Kouvot löysi jälleen peli-ilon

tunnus_vaaka_liiga

Kaikki tämän kauden ottelut Kouvojen ja Bisonsin välillä ovat olleet vahvaa kotijoukkueen näytöstä ja sama tahti jatkui lauantai-iltana Kouvolan Mansikka-aholla. Kouvot vei ottelua hienokseltaan käytännössä jo koko ensimmäisen puoliajan, mutta lopullisesti ottelu ratkesi kolmannella jaksolla jolla kotijoukkue jätti vieraat vaivaiseen kuuteen pisteeseen. Kouvot voitti ottelun lopulta selvästi pistein 90-65 (48-34).

Kouvot oli kuin luonut nahkansa viimeisen harjoitusviikon aikana ja heti alusta lähtien pelaaminen näytti paremmalta kuin pitkään aikaan. Kun sama vire säilyi kolme ensimmäistä jaksoa, joiden aikana ottelu ratkaistiin, oli tuloksena lopulta yllättävän helpohko voitto. Bisons pysyi ensimmäisen jakson (20-15) ajan jota kuinkin Kouvojen kyydissä, mutta sen jälkeen Kouvot alkoi mennä menojaan. Puoliajalle lähdettiin hyvän pelin pelanneen Tuomas Hirvosen (21/2) huikealla buzzer beater ajolla Kouvojen 14 pisteen johdossa (48-34). Tässä vaiheessa kaikki oli vielä mahdollista ottelun lopputuloksen kannalta, mutta kun Kouvot jätti erinomaisella puolustuksellaan biisonit kolmannella jaksolla kuuteen pisteeseen (23-6) oli matsi käytännössä taputeltu sillä eroa oli jo 31 pistettä (71-40). Viimeinen jakso (19-25) oli pelkkää pelailua ja muutama vierasjoukkueen pelaaja sai hieman kaunisteltua omia tilastojaan. Lopulta Kouvoille kuitenkin selvä 25 pisteen voitto (90-65, 48-34).

DSC_3855Ehkä jopa tärkeämpää kuin voitto ja kaksi sarjapistettä oli se tapa ja tyyli jolla voitto tuli. Mukana oli jälleen se mainio puolustusintensiteetti, pallon ja miesten liike hyökkäyksessä sekä peli-ilo ja luovuus jolla Kouvot voitti alkukaudesta kahdeksan matsia putkeen. Joukkueesta löytyi jälleen useita onnistujia, siitä huokui itsevarmuutta ja jokaisesta pallosta taisteltiin kuin se olisi ollut viimeinen mahdollisuus voittaa peli. Menetykset (10) olivat vähissä, levypallopeli (16/29 yht 45) vahvaa, heittoprosentit kohdillaan (3p 7/17, 41%) ja paluun teki myös David Gonzalvezin (24/4) tuuletukset onnistuneen puolustuksen jälkeen. Vaikka hyökkäyskin sujui paikoitellen hyvin lähti kaikki kuitenkin erinomaisesta puolustuspään tekemisestä. Seuraava haaste onkin saada siirrettyä tätä asennetta ja tahtoa myös vieraskentälle.

Biisoneista ei oikein kukaan pelaaja noussut ratkaisijan rooliin tai edes sen suuremmille tehoille. Ulkomaalaisnelikosta ainoastaan Ike Udanoh (12/12) pääsi hyville tehoille ja hänkin teki tehoistaan valtaosan viimeisellä jaksolla (7/7) kun matsi oli jo ratkennut ja Kouvojen suurin höyry päästetty ulos. Martin Zeno (8/6), Aubrey Coleman (6/3) ja Paul Hill Jr (5/1) olivat paitsi pimennossa myös hyvin Kouvojen pihdeissä. Esimerkiksi Coleman teki kaikki pisteensä viimeisellä jaksolla. Kotimaisista pelaajista tasolleen pääsivät mukavasti pelanneet Matias Ojala (11/5) ja Henri Niemistö (6/2). Ilari Seppälä (8/0) teki pisteistään kuusi perättäisissä hyökkäyksissä eikä Tuukka Kotista (4/5), Mikko Koivistosta (3/1) tai Ville Mäkäläisestäkään (2/1) apua juuri hyökkäystehoissa ollut. Ehkä positiivisin asia vierasjoukkueen pelaamisessa oli se, että kaikki 10 pelaajaa pääsivät pisteille. Kokonaisuudessaan Bisons oli tässä yksittäisessä ottelussa yllättävän aneeminen, hieman hajuton ja mauton. Toisaalta suuri ottelumäärä (66) ei voi olla näkymättä, mutta ei kai sekään voi kaikkea selittää?

Bisonsin päävalmentaja Greg Gibson: ”Olimme tänään fyysisesti paikalla, mutta siinä se sitten olikin. Et voi vain ilmestyä paikalle ja uskoa voittavasi huonolla asenteella. Emme olleet keskittyneitä emmekä pelanneet kovaa ja silloin saa potkun persuksille. Kouvot hallitsi peliä emmekä me ottaneet heidän pelaamisestaan mitään pois. Ei ole mitään väliä ketkä pelaajat ovat pelaavassa kokoonpanossa tai kentällä vaan odotan, että saamme homman hoidettua. Ilmeisestikin tänään emme tässä onnistuneet. Tämän päivän pelissä ei ollut oikeastaan mitään hyvää. Ensi viikolla pääsemme harjoittelemaan kolme päivää ja se on meille tässä vaiheessa erittäin tärkeätä.”

gip2Kouvojen leirissä oli monta onnistujaa. Ensinnäkin Kyle Shiloh (9/7) teki onnistuneen paluun pelikentille 1,5 kuukauden tauon jälkeen. Vaikka mies ei vielä pisteillä juhlinutkaan, oli hänen tinkimätön puolustuksensa ja hyökkäyksensä vaivattomuus joukkueelleen suureksi hyödyksi. Lisäksi tuntui siltä, Shiloh´n paluu kentälle myös loi muihin lisää itseluottamusta ja uskoa. David Gonzalvez (24/4) pelasi jälleen alkukauden tehoilla ja Tuomas Hirvonen vaikutti vapautuneemmalta kuin aikoihin. Hirvosen heitto osui, ajot päättyivät valtaosaltaan pisteisiin ja pelin johtamisessa oli luovuutta. Thomas Gipson (14/15) oli varsinainen voimapesä ja itse energisyys korin alla ja hyvin pelasi myös Austen Rowland (12/2). Alexander Madsen (5/1) pelasi hyvin vaikka tehot eivät parhaat mahdolliset olleetkaan. Kun muut vastasivat pisteiden teosta ei Ville Kauniston (5/9) tarvinnut juuri heittoja ottaa. Kapteeni upotti molemmat pelitilanneheittonsa ja taisteli esimerkillisesti. Vaikka nyt näytti jälleen pitkästä aikaa hyvältä on matka vielä pitkä, mutta tästä on rakentamista jälleen hyvä jatkaa.

Kouvojen päävalmentaja Jyri Lehtonen: ”Meille tuli muutamia tappioita viimeisen kuukauden aikana ja joulun jälkeen saatiin kotimatseihin riittävä energia ja tunnetaso jotta pystyttiin voittamaan Kauhajoki ja Lapua, mutta vierasmatseihin sitä energiaa ei vaan millään löytynyt. Olen nyt kuukauden puhunut lehdistötilaisuuksissa siitä, että kuinka ei olla oikeasti päästy kunnolla harjoittelemaan kahteen kuukauteen ja se näkyi ihan selvästi meidän pelaamisessa. Nyt kun saatiin yksi harjoitusviikko niin olen tyytyväinen, että se näkyi kentällä tänään. Meillä oli tänään ihan jäätävän hyvä pallon paine, mentiin syöttölinjoille ja meidän pallollisen skriinin puolustuksessa isot pelaajat oli kolme metriä korkeammalla eli siinä ei ollut vastustajan takamiehillä niin paljon tilaa ja aikaa tehdä päätöksiä. Meillä oli niin hyvä harjoitusviikko takana, että olisi ollut ihan sama olisiko meillä pelannut Richardson, Shiloh vai Rowland tai kuka tahansa. Meillä on ensi viikolla toinen harjoitusviikko aikaa vielä lisätä intensiteettiä ja tuoda muutamia taktisia asioita. Jos me sitten pystytään tuomaan se sama intensiteetti pitkällä vierasmatkalla Kauhajoella niin me ollaan aika hyvässä tilassa. Meillä on nyt viisi matsia aikaa harjoitella vierasvoittamista ennen pudotuspelien alkua ja periaatteessa kahdeksan voittoa tähän lisää niin sillä todennäköisesti pääsee aloittamaan kotiedulla. Tähän tarvitaan melkein täydellinen rekordi kotona (kahdeksan kotiottelua jäljellä) ja muutama vierasvoitto. Hyvään suuntaan ollaan taas menossa.”

kyleCoach Lehtonen oli myös luonnollisesti tyytyväinen Kyle Shiloh´n paluusta pelaavaan kokoonpanoon: ”Nyt me saatiin Gonzalvezin rinnalle toinen pelaaja joka laittaa äärettömän kovan paineen pallolliseen ja se helpottaa laitojen ylipelaamista, se helpottaa sisäpelaajia koska ei pysty syöttämään sisälle, se työntää vastustajan kaksi metriä kauemmas ja välimatkat kasvaa jolloin tulee menetyksiä ja puolustuksella on enemmän aikaa auttaa. Jos Shilolla ja Gipsonilla olisi ollut tänään hyvä hyökkäyspäivä niin olisi voinut tulla rumat lukemat.”

Joukkueidensa parhaimpina pelaajina palkittiin Kouvojen Kyle Shiloh ja Bisonsin Matias Ojala. Taistelijapalkinto luovutettiin väkivahvalle Thomas ”Big Gip” Gipsonille.

Kouvot: David Gonzalvez 24/4/2s/2r, Tuomas Hirvonen 21/2/2s, Thomas Gipson 14/15, Austen Rowland 12/2/3s, Kyle Shiloh 9/7/4s/3r, Ville Kaunisto 5/9/1s, Alexander Madsen 5/1/2r, Miikka Luosmaa 0/0, Arttu Saarijärvi 0/0 ja Valtteri Leino 0/0.

Bisons: Ike Udanoh 12/12/1s/1t, Matias Ojala 11/5/1s, Martin Zeno 8/6/4s/1t, Ilari Seppälä 8/0/1s, Aubrey Coleman 6/3/1s/1r, Henri Niemistö 6/2/1s/1r, Paul Hill Jr 5/1/2s, Tuukka Kotti 4/5/1s/1r, Mikko Koivisto 3/1/2s/2r ja Ville Mäkäläinen 2/1/1s.

Yleisömäärä: 1076

Kuvat: Jukka Rasimus

Kouvot pelaa seuraavaksi ensi viikon lauantaina jolloin matkustetaan pohjanmaalle Kauhajoen Karhun vieraaksi.

 

Korisliiga_MV