Kouvot kohtaa Pyrinnön runkosarjan viimeisessä ottelussa — Kouvojen panoksena viides sija

Kouvojen runkosarja päättyy otteluun Kouvot – Tampereen Pyrintö. Liigan viimeisellä kierroksella on merkitystä niin Kouvoille ja Pyrinnölle sekä monelle muullekin joukkueelle. Runkosarjan ensimmäinen (Vilpas), toinen (Karhu Basket), kolmas (BC Nokia) sekä kahdeksas joukkue (KTP-Basket) ovat varmuudella selvillä ennen viimeistä kierrosta.

Runkosarjan sijoitukset 4-7 (Helsinki Seagulls, Kouvot, Tampereen Pyrintö ja Kataja Basket) sekä myös sijat 10  -11 (Korihait ja Kobrat) ovat vielä auki ennen viimeistä kierrosta. Korihait ja Kobrat yrittävät välttää runkosarjan 11. sijan ja näin joutumisen liigakarsintaan.

Kouvot ja Pyrintö ovat tällä hetkellä tasapisteissä. Keskinäisissä otteluissa Pyrintö johtaa Kouvoja 2-1. Pyrintö on voittanut molemmat kotiottelunsa ja Kouvot on voittanut marraskuussa pelatun kotiottelunsa. Kouvojen voittaessa Kouvot  on runkosarjan viides ja vastustaja puolivälierissä on Helsinki Seagulls. Jos Kouvot häviää,  on Kouvojen sijoitus runkosarjan kuudes ja vastassa puolivälierissä on BC Nokia.

Viidennestä sijasta taistellaan. Mukavaa, kun viimeiseen matsiin jäi panosta. Nouseva trendi ja sopivasti harjoittelua sekä lepoa. Pyrintö on hyvä joukkue ja paras mahdollinen vastus meille tällä hetkellä. Jos pystymme dominoimaan korin alla nyt, niin pystymme siihen pudotuspeleissäkin, vuoden jatkosopimuksen Kouvojen kanssa tehnyt päävalmentaja Jyri Lehtonen kertoi ennen ottelua.

Pyrinnöllä on mahdollisuus jopa pudotuspelien kotietuun.  Pyrintö on runkosarjan neljäs ja saa kotiedun, Jos Pyrintö voittaa Kouvot ja Seagulls häviää KTP-Basketille. Jos Pyrintö voittaa ja Seagulls voittaa, niin Pyrintö on runkosarjan viides. Jos Pyrintö häviää ja Kataja Basket voittaa Korihait, Pyrintö on seitsemäs. Jos Pyrintö häviää ja Kataja Basket häviää, Pyrintö on runkosarjan kuudes.

Ottelun panos on meille hyvin selvä. Voitolla joko neljäs tai viides ja tappiolla todennäköisesti seitsemäs. Pyrimme laajalla rotaatiolla saamaan vauhtia meidän siirtymisiin sekä samalla pystyn vielä viimeisen kerran kokeilemaan erilaisia viisikoita, jotta olemme sitten pudotuspelien alkaessa valmiita. Sisäpelin sekä levypallopelaamisen on oltava kunnossa, jotta voimme voittaa ottelun, kommentoi Pyrinnön päävalmentaja Sami Toiviainen runkosarjan viimeistä ottelua.

Kouvoilla on ollut hyvä vire päällä kahdessa viimeisessä ottelussa ja on selvää, että runkosarjan viimeisessä ottelussa pelataan voitosta. Pudotuspeleihinkin on luonnollisesti mukava lähteä, jos on voitto alla.

Peli on tärkeä molemmille joukkueille runkosarjasijoitusten vuoksi. Intensiteetti ja haasteet tekevät ottelusta mukavan molemmille joukkueille sekä faneille. Olen varma, että ottelusta tulee tiukka kamppailu. Pyrintö on hyvin valmennettu ja urheilullinen joukkue, joka on aiheuttanut monille joukkueille tällä kaudella ongelmia. Odotan innoissani kohtaamista, kertoo viimeisissä otteluissa kovassa iskussa ollut Kouvojen Wayne Bernard.

Kouvojen viime kauden kapteeni Osku Heinonen odottaa mielenkiinnolla runkosarjan viimeistä ottelua.

Pelissä on panoksena paremmat runkosarjasijoitukset, joten tärkeä peli on luvassa. Lähdemme parantamaan omaa vieraspelaamistamme, joka on ollut viime aikoina heikkoa. Kouvoja on vaikea voittaa nykyisellä Jatke Areenalla. Voitto irtoaa vain todella hyvällä esityksellä. On kivaa päästä taas pelamaan vanhaan kotisaliin, kertoi Osku Heinonen harjoittelu- ja opiskelukiireiden keskellä.

Kouvojen tuleva puolivälierävastustaja on siis Helsinki Seagulls tai BC Nokia. Seagulls on voittanut jokaisessa kohtaamisessa Kouvot tällä kaudella. Päävalmentaja Jyri Lehtonen totesi pitkänä perjantaina pelatun Kymenlaakson paikallisottelun lehdistötilaisuudessa, että Seagulls tuskin tällä kaudella voittaa Kouvoja voittaa seitsemää kertaa. Toisaalta Lehtonen totesi, että kovassa vireessä oleva BC Nokia on vaikea vastustaja  eikä vähiten erinomaisen sentterinsä Dragan Labovicin takia.

Pudotuspelejä en ajattele vielä liian pitkälle, koska kaikki on vielä auki. Nokialla on menossa vahva momentum matkalla pudotuspeleihin. Nokia on pelannut todella hyvin viime viikkojen aikana. Seagulls on voittanut meidät liian monta kertaa tällä kaudella, joten Seagulls on meillä hyvä matchup pudotuspeleissä. Pudotuspeleissä voi tapahtua niin paljon eri asioita, joten odotan innoissani tulevia haasteita, kommentoi Wayne Bernard tulevia puolivälieriä.

Runkosarja on ollut tällä kaudella todella tasainen etenkin sijoilla 3 – 7. Pudotuspeleiltä on syytä odottaa tasaisia vääntöjä sekä mielenkiintoisia otteluita, arvioi Osku Heinonen tulevia pudotuspelejä.

Kouvot lähtee otteluun täydellä kokoonpanolla.

Runkosarjan viimeinen ottelu Kouvot – Tampereen Pyrintö Jatke Areenalla keskiviikkona 4.4. klo 18.30. Liput myy ennakkoon Ticketmaster.

Kuvat: Mikko Tahvanainen

HUOM! Jos Kouvojen puolivälierävastustaja on Helsinki Seagulls, puolivälierät alkavat Helsingissä maanantaina 9.4. Jos Kouvojen puolivälierävastustaja on BC Nokia, puolivälierät alkavat Nokialla sunnuntaina 8.4.