Kouvot kohtaa taistelutappion jälkeen KTP:n kotiluolassaan perjantaina

Kouvot (6/3) käväisi toistamiseen viikon sisällä pääkaupunkiseudulla kun sarjaohjelma vei joukkueen keskiviikkona Helsinki Seagullsin (6/3) vieraaksi. Vaiherikas ottelu oli molemmilta joukkueilta kunnon taistelua ja reilu 800-päinen Töölön Kisahallin yleisö sai varmasti rahoilleen vastinetta. Seagulls oli lopulta yhdeksällä pisteellä (97-88) vahvempi 31 pistettä säkittäneen Antti Kanervon johdolla. Helsinkiläiset ovat nyt voittaneet molemmat joukkueiden tämän kauden kohtaamiset.

Kouvot oli tehnyt kotiläksynsä sunnuntaisen Espoon vierailun jälkeen ja joukkue tuli hyvin sisään otteluun. Kouvot hallitsi selvästi ensimmäistä jaksoa vieden sen 13 pisteellä (12-25). Tämän jälkeen Seagullsin hyökkäys alkoi kuitenkin tuottaa tulosta. Kotijoukkue teki toisella jaksolla peräti 30 pistettä, mutta siitäkin huolimatta puoliajalle lähdettiin Kouvojen kolmen pisteen johdossa (42-45).

Kolmannella jaksolla Kouvot oli tippumassa kelkasta kun Jermaine Marshall (10/4) vei kolmosellaan Seagullsin ensimmäistä kertaa ottelussa johtoon (53-51). Kun jaksoa oli pari minuuttia pelaamatta, oli Seagulls repinyt eron jo kymmeneen pisteeseen (66-56). Kiitos Tuomas Hirvosen (22/4) kahden ja Severi Kaukiaisen (6/3) yhden kolmosen tuli Kouvot kuitenkin viimeiselle tauolle vielä pisteen päähän (66-65).

Hieman ennen viimeisen jakson puoliväliä Kouvot käväisi Ville Kauniston (19/9) kolmosella vielä johdossa (74-75), mutta lopulta mitään ei voiton suhteen ollut tehtävissä kun oikeastaan yksi mies heitti voiton kotijoukkueelle murhaavalla tarkkuudella. Antti Kanervo (31/1) heitti Seagullsin neljännen jakson 31 pisteestä itse peräti 21 paunaa. Parhaimmillaan ex-kouvo teki 10 pistettä putkeen. Seagulls karkasi lopulta voittoon pistein 97-88 (42-45) tehden kolmella viimeisellä jaksolla huimat 85 pistettä.

Kouvojen päävalmentaja Jyri Lehtonen: ”Kuusi peliä voitettiin putkeen jonka jälkeen yhdeksän päivän tauko. En tiedä minkälaisia muiden joukkueiden prokkikset korisliigassa on, mutta me ollaan pelaajien kehitysjoukkue. Totta kai me pyritään olemaan niissä asemissa huhtikuussa, että pystytään pelaamaan mestaruudesta. Pari vuotta sitten kun voitettiin mestaruus niin oli vähän samanlainen kauden alku kuin nyt ja sitten oli välillä vaikeampaa, mutta saatiin kuitenkin uudestaan paketti kasaan. Meidän puolustus kärsii selkeästi siitä, että viime viikolla ei vedetty hirveästi joukkueharjoituksia vaan tehtiin paljon henkilökohtaista taitoa ja fysiikkaa koska olimme ansainneet itsellemme se mahdollisuus harjoitteluun voittamalla pelejä. Meillä on aika monta harjoituspätkää keskellä kautta koska ei me ruveta loka- marraskuussa valmistautumaan ja käyttämään aikaa juurikaan vastustajan kuvioihin. Totta kai katsotaan vastustajan tärkeimmät jutut ja pyritään niihin vaikuttamaan. Meidän juttu on se, että kehitämme kuusi kuukautta pelaajia ja sitten pelataan mestaruudesta lopussa. Täytyy olla tyytyväinen missä asemissa nyt ollaan. Oltiin tänään ihan eri joukkue kuin Espoossa. On kiva nähdä, että sellaisen huonon fyysisen preesenssin jälkeen tämä joukkue tuli tänään taistelemaan ja oli erittäin pettynyt tänään tappion jälkeen.”

Kouvojen hyökkäys toimi kohtuullisen mukavasti, mutta tällä kertaa puolustuksessa oli parantamisen varaa. Kouvot joutui välillä raatamaan todella kovaa pisteiden eteen kun taas Seagulls pääsi monesti tekemään helppoja pisteitä nopeiden hyökkäysten päätteeksi tai Kouvojen puolustusvirheen seurauksena. Joka tapauksessa Kouvojen esitys Seagullsia vastaan oli huomattava parannus Espoon vierailusta sillä keskiviikkona fokus oli pelaamisessa ja joukkue taisteli. Tuomas Hirvonen (22/4/4), Ville Kaunisto (19/9) ja Thomas Gipson (13/11/5/2t) olivat Kouvojen vahvimmat. Mainittakoon vielä erikseen, että Tuomas Hirvonen upotti kymmenestä kolmosestaan peräti kuusi sisään. James Sinclair (10/4) kirjautti kahdeksan syöttöä ja Severi Kaukiainen (6/3/4, 22min) pelasi jälleen vahvan ottelun.

Kouvojen parhaaksi pelaajaksi valittu Tuomas Hirvonen: ”Vaikka me hävittiin tämä peli niin katson tätä peliä kuitenkin positiivisella silmällä. Tultiin ihan eri asenteella ja näytettiin paljon paremmalta joukkueelta kuin viime matsissa Espoossa. Tehtiin omia juttuja hyvin ja toteutettiin meidän suunnitelmaa ja saatiin hyviä paikkoja. Kaveri vaan pelasi tänään vielä paremmin kuin me, sille ei vaan voi mitään.”

Joukkueidensa parhaimpina pelaajina palkittiin Seagullsin Antti Kanervo ja Kouvojen Tuomas Hirvonen.

Seagulls: Antti Kanervo 31/1/5, Derek Jackson 15/4/6/1r, Tuukka Kotti 12/8/6, Remy Abell 12/3/2/1r, Kayel Locke 11/8/2, Jermaine Marshall 10/4/2r/1t, Timo Heinonen 6/1/3, Ricky Waxlax 0/0/2r ja Alex Vaenerberg 0/0.

Kouvot:Tuomas Hirvonen 22/4/4/1r, Ville Kaunisto 19/9, Thomas Gipson 13/11/5/2t, Wayne Bernard 13/1/5/2r, James Sinclair 10/4/8, Severi Kaukiainen 6/3/4 ja Jamie Skeen 5/5/1.

Jaksot: 12-25, 30-20, 24-20, 31-23

Täydelliset tilastot täältä

 

Perjantaina pelataan kauden ensimmäinen Kymenlaakson derby kun KTP Basket (2/6) saapuu Jatke Areenalle testaamaan Kouvojen (6/3) tämän hetken kunnon. Kouvot lähtee kauden ensimmäiseen derbyyn runkosarjan sijalta kolme ja KTP puolestaan sijalta 10. Joukkueiden väliset keskinäiset ottelut pääsarjatasolla ovat päättyneet voittojen suhteen lähes tasan, mutta perjantain isäntä Kouvot on voittanut yhden ottelun kotkalaisia enemmän (51-50). Kouvot on voittanut kaksi viimeistä keskinäistä ottelua. Viimeisestä kymmenestä keskinäisestä ottelusta Kouvot on voittanut seitsemän. 101 ottelua kestäneessä kilvassa otteluissa keskimäärin tehdyt pisteet jaetaan (82.2-82.2). Tasaista on ollut historian saatossa ja varmasti tasaista on parketilla myös perjantaina.

KTP on voittanut kauden kolmesta kotiottelustaan yhden ja viidestä vierasottelustaan niin ikään yhden. Kotonaan joukkue on voittanut Espoo Unitedin (90-70) ja vieraissa Lapuan Kobrat (75-92). Derbyyn KTP saapuu tuoreilla jaloilla viikon pelitauolta ja voitto takataskussa. Kouvot lähtee otteluun kahden tappion jälkeen kun sarjapisteet jäivät saamatta niin Espoossa kuin Helsingissäkin. Kouvot on voittanut kauden neljästä kotiottelustaan kolme kun Seagulls haki sarja-avauksessa sarjapisteet Jatke Areenalta kahden pisteen turvin (80-82).

Kouvojen päävalmentaja Jyri Lehtonen: ”Derby-time. Kotka pääsee otteluun viikon pelitauon jälkeen hyvin valmistautuneena kun meille perjantain ottelu on kolmas peli kuuteen päivään. Ottelussa tulevat olemaan suuressa roolissa meidän pelirytmi vastaan KTP:n tuoreet jalat.”

KTP on heittänyt kotisalissaan Steveco Areenalla keskimäärin 91 pistettä ottelua kohden, mutta sihti vieraskoreihin on ollut hieman hukassa sillä vieraissa pisteitä on syntynyt vain 76 pisteen keskiarvolla. Kouvoilla vastaava ero on kuusi pistettä (87-81) kotikentän eduksi. Joukkuevertailussa Kouvot on niskan päällä levypalloissa (#1, 43-36), syötöissä (#1, 18-15) ja tehokkuudessa (#4, 96-89). Heittotarkkuudessa joukkueet ovat hyvin lähellä toisiaan KTP:n ollessa seitin ohuesti tarkempi kahden ja kolmen pisteen heitoissa. Riistoissa (#2, 7.1-4.9) ja torjunnoissa (#3, 3.3-1.3) KTP on ollut selvästi Kouvoja vahvempi. Menetysmäärä on puolestaan Kouvoilla hieman pienempi (#6, 12.7-13.9). Tasaista on siis tälläkin rintamalla.

Michael Pounds (12.1/2.6/2.9) teki täksi kaudeksi paluun satamakaupunkiin ja hyvin on takamies kauden aloittanutkin. Uusina kotimaisina KTP:n paidassa pelaavat salolaislähtöinen Ilmari Kallio (4.9/1.4) ja ex-kouvo Cedric Latimer (1.4/1.6). Viime kaudelta joukkueessa jatkavat Manuel Barnes (5.9/2.8) ja Joni Herrala (2.9/1.3). Kauden vahvasti aloittanut sisäpelaaja Mikael Aalto (7.6/3.6) lienee edelleen loukkaantuneena sivussa?

Ulkomaalaisvahvistuksista sisäpelaaja, toista kauttaan joukkueessa pelaava, 206-senttinen sentteri Kenneth Simms (15.4/8.1/3.1/1.3t) on ollut kaikkein tasaisin suorittaja. Simms on myös joukkueensa ykkönen pisteissä, levypalloissa, syötöissä ja torjunnoissa. Kauhajoen Karhusta tuttu 198-senttinen laituri Jermont Horton (12.9/5.4) on pelannut ailahtelevasti. Mukaan mahtuu Pyrintöä vastaan tehty 0 pistettä ja Unitedia vastaan heitetyt 26 pistettä. 26 pisteen illassaan mies heitti yhdeksästä kolmosestaan peräti kahdeksan sisään (89%) joten miekkosta ei missään nimessä saa unohtaa kaarelle vapaaksi. KTP:n peliä pyörittävät 190-senttinen takamies Deon Edwin (13.6/4.3/2.6/1.4r) ja 188-senttinen takamies Mandell Thomas (8.6/2.8/2.6).

Kauden ensimmäinen Kymenlaakson Derby Kouvot – KTP perjantaina 3.11. klo 18:30 alkaen Jatke Areenalla! Tätä on odotettu, saavuthan paikalle kannustamaan omaa joukkuettasi voittoon paikallisottelun huumaavassa tunnelmassa. Tervetuloa lehtereille.

Kuvat: Mikko MJ Pitkänen