Kouvot-luotsi Lehtonen kauden jälkeen sapattivapaalle

Kouvojen Korisliigajoukkuetta luotsaava Jyri Lehtonen aikoo vetää henkeä valmennustyöstä. Jo kuudetta kauttaan Kouvoja valmentava Lehtonen on ilmoittanut seuran johdolle, että kuluvan kauden jälkeen on aika ladata akkuja.
– Vuosikymmenen mittainen ammattilaisurani pelaajana vaihtui lennosta valmennusuraan, jota sitäkin on pian täynnä kymmenen vuotta. Tässä on todella pitkään menty koripallon ehdoilla. Nyt on aika asettaa perhe ja koti etusijalle, Lehtonen, kahden pienen lapsen isä, taustoittaa päätöstään.

Vuonna 1991 Äänekoskelta maailmalle koripallon perässä lähtenyt Lehtonen on Kouvojen edustusjoukkuetta pisimpään yhtäjaksoisesti käskenyt valmentaja. Reilussa viidessä vuodessa suhteesta Kouvolaan ja Kouvoihin on kehittynyt syvä ja lämmin.
– Kun tein sopimuksen Kouvojen kanssa toukokuussa 2010, meillä ei ollut yhtään sopimuspelaajaa. Ensi keväänä seuraajani tarttuessa ruoriin seura on tilanteessa, jossa neljällä mihin tahansa liigajoukkueeseen mahtuvalla pelaajalla – Tuomas Hirvosella, Ville Kaunistolla, Alexander Madsenilla ja Arttu Saarijärvellä – on vuosi tai enemmän jäljellä sopimustaan. Välillä syvissäkin vesissä uineen seuran johto on osaavissa, pystyvissä käsissä ja joukkueen taustalla on mahtava staffi sekä tietenkin runsaslukuinen ja asiantunteva kotiyleisö, Lehtonen tiivistää.

Lehtonen korostaa, että veren vaihtuminen valmennusportaassa on monesti hyvä ja eteenpäin vievä asia.
– Tässäkin joukkueessa on pelaajia, joita minä olen valmentanut jo neljä vuotta. Heille tekee taatusti hyvää saada toisenlaista valmennusta ja erilaisia ärsykkeitä.

Aivan kuten Lehtonen Kouvoista, myös seuran puheenjohtaja Sami Pousi puhuu väistyvästä päävalmentajasta lämpimästi.
– Jyri on tehnyt erittäin hyvää työtä joukkueemme kanssa, monella kaudella vielä verraten niukoilla resursseilla. Hänen osaamisensa ja ansionsa esimerkiksi nuorten pelaajien koulimisessa ovat kiistattomat. Toivon, että tämän kauden päätteeksi Jyri saa hyvästä työstään ansaitsemansa palkinnon, sanoo Pousi ja lisää, että joukkueen ensi kauden valmennuskuviot ovat vielä täysin auki.
– Jyrin varhaisen ilmoituksen myötä meillä on nyt hyvin aikaa uuden valmentajan rekrytointiin. Ja aivan kuten Jyrikin sanoo, kaikki on kunnossa hänen seuraajalleen, Pousi päättää.