Kouvot lokkien luota perjantaiksi kotiluolaan

Kouvot (13/21) käväisi keskiviikkona Helsingissä testaamassa Seagullsin (28/6) kevätkunnon. Kotijoukkue, ja varsinkin 36 pistettä upottanut Antti Kanervo olivat hyvässä vireessä. Kouvot esitti pitkästä aikaa hyviä otteita, mutta ei onnistunut kaatamaan tällä kaudella kotiparketillaan voitosta voittoon kulkenutta Seagullsia. Kouvot hävisi lopulta hyvän toisen puoliajan jälkeen pistein 97-88 (61-42).

Ottelun alku oli varsinaista ilotulitusta ja palloa pistettiin pussiin oikein urakalla. Viiden minuutin pelin jälkeen oltiin nakattu jo yhteensä 32 pistettä (17-15). Oli selvää, että jossain vaiheessa tahti hyytyy. Harmittavasti Kouvot oli se joukkue jolla heitto alkoi osua rautoihin aikaisemmin. Antti Kanervon 21 pisteellä Seagulls johti ensimmäisen kympin jälkeen 10 pisteellä (34-24).

Seagulls jatkoi tarkalla kädellä myös toisella jaksolla (27-18). Kouvot pelasi ihan hyvin, mutta tuntui, että kotijoukkueen vaikeimmatkin heitot osuvat koko ajan keskelle korirengasta. Seagulls johti puoliajalla jo 19 pisteellä (61-42). Ei Kouvot huonosti pelannut, mutta kun toisella heitto osuu, niin minkäs teet. Seagulls heitti kolmoset ensimmäisellä puoliajalla 91%:lla sisään (10/11).

Kuva: Niko Toivonen

Kolmas jakso (21-20) pelattiin tasaisesti eikä ero sen suuremmin vaihdellut. Viimeinen jakso (15-26) oli illan parasta Kouvoa. Joukkue ei luovuttanut vaikka pahimmillaan eroa oli 23 pistettä. Vieraat taistelivat itsensä väkisin mukaan voittotaisteluun ja pienimmillään ero kaventui 7 pisteeseen (93-86). Kouvot sai vielä kolmosen ilmaan, mutta kun heitto meni ohi ja levypallo päätyi Seagullsin kouriin, alkoi homma olla selvä. Lopulta eroksi jäi 9 pistettä (97-88, 61-42).

Joukkueidensa parhaina pelaajina palkittiin Seagullsin Antti Kanervo ja Kouvojen David Gonzalvez.

Kouvot: David Gonzalvez 24/1/4, Derrick Barden 16/4/1r, Avery Woodson 14/7/3/2r/1t, Kevin Johnson 11/8/4/3r, Teemu Knihtinen 10/2/1, Severi Kaukiainen 8/2/6/1r, Vili Nyman 4/1, Ilmari Toikkanen 1/2, Henri Permanto 0/1/1 ja Mika Nuolivirta 0/0.

Perjantaina Kouvojen vieraaksi Jatke Areenalle saapuu sarjassa viidentenä oleva Tampereen Pyrintö (19/16). Joukkueet ovat kohdanneet kaudella jo kolmesti Kouvojen johtaessa voitoin 2-1.

Vaikka Kouvot hävisi keskiviikon ottelunsa Helsingissä, oli peli pitkästä aikaa mieluisaa katsottavaa. Jos sama energia ja tekemisen taso saadaan tuotua kauden loppuihin peleihin, saa myös pistesarake vielä mukavasti täytettä. Myös Pyrintö pelasi keskiviikkona erinomaisesti kun se voitti kotonaan Ura Basket eGameStarsin suurinumeroisesti pistein 127-88.

Kouvojen päävalmentaja Tuomas Oja: ”Pyrinnöstä löytyy tulivoimaa ja osaava valmennus. Intensiteetin tulee olla kohdillaan molemmissa päissä.

Toimituksen nostot:

1. Asenne ja voittamisen tahto. Kuten jo todettua, keskiviikon Seagulls -ottelussa oli tappiosta huolimatta paljon hyvää. Hyvät asiat pitää ottaa selkäreppuun mukaan ja mennä taas askel eteenpäin.

Kuva: Mikko MJ Pitkänen

2. Joukkueiden lähihistoria. Kouvot on ollut Pyrinnölle viime otteluissa vaikea vastustaja. Viime kaudella Kouvot voitti Pyrinnön runkosarjassa 3-1 ja vei välieräsarjan kotiedulla pelanneita tamperelaisia vastaan puhtaasti 3-0. Kouvot johtaa myös tämän kauden keskinäisiä (2-1). Kouvot on siis voittanut viimeisestä 10 keskinäisestä ottelusta kahdeksan. Jokainen ottelu on kuitenkin omanlaisensa ja Pyrintö on tällä hetkellä oivassa vireessä. Tamperelaiset voittivat myös viimeisen kohtaamisen kotonaan pistein 101-94.

3. Puolustus. Jälleen kerran puolustus. Edellispäivänkin ottelussa tultiin takaisin mukaan peliin kun puolustus alkoi pelittää ja Seagullsin pistetehtailu saatiin kuriin. Keskiviikkona tosin hyökkäyskin oli mukavan raikasta ja hommat tehtiin tyylillä eikä puolivillaisesti. Pyrintö on tehnyt sarjassa kolmanneksi eniten pisteitä (91.2) ja Kouvot vasta yhdeksänneksi eniten (84.2). Pistekilpailuun ei kannata tamperelaisia vastaan lähteä, sen kokivat kaarinalaiset viimeksi keskiviikkona.

Kouvot – Pyrintö perjantaina 6.3. klo 18:30 Jatke Areenalla, tervetuloa kannustamaan Kouvot voittojen tielle.