Kouvot lähtee kohentamaan kurssiaan Turkuun

Kouvot (10/15) lähtee keskiviikkona saalistamaan viime aikoina hieman vieraiksi käyneitä sarjapisteitä Turkuun jossa se kohtaa illan ottelussa perin hyvässä vireessä olevan Ura Basket eGameStarsin (9/16). Joukkueet ovat kohdanneet kuluvalla kaudella vasta kertaalleen, tuolloin Kouvot oli kotonaan vahvempi.

Kouvojen vahvasti alkanut kausi (kuusi voittoa ja kaksi tappiota) on matkannut jo jonkin aikaa päinvastaiseen suuntaan. Viimeisestä 10 ottelusta saaliina on 2 voittoa. Vieraissa joukkue on onnistunut voittamaan kaudella kolmesti. Pikku hiljaa olisi mukava saada suunta käännettyä sillä takana olevat joukkueet alkavat hönkiä niskaan. Toiselta kantilta tarkasteltuna pari kolme yläpuolella olevaa joukkuetta eivät ole vielä ehtineet liian pitkälle karkuun.

Kokoonpanoa on laitettu uusiin kuosiin osin loukkaantumisten takia ja toisaalta jotta elintärkeä puolustus saataisi toimimaan. Silas Melson ja Teemu Knihtinen ovat edelleen sivussa. Melsonia tuuraa viime kaudella Ura Basketissa pelannut Avery Woodson (18.7/3.7/3.7/1.3r, 3p 56%), ja hyvin onkin tuurannut. Woodsonin pelaaminen keskiviikkona on vielä epävarmaa. Duke Sheltonin korvaajaksi hankittu Kevin Johnson Jr saapui Kouvolaan tiistain vastaisena yönä, mutta vielä ei ole varmuutta Johnsonin pelaamisesta Turussa. Toinen kaksikosta Johnson – James Suber (6.8/6.2) pelaa keskiviikkona, vielä ei tiedetä kumpi.

Kouvojen päävalmentaja Tuomas Oja: ”Ura on ollut hyvässä iskussa viime aikoina. Lähdemme parantamaan omaa tekemistämme.”

Kouvot voitti marraskuun lopulla Jatke Areenalla kauden ensimmäisen kohtaamisen pistein 97-82. Derrick Barden (17/10/3/3r) pelasi vahvan ottelun kotiyleisönsä edessä.

Toden totta, Ura Basket eGameStars on ollut hyvässä vireessä. Viimeisestä 5 ottelusta 3 voittoa. Joukkue voitti kotonaan BC Nokian ja Kobrat sekä vieraissa Korihait. Kotonaan Ura on voittanut tusinasta ottelustaan peräti 7.

Uran ykköspelaajan Stephaun Branchin joulukuun alkupuolen lähdön myötä (21.1/9.6/5.3, teh 28) joukkue on itse asiassa parantanut otteitaan. Ehkä pelaaminen on nykyään enemmän joukkueorientoitunutta, tiedä häntä. Branchin korvannut 201-senttinen laituri Tre´Shaun Fletcher (18.0/7.5/2.5) on osoittautunut hyväksi pelaajaksi. Toinen positiivinen muutos oli Espoo Unitedissa (17-18) aiemmin pelanneen 198-senttisen laiturin Darious Motenin (13.4/7.2) liittyminen kokoonpanoon joulukuun alussa.

Ura Basket eGameStarsin päävalmentaja Kristian Palotie: ”Iso ottelu Kouvoja vastaan Kupittaalla. Kevin Johnsonin (olettaen että pelaa keskiviikkona) ja Avery Woodsonin lisäykset joukkueeseen tuovat totta kai paljon lisää tulivoimaa. Kouvot on aina ollut meille inhottava vastus. Meidän pitää saada intensiteettitaso ja pelin vauhti asetettua, niin se antaa meille parhaan mahdollisuuden voittaa.”

Toimituksen kolme nostoa:

1. Kouvojen ryhtiliikkeen pitää alkaa joukkueen sisältä. Onnistumiset ruokkivat onnistumisia. Kaikkea ei voi saada kuntoon kerralla, pitää olla kärsivällinen. Muutama pelin sisällä tapahtunut kova onnistuminen voi auttaa kantamaan vahvaan jaksoon, vahva jakso vahvaan peliin, vahva peli eteenpäin kohti seuraavia pelejä. Aggressiivisuus ja taistelutahto mukaan, itseluottamus ja luottamus joukkueeseen nousee henkilökohtaisten ja joukkueen onnistumisen myötä. Negatiivinen kierre vaihtuu aikanaan positiiviseen kierteeseen.

2. Puolustuspelaaminen. Edelleen. Sieltä kaikki lähtee. Saadaan vastustaja pidettyä pienissä pisteissä, päästään juoksemaan nopeita, hallitaan ottelun tempoa jne. Kun vastustaja ei saa onnistumisia hyökkäyksessä, alkaa puolustuskin rakoilla. Nyt vain viime aikoina on käynyt toisin päin. Vastustaja saa hyökkäyksen rullaamaan, pelaajat pääsevät kuumaksi ja puolustuskin maittaa. Peli on kokonaisuus, mutta puolustuksesta kaikki lähtee.

3. Joukkueet ovat tilastoja vertaamalla hyvin lähellä toisiaan. Voittaja lienee se kumpi saa pidettyä oman pelinsä paremmin kasassa ja saa minimoitua huonot jaksot pelin sisällä mahdollisimman lyhyiksi.

Ura Basket eGameStars – Kouvot keskiviikkona 22.1. klo 18:30 Kupittaan Palloiluhallilla ja Elisa Viihde Sportilla.

Kuvat: