Kouvot kotiluolassaan kovan haasteen edessä

tunnus_vaaka_liiga

Sarjanelonen Kouvot (12/10) kohtaa lauantaina kotisalissaan Mansikka-aholla neljällä pääsarjakaudellaan neljästi mitaleilla olleen sarjataulukon kolmosen Bisons Loimaan (13/7). Loimaalaiset käyvät lauantaina vain pyörähtämässä Kouvolassa sillä he jatkavat sunnuntaina matkaansa Vantaan Energia Areenalle jossa joukkue kohtaa viikonlopun aikana vielä VTB-liigan kotiottelussaan sarjajohtajan ja legendaarisen Moskovan TsSKA:n. Moskovalaiset pelaavat VTB:n lisäksi myös Euroliigaa.

DSC_8720(1)

Kouvojen ja Bisonsin kauden molemmat keskinäiset ottelut ovat päättyneet varsin selvään kotivoittoon. Kouvot voitti Mansikka-aholla lokakuun puolivälissä käydyn ottelun murskaavasti 42 pisteellä (113-71, 46-36) heittäen tuossa ottelussa kolmannella jaksolla peräti 41 pistettä (41-24). Suurimmillaan Kouvojen johto kävi lähes 50 pisteessä (48). Bisons maksoi potut pottuina marraskuun lopulla Loimaan liikuntahallilla kun kotijoukkue voitti Kouvot selvästi pistein 80-64 (38-29). Bisons perusti pelinsä tavoilleen uskollisena kovaan puolustukseen sekä hyvään kentän juoksuun ja pääsivät näin heiluttamaan tahtipuikkoa valtaosan ottelusta. Kauden kolmanteen kohtaamiseen lähdetään jälleen mielenkiintoisesta asetelmasta sillä molemmat joukkueet ovat uudistuneet kokoonpanoltaan ulkomaalaisvahvistusten osalta sitten viimeisen kohtaamisen.

Kumpikaan joukkue ei ole ollut viimeisissä otteluissaan kauden parhaassa iskussa. Kouvojen pakka on vielä sekaisin loukkaantumisten ja alkukauden hurmoksen jäljiltä ja biisonit painii viime kauden tapaan kahden sarjan loukussa ja peliruuhkassa. Molemmat joukkueet ovat voittaneet viimeisestä viidestä ottelustaan kaksi. Viimeisestä kymmenestä ottelustaan Kouvot on voittanut kolme ja biisonit kuusi. Kouvot palaa kotisaliinsa kolmen kotiottelun voittoputkessa ja biisonit tulee Kouvolaan kahden vierasottelun voittoputkessa. Toinen putkista siis katkeaa lauantaina.

Bisons lähtenee otteluun joukkueen ennakossa ilmoittamalla ulkomaalaisnelikolla: Paul Hill jr (10.3/4.2/2.8s) – Aubrey Coleman (15.0/2.0/3.0r) – Martin Zeno (16.0/4.3/4.1s) – Ike Udanoh (14.1/6.2). Coleman on vasta saapunut Loimaalle ja on ehtinyt pelata vasta yhden ottelun, mutta mieshän on tuttu näky joukkueen riveissä kaudelta 2013-1014. Lauantain ottelu on ensimmäinen johon loimaalaiset lähtevät takamieskaksikolla Hill Jr – Coleman sillä ensin mainittu huilasi joukkueen edellisen ottelun. Kouvoja vastaan lepovuorossa on viime otteluissa hyökkäystehojensa kanssa paininut Jacob Burtschi (10.2/4.1) joka tosin onnistui edellisessä joukkueiden kohtaamisessa Loimaalla säkittäen viiden kolmosen turvin 17 pistettä. Ennakkotietojen mukaan Bisons tulee Kouvolaan kovalla kotimaisella rykmentillä kun mukana ovat joukkueen kapteeni ja puolustuksen lukko Tuukka Kotti (7.5/5.9), heittoonsa uudelleen jyvän löytänyt kolmospyssy Mikko Koivisto (6.3/2.3), vanhaan kotiluolaansa paluun tekevä Ilari Seppälä (7.9/1.5/2.8s), pitkältä sairaslomalta paluun parketille tehnyt ikisytyttäjä Ville Mäkäläinen (1.2/1.7) sekä mainion kauden pelannut Matias Ojala (5.5/2.7) ja aina yllätysvalmis Henri Niemistö (1.2/0.2). Vaikka Ronnie Clark (8.2/4.6) lienee ottelusta sivussa, on biisoneilla jälleen todella kova kattaus kentällä.

DSC_9245Kouvojen päävalmentaja Jyri Lehtonen: ”Hyvä harjoitusviikko takana. Mielenkiintoista nähdä, että saammeko intensiteetin pelissä selkeästi korkeammalle tasolle. Shiloh pelaa ensimmäisen pelinsä ja muutenkin joukkue on terveempi. Bisons on rutinoitunut porukka, joka toteuttaa pelitapaansa hyvin. Zeno on ollut meille se vaikein pysäytettävä ja uusi mies Coleman on kova korintekijä. Lisäksi Bisonsin puolustus on yksi sarjan parhaista Kotin johdolla. Kotiedusta pelattaessa kotiottelut pitäisi pystyä hoitamaan.”

Kouvojen pelaavaan kokoonpanoon paluun tekevä Kyle Shiloh (12.5/5.2/3.0s/1.2r) oli sivussa 1,5 kuukautta, mutta kokenut takamies tekee siis vihdoin paluun kentille kotiyleisönsä edessä. Shiloh´n ollessa sivussa voitti Kouvot yhdeksästä  pelaamastaan ottelustaan vain kolme. Kaikki voitot tulivat kotisalissa ja kaikki kuusi vierasottelua päättyivät tappioon. Biisoneita vastaan Kouvojen ulkomaalaisnelikon täydentävät Austen Rowland (13.8/4.4/4.0s/1.6r), David Gonzalvez (14.4/3.5/2.4s) ja Thomas ”Big Gip” Gipson (15.2/8.5). Tulevassa ottelussa mielenkiintoa lisää entisestään takamieskaksikon Rowland – Shiloh ensiesiintyminen samaan aikaan kouvopaidassa. Kouvojen ja biisoneitten ulkomaalaisvahvistusten valinnat lauantain otteluun takaavat makoisat ja varsin selvät matchupit. Paluun parketille tehnyt Arttu Saarijärvi (3.3/0.9) alkaa myös olla hyvässä pelikunnossa joten sairastupa alkaa onneksi pikku hiljaa tyhjentyä ja näin pelaavan kokoonpanon rinkiä voidaan jälleen hieman laajentaa ja avainpelaajien taakkaa keventää.

Kouvot  – Bisons lauantaina 16.1. klo 17:00 alkaen Mansikka-aholla.

 

Korisliiga_MV

 

Fanseat banneri 468x400