Kouvot lauantaina pistejahtiin Joensuuhun

Kaksi voittoa saalistanut Kouvot (2/4) matkustaa lauantaina pitkin susirajaa Joensuuhun jossa se illan kamppailussa kohtaa saman määrän voittoja napsineen Kataja Basketin (2/4). Kataja johtaa kautta aikain keskinäisiä otteluja selvästi (49-33), mutta viimeiset 10 ottelua on pelattu tasan (5-5).

Kouvojen pelaaminen on mennyt, kuten tietysti muidenkin, matsi matsilta eteenpäin. Paikoin homma toimii, mutta sitten tulee heikompia jaksoja. Hyökkäys tökkii eikä tuota mitään vaan päinvastoin avaa vastustajalle oivia mahdollisuuksia nopeisiin. Välillä puolustus vuotaa ja vastustaja kiittää ”ilmaisista” pisteistä. Tällä hetkellä kysymys on siitä, että kamppaillakseen ottelun voitosta, pitää huonot hetket saada minimoitua, niin lukumäärällisesti kuin varsinkin ajallisesti. Harmittavan usein huono jakso on tullut heti ottelun alussa tai ainakin ensimmäisellä puoliajalla jonka jälkeen on taisteltu kelkasta putoamista vastaan. Varsinkaan vieraskentällä eroa ei saa päästä kasvamaan turhan isoksi.

Kouvojen päävalmentaja Tuomas Oja: ”Kataja on erittäin vaarallinen joukkue etenkin avoimella kentällä ja sieltä löytyy vahvoja yksilöitä. Hyökkäyspään toteutuksen ja puolustuksen intensiteetin tulee olla hyvällä tasolla jos haluamme hakea pisteet kotiin Mehtimäeltä.

Korikouvojen tämän kauden ykkönen pisteissä, levypalloissa ja syötöissä, Joel Mäntynen mukana edustuksen kokoonpanossa Katajaa vastaan. Kuva: Ville Vuorinen

Kataja on Kouvojen tavoin voittanut kauden aikana kahdesti, molemmat kotisalissa. Mehtimäellä ovat kaatuneet Korihait (102-82) ja hallitseva mestari Karhu Basket (82-77). Vieraissa Katajan voittotili on vielä avaamatta. Katajan hyökkäyspelaamisessa, erityisesti pistetehtailussa, on suuri ero koti- ja vieraskentän välillä (95/79). Kouvot ei saakaan päästää Katajaa riehumaan hyökkäyksessä mielin määrin, heittokilpaan ei kannata kotijoukkueen kanssa lähteä. Kouvot on tehnyt kolmessa vierasottelussa keskimäärin 81 pistettä, toki se on kaksi pinnaa enemmän kuin kotiparketilla.

Kataja on kärsinyt alkukaudella loukkaantumisista eikä ole päässyt vielä yhteenkään otteluun täydellä kokoonpanollaan. Ainoastaan kuusi pelaajaa on esiintynyt kaikissa kuudessa matsissa. Kotimaisista nämä ovat läpimurtokautta pelaava 18-vuotias takamies Valtteri Mervola (8.7/1.8/3.0) sekä ex-kouvot Tomi Lommi (5.0/3.0/1.3) ja Mika Nuolivirta (4.2/2.7). Nokialta siirtynyt Niko Mattila (10.3/1.5/2.5) on pelannut neljä ja Jamar Wilson (15.0/4.0/6.0) sekä Aapeli Alanen (9.7/4.0/1.7) kolme ottelua. Kaikki edellä mainitut lienevät pelissä mukana lauantaina, Wilson tosin GTD75% -merkinnällä. Samuli Vanttaja ei ole vielä pelannut otteluakaan.

Katajan alkuperäiset ulkomaalaisvahvistukset 198-senttinen Rashad Odomes (19.7/5.5/2.7/2.0r), 201-senttinen Phil Fayne (17.8/7.5/1.2t) ja 198-senttinen Dantez Walton (11.5/5.5/2.3/2.3r) ovat pelanneet kaikissa matseissa. Joukkueen uusin kiinnitys 201-senttinen Jordan Semple tehnee ensiesiintymisensä Kataja -paidassa juuri Kouvoja vastaan.

214-senttinen Aapeli Syrjämäki siirtyi kesän aikana HBA:sta Kouvojen vahvuuteen. Lauantaina Syrjämäki ja Mäntynen pukevat ensi kertaa pelinutun ylleen edustusjoukkueen kokoonpanossa. Kuva: Ville Vuorinen.

Katajan päävalmentaja Petri ”Pistooli” Virtanen: ”Kouvojen tavaramerkkinä on jo usean vuoden ajan ollut erinomainen kentän levittäminen hyökkäyspäässä. Takamiehet, Hirvonen ja Kaukiainen ovat taitavia luomaan tilanteita palloskreeneistä – kuinka pystymme heitä näissä jarruttelemaan, tulee olemaan merkittävä asia ottelun lopputuloksen kannalta.

Kouvojen tämän kauden ”normaalin” rosterin lisäksi joukkueen vahvuuteen liittyvät Katajaa vastaan toistaiseksi Korikouvojen riveissä Div1A:ta pelanneet Joel Mäntynen (19.5/12.8/4.3) ja Aapeli Syrjämäki (14.0/7.0/1.8t). Kumpaisellakin kyseessä tulee olemaan uran ensimmäinen esiintyminen Korisliigassa.

Kataja – Kouvot lauantaina 7.11. klo 17.00 LähiTapiola Areenalla Joensuussa ja suorana Ruutu+:lla.