Kouvot lokkiparven vieraaksi keskiviikkona

Kouvot (13/20) jatkaa tänään taisteluaan pudotuspelipaikasta Helsingissä kun joukkue matkustaa Seagullsin (27/6) vieraaksi. Helsinkiläiset johtavat kauden kohtaamisia voitoin 2-1. Kouvot onnistui kukistamaan Seagullsin kauden alussa Jatke Areenalla pistein 81-71.

Vaikka Kouvot on sarjataulukossa pudotuspeliviivan paremmalla puolella ja vaikka sillä on vielä 11 runkosarjamatsia jäljellä, ei tilanne ole optimaalinen. Edellä olevat joukkueet karkaavat pikku hiljaa ja takana olevat hengittävät niskaan yhä tiiviimmin. Yksi voitto ja apinan putoaminen selästä voi kuitenkin muuttaa kaiken. Nyt tarvitaan se yksi iso onnistuminen.

Seagulls pelaa vahvaa kautta. Se on sarjakärjessä tasapisteissä Vilpas Vikingsin (27/6) kanssa ja on jo varmistanut paikkansa runkosarjan kolmen parhaan joukossa. Asetelmat pudotuspeleihin ovat helsinkiläisillä makoisat. Päävalmentaja Jussi Laakson tuntien jokaiseen jäljellä olevaan runkosarjamatsiin joukkue tulee kuitenkin 100% latautuneena, varsinkin kun runkosarjan voittokin on käden ulottuvilla. Seagulls ei ole myöskään hävinnyt kotonaan koko kauden aikana (16/0).

Kouvojen päävalmentaja Tuomas Oja: ”Kova vastus tiedossa. Intensiteetin ja kamppailupelaamisen tulee olla hyvällä tasolla jotta pystymme kilpailemaan voitosta.

Toimituksen nostot:

1. Asenne, tahto ja joukkue edellä. Kouvot lienee tilanteessa jossa mitään muuta positiivista muutosta on turha odottaa ennen kuin nuo asiat ovat kunnossa. Virkamiesmäinen suorittaminen ja paikalle saapuminen ei riitä, ei ainakaan sarjapisteisiin. Peli-ilmeen on muututtava nälkäiseksi.

2. Seagullsin laaja, kokenut ja laadukas materiaali. Seagullsin kaataminen, varsinkin sen kotisalissa vaatii vierasjoukkueelta erinomaista onnistumista. Sen lisäksi, että pelisuunnitelmaa noudatetaan, pitää myös yksittäisten pelaajien onnistua henkilökohtaisella tasolla. Seagullsin materiaali takaa sen, että kotijoukkueen voitto ei edellytä kaikkien pelaajien onnistumista, muutamalla voi olla myös off -päivä.

3. Puolustus. Seagulls on sarjan ykkönen pisteissä (92p). Kouvot (84p) on yhdeksäs. Seagullsin tasoista tulivoimaista joukkuetta ei voiteta hyökkäämällä vaan puolustamalla. Hyvällä puolustuspelillä aukeaa saumat myös hyökätä vähemmän organisoitua puolustusta vastaan ja saada plakkariin joitakin helppoja pisteitä.

Seagulls – Kouvot keskiviikkona 4.3. klo 18:30 legendaarisella Töölön Kisahallilla.

Kuvat: Tuomo Tulokas