Kouvot kotiyleisön eteen maanantaina

Kouvot (0/1) avaa kotiluolan ovet runkosarjan osalta ensi kertaa huomenna maanantaina kun vieraaksi saapuu yksi kolmesta suuresta mestarisuosikista Helsinki Seagulls (1/0). Kouvot hävisi lauantaina sarja-avauksessa Salossa toiselle mestarisuosikille Vilppaalle (95-77). Seagulls puolestaan voitti perjantaina kotonaan Ura Basketin (97-80).

Kouvot pysyi lauantaina paikka paikoin Vilppaan kyydissä, mutta kun kotijoukkue pääsi juoksemaan nopeita, oli Kouvot poikapuolen asemassa. Menetykset (19) ja vastustajalle annetut hyökkäyslevypallot koituivat vieraiden turmioksi. 5vs5 pelattaessa ei Kouvoilla ollut suurtakaan hätää, jos hätää laisinkaan.

Kouvojen kotimainen osasto jatkoi harjoitusotteluiden viitoittamaa tietä ja pelasi sanalla sanoen hyvin. Teemu Knihtinen, Severi Kaukiainen, Mika Nuolivirta ja Vili Nyman iskivät pöytään jenkkikolmikkoa suuremmat pisteet. Uusin kouvo -kiinnitys Silas Melson ehtinee Kouvolaan ennen kotiavausta, mutta miehen pelaamisesta ei ole vielä tarkkaa tietoa.

Teemu Knihtinen (15/8/3) pelasi hyvän pre-seasonin ja valittiin joukkueensa parhaaksi pelaajaksi lauantain avausottelussa. Kuva: Matti O Koskinen

Seagulls oli omassa avausottelussaan kuskin paikalla oikeastaan koko toisen puoliajan, ensimmäinen 20-minuuttinen oli aivan loppua lukuun ottamatta tasaista vääntöä. Lokkien vahvuus kaudella tulee olemaan neljä kovaa kotimaista ja neljä hyvää ulkomaalaista kuorrutettuna mestarivalmentaja Jussi Laaksolla.

Kotimaan kentille paluun tehnyt Shawn Huff (8/5/3), Tuukka Kotti (11/8/2), Antti Kanervo (14/2) ja Timo Heinonen (14/3/2) ovat kenties jopa kovempi nelikko kuin Vilppaan Teemu Rannikko, Mikko Koivisto, Juho Nenonen ja Henri Kantonen. Ellei kovempi niin ainakin tasavahva.

Seagullsin ulkomaalaisvahvistuksista 196-senttinen laituri Elijah Stewart (22/6) ja 178-senttinen takamies Richard Williams (9/6/11) olivat vahvassa vireessä jo heti avausottelussa. Nelikon täydentävät kanadalainen 188-senttinen takamies Trae Bell-Haynes (10/6/4) ja 201-senttinen Kazembe Abif (9/1).

Kouvojen päävalmentaja Tuomas Oja: ”Koko sarjan suurin mestarisuosikki tulee kaupunkiin. Lähdemme parantamaan edellisestä pelistä omaa tekemistä ja hakemaan voittoa.

Kouvot – Seagulls maanantaina 30.9. klo 18:30 Jatke Areenalla, tervetuloa mukaan uuteen kauteen.