jyri Lehtonen: ”Nyt taistellaan pudotuspeli -paikasta ja asetelmista. Seuraavat kaksi peliä määrittävät kevään agendan.”

Perjantai-illan isäntäjoukkue Kouvot vei nimiinsä kaksi ensimmäistä keskinäistä kohtaamista. Ensin kouvolalaiset kävivät ryöstöretkellä pääkaupungissa (74-88) ja perään pitivät kotiluolansa puhtaana (89-86). Kouvolalaisittain noutaja tuli kuitenkin kolmannessa ottelussa. Viikko sitten Töölön Kisahallilla käyty ottelu oli kotijoukkue Seagullsin juhlaa. Lokit hallitsi niukasti kolmea ensimmäistä jaksoa johtaen suurimmillaan 19 pisteellä, mutta Kouvot kiristi ruuvia lopussa nousten vielä taistelemaan ottelun voitosta. Kiri ei kuitenkaan riittänyt vaan tärkeät sarjapisteet jäivät Helsinkiin pistein 90-84 (46-36). Erityisesti Seagullsin kokeneet kotimaiset Tuukka Kotti (23/14/6) ja Timo Heinonen (20/4, 3p 6/8) rokottivat Kouvoja oikein olan takaa tehden puolet joukkueensa pisteistä. Lopuista vastasi joukkueen ulkomaalaiskolmikko. Kouvoista onnistuivat Tuomas Hirvonen (16/3/2), Thomas Gipson (15/10) ja David Gonzalvez (15/1/6). Kouvoilla on ollut viimeisessä neljässä ottelussa vaikeuksia erityisesti vastustajan kaukoheittopelin kanssa. Kaveri on nimittäin pommittanut kolmoset pussiin keskimäärin 43%:n tarkkuudella oman heiton osuessa samaan aikaan kohtuullisella 34%:lla.

Seagullsin päävalmentaja Mikko Larkas: ” Toinen peli peräkkäin Kouvoja vastaan. Muutamaan puolustukselliseen asiaan pieni viilaus ja hakemaan Kouvolasta pisteitä. Kova taistelu taas korin alla luvassa. Hyvin saa pelata jos mielii pisteet mukanaan Kouvolasta matkata Helsinkiin.”

Seagullsilla on pelaajiston suhteen hieman sama tilanne kuin esimerkiksi sarjakakkosella Karhu Basketilla. Kuusi todella hyvää pelaajaa jonka jälkeen takana onkin hiljaista. Viisikko on molemmilla joukkueilla kovimpia koko liigassa. Lokkien 196-senttisen laiturin Wayne Blackshearin (18.0/4.5/2.1) mitä ilmeisimmin ollessa loukkaantuneena sivussa illan ottelusta, noussee 194-senttinen laituri Ricky Waxlax (4.9/3.3) avausviisikkoon. Viisikon loput paikat miehittävät 185-senttinen takamies Juwan Staten (17.8/3.0/5.6), 198-senttinen laituri Alexander Ruoff (13.0/5.8/3.7), 203-senttinen sisäpelaaja Christopher Ortiz (15.4/6.0/1.5) ja susijengin jättiläinen 205-senttinen sisäpelaaja Tuukka Kotti (13.6/9.3/2.8/1.1r) Isokokoinen viisikko Statenia lukuun ottamatta. Kuudentena pelaajana penkiltä tullee 198-senttinen iso laituri Timo Heinonen (7.3/2.4). Alex Vaenerberg (3.6/1.8/2.1), Jesper Granlund (2.7/0.7) ja Sakari Laakso (1.8/0.9) täydentävät joukkueen pelaavan kokoonpanon.

Ilmoitetut kokoonpanot otteluun:

Kouvot: Tuomas Hirvonen, Arttu Saarijärvi, Vili Nyman, Severi Kaukiainen, David Gonzalvez, Ville Kaunisto, Jeremy Morgan, Teemu Knihtinen, Thomas Gipson ja Brian Asbury.

Seagulls: Alex Vaenerberg, Juwan Staten, Timo Heinonen, Tuukka Kotti, Christopher Ortiz, Sakari Laakso, Jesper Granlund, Ricky Waxlax ja Alexander Ruoff.

Kouvot vs Seagulls perjantaina 15.3. klo 18:30 Jatke Areenalla, tervetuloa mukaan kannustamaan kotijoukkue voittoon.

Kuvat: Tuomo Tulokas ja Matti O Koskinen