Kouvot Korihaiden hampaissa

Korihait – Kouvot 27.11.19

Pohitulli Square Garden

Aloitusviisikot:

Melson-Shelton-Gonzalvez-Barden-Kaukiainen Jalen Henry-Miikka Marttinen-Henri Ventoniemi-Casey Benson-Ernest Zeigler

Kauden ensimmäiset kaksi voittoaan edellisissä peleissä napannut Korihait (2/12) tuli keskiviikon otteluun energisellä otteella, kun taas Kouvojen (7/6) herääminen pitkältä bussimatkalta tuntui kestävän yli aloitusvihellyksen. Nopeassa tahdissa kotijoukkue nakutti taululle tylyt 10-0 lukemat, ja Kouvo-coachi Tuomas Ojan kutsu kävi ensimmäiseen aikalisäpalaveriin. Neljän minuutin pelin jälkeen Pohitullissa odoteltiin yhä vierasjoukkueen avauskoria.

Aikalisän jälkeen Kouvojen hyökkäys puuroutui paikka paikoin, mutta siitä huolimatta ensimmäiselle tauolle lähdettiin vieraiden pisteen johdossa (21-22). Kouvoilta kohtuullisen mainio aloitus.

Kuparinen särkyi lopulta, kun Derrick Barden vihdoin reilun neljän minuutin pelin jälkeen onnistui avaamaan Kouvojen pistesarakkeen. Korihait kiri uudestaan karkuun, kun Jalen Henry latoi ensin kaksi pistettä korin alta ja sai päälle vielä bonusvaparin, joka sekin suhahti äänettömästi sukkaan. Kouvojen kannalta tärkeän ensimmäisen kolmosen (13-5) linkosi perille Severi Kaukiainen ja pikkuhiljaa talviuninen kontiolaumakin alkoi olla hereillä.

Pikkuhiljaa Korihaiden johto alkoi sulaa, kun myös Silas Melson ja vanhassa kotihallissaan ensi kertaa Kouvot-paidassa pelannut Mika Nuolivirta saivat pistetilinsä auki. Kouvojen alkuvaikeuksien seurauksena joukkueen virhetilikin täyttyi huomattavasti isäntäjoukkuetta nopeammin, ja niinpä Korihait pääsi täydentämään pistetiliään myös vapariviivalta. Ensimmäinen kymmenminuuttinen täyttyi Korihaiden johtolukemissa 20-15, ja Kouvot oli päässyt mukaan peliin.   

Toisen kympin alkupuoliskolla kentän hahmo oli Kouvojen Barden. Kolme kakkosta lyhyessä ajassa piti Kouvot hyvin mukana pelissä, ja hiljalleen ahtaammalle joutunut Korihait otti aikalisän ajassa 14m34s.

Puoliajan lähestyessä Kouvot hivuttautui pikkuhiljaa lähemmäksi. Vaikka puolustuspäätä ei oikein saatu toimimaan missään vaiheessa, Bardenin vahvat esitykset, Knihtisen hurja taistelu ja hyviin paikkoihin onnistuneet kolmoset pitivät Kouvojen bussin mukana isäntäjoukkueen peesissä.

Kouvot otti ensimmäisen puolikkaan päätteeksi hienon kahdeksan pisteen runin Sheltonin johdolla. Ottelun puolivälissä numerot olivat yleisöystävällisen tiukat 38-37.

Jos tauolle lähdettiin Kouvojen osalta suurin toivein, toinen puolikas alkoi Kouvojen osalta taas lähes yhtä heikosti kuin ensimmäinenkin. Korihait nakutti neljässä minuutissa kymmenen pistettä lisää eroa ja numeroissa 52-41 Tuomas Oja otti joukot neuvonpitoon. Knihtisen hieno taisteluasenne tuotti tulosta ja Barden jatkoi myös hyviä otteitaan. Eron kavennuttua viiteen pisteeseen oli Jarno Nikulan vuoro pyytää aikalisää ajassa 27:02.

Kolmannen kympin lopussa Korihait pelasi jälleen hyvän jakson, mutta Barden päätti pistetehtailun ennen viimeistä taukoa, jota vietettiin numeroissa 64-58 kotijoukkueen istuessa kuskin paikalla.

Ottelu ratkaistiin tiukkojen vaiheiden jälkeen viimeisellä kympillä. Kouvot käväisi yhden ainoan kerran johdossa tilanteessa 66-67. Ohi ei Korihait kuitenkaan vieraitaan suostunut päästämään ja isäntien komento säilyi ja lopulta myös venähti ottelun loppuhetkillä. Kapteeni Gonzalvezin virhevaikeudet ja lopulta ulosajo ei helpottanut joukkueen tilannetta, ja Silas Melson sekä Duke Shelton eivät oikein päässeet parhaaseen rytmiinsä missään vaiheessa. Jos hyökkäyksessä nähtiin hetkittäin näyttäviäkin suorituksia, puolustuspäässä oltiin jatkuvissa vaikeuksissa.

Nuoremmista pelaajista Vili Nyman pelasi toisella puolikkaalla vajaat kahdeksan minuuttia ja vasta 18-vuotias Oscar Storgård pääsi tässäkin pelissä viime minuutiksi kentälle juuri ennen loppuvihellystä.

Korihaiden leirissä hymy oli herkässä, valmentajavaihdoksen jälkeen saldo on komeasti 3-0 ja Korisliigassa on yhtäkkiä ihan uusi voittoputkessa liitävä joukkue. Loppunumerot 88-75 kotijoukkueelle eivät liioittele asetelmia kentällä millään tavalla.

40min 88-75

Pistekunkut: Barden (25p) & Henry (26p)

Aloitusviisikot 75-48

Knihtinen: ”ok oma peli, pelasin aggressiivisesti ja sain siitä lisää itseluottamusta… tappion syy: 60p paintista… palloscreenipuolustus, apupuolustus petti… ohipeli joiltain avainmiehiltä”

Tuomas Oja: Hieno peli Korihailta, iso muutos ja Korihait on ”ihan hyvä joukkue”, heillä nyt ihan eri meininki kuin alkukaudesta. Valmistauduttiin hyvin ja tiedettiin Korihaiden muutokset. Ongelmat puolustuspäässä. Ei voi voittaa, jos 60p paintista 66%:lla…

Jarno Nikula: Hyvältä tuntuu eka kotivoitto. Bardeniin ei keksitty konstia, hän pelasi hyvin. Peli-ilme ja yhdessä tekeminen, pelaajilla ja jopa valmentajallakin on hauskaa…

Kuvat ja teksti: Eero Lehtinen