Kouvot legendaariseen Kisahalliin

tunnus_vaaka_liiga

Kouvot (8/2) jatkaa marraskuun vieraskiertuettaan jälleen keskiviikkona kun se matkustaa Helsinkiin Seagullsin (7/4) vieraaksi. Joukkueet eivät ole vielä kohdanneet toisiaan korisliigassa, mutta harjoituskaudella käyty ottelu päättyi tasalukemiin. Molemmat joukkueet ovat tuosta kohtaamisesta uudistuneet ja peli on kehittynyt jättiaskelin.

Keskiviikon ottelusta voidaan hyvällä syyllä puhua korisliigan tämän hetken kärkiottelusta sillä joukkueet miehittävät sarjataulukon kaksi kärkipaikkaa. Seagulls aloitti kauden vaisusti, mutta tällä hetkellä helsinkiläiset liitävät kuuden ottelun voittoputkessa. Pienenä erikoisuutena voidaan pitää sitä,että Seagulls on alkukaudella pelannut paremmin vieraissa (4/1) kuin kotona (3/3). Toisaalta kaikki kolme kotitappiota tulivat alkukaudella pelin ollessa vielä hieman sekaisin kun Kisahallista hakivat pisteet Bisons (70-82), Pyrintö (92-94) ja KTP (76-81). Kuuden ottelun voittoputkessaan helsinkiläiset ovat niistäneet muun muassa Katajan (72-59) ja Karhun (82-74) kotonaan ja biisonit (63-75) vieraissa. Lisäksi on huomioitavaa, että edelleen voimassa olevalla voittoputkellaan Seagulls on pitänyt vastustajansa keskimäärin vaivaisessa 65 pisteessä vaikka vastuksena on ollut useita pistetilaston kärkijoukkueita.

DSC_2288

Lokkien alkukauden kantavana voimana on häärinyt viime kaudella Kouvoissa pelannut Jason ”Coop” Conley (18.5/10.7/2.3s/1.1r, teh 21.9). Coop on joukkueensa ykkönen niin pisteissä, levypalloissa kuin tehokkuudessakin. Varmaa on se, että jaksojen viimeisten hyökkäysten ja ottelun lopun ratkaisevien heittojen ottaminen pelataan Conleyn käsiin. Myös todella urheilullinen rookie-takamies 194-senttinen James Sinclair (15.1/4.1/2.0r) on pelannut helsinkiläisjoukkueessa kauden alusta lähtien. Sisäpelaajan tontilla operoiva kimmoisa kaksimetrinen Terrence Watson (6.7/6.7/1.8t) on järjestyksessään kolmas yrittäjä kyseiselle pelipaikalle. Vaikka Watson ei välttämättä tehoilla mässäilekään, on hänen tulonsa myötä Seagullsin peli loksahtanut uomiinsa. Joukkueen uusi sentteri on pelannut kaikkiaan kuusi ottelua jotka kaikki ovat päättyneet voittoon.

Seagullsin peliä pyörittää Loimaalta pääkaupunkiin palannut ex-kouvo Antto Nikkarinen (8.7/2.5/3.8s) joka on onnistunut aina hyvin pelatessaan vastustajan riveissä Kouvoja vastaan. Kotimaisiin kantaviin voimiin kuuluu myös Kotkasta Helsinkiin paluun tehnyt Timo Heinonen (10.7/4.5) joka mitä todennäköisimmin vääntää jälleen totuttuun tapaan Kouvojen Ville Kaunistoa (13.5/9.9) vastaan parketin herruudesta. Carl Lindbomin (10.4/4.4) sihti on ollut alkukauden hakusessa sillä tarkkana kaukopommittajana tunnettu miekkonen on heittänyt kolmoset ainoastaan 19%:n tarkkuudella pussiin. Lopuista lokkien tehoista vastaavat kokenut ja kovapomppuinen Antti Niskanen (3.2/3.0), ex-kouvo Lauri Toivonen (2.0/3.3), Jarkko Kyllönen (3.2/0.6), kolmoslinko Eero Sahlberg (1.0/0.4) ja piristävän paluun parketeille usean vuoden tauon jälkeen tehnyt Nanayaw Awuah Addae (1.1/0.4). Seagullsin päävalmentaja Mikko Larkas pyörittää ja peluuttaa noin kymmenen miehen rotaatiotaan ahkerasti joten pelien ratkaisuhetkillä joukkueen tärkeimmillä pelaajilla varmasti riittää ainakin virtaa ottelujen ratkaisemiseen.

jkjytfghj

Kouvojen pääkäskijä Jyri Lehtonen: ”Seagulls pelaa intensiivistä ja voittavaa korista juuri nyt. Jotain tällaistä heiltä odotettiin jo kauden alusta. Leveä rosteri, jossa tähtien ja roolipelaajien suhde on hyvä. Helsinki on saanut arvoisensa joukkueen! Taktiikoista on turha spekuloida. Näyttää siltä, että rosterimme kaventuu jälleen yhdellä pelaajalla. Tilanne on sietämätön ja hyvin alkanut kautemme on koetuksella. Saarijärvi on sivussa vielä 3 viikkoa. Shiloh käy tiistaina magneettikuvassa.”

Seagulls – Kouvot keskiviikkona 25.11. klo 18:30 alkaen Töölön Kisahallilla ja Fanseatilla.

Korisliiga_MV

 

Fanseat banneri 468x400