Kouvot matkustaa lauantaina Turkuun

Kouvot (13/19) jatkaa taivaltaan lauantaina kun joukkue matkustaa Turkuun Ura Basket eGameStarsin (10/22) vieraaksi. Sarjapisteet ovat olleet tiukassa molemmilla joukkueilla viime otteluissa. Joukkueet ovat kohdanneet kahdesti ja voitot ovat tasan molempien voitettua kotonaan.

Kumpainenkaan joukkue ei ole kauden aikana, eikä varsinkaan viime otteluissaan mässäillyt sarjapisteillä. Molemmat ovat voittaneet viimeisestä 10 ottelustaan kolme. Ura Basket on hävinnyt viimeiset kuusi otteluaan ja Kouvot viimeiset kolme. Ura on voittanut kotonaan puolet otteluistaan (8/8) ja Kouvot vieraissa neljästi (4/11).

Derrick Barden Jr:a on hymyilyttänyt kahdessa edellisessä kohtaamisessa. Laituri on ollut näissä otteluissa Kouvojen tehokkain tilastorivillä 22.5/10.0/3.5/3.5r. Kuva: Tuomo Tulokas.

Toimituksen nostot:

1. Ryhtiliike. Vaikka Kouvoilla onkin runkosarjaa jäljellä ”vielä” 12 ottelua niin aikaa ei ole yhtään tuhlattavaksi. Sarjapisteitä tarvitaan kipeästi ja yhtä tärkeätä on se, että toiminta kentällä alkaa näyttää siltä miltä maaliskuussa pitääkin. Joukkueessa on kyllä palaset olemassa, mutta nyt niiden pitää alkaa jo muodostaa palapeliä.

2. Heittopeli. Keskiviikon kotiottelussa BC Nokiaa vastaan Kouvojen heittopeli niin läheltä kuin kaukaa oli täysin tukossa. Vaikka peli oli muutenkin tahmeata, käväisi joukkue mukana voittotaistelussa vielä viimeisen jakson puolivälin seutuvilla. Keskiviikon ottelua lukuun ottamatta Kouvot on ollut viime otteluissaan melko hyvässä heitossa, varsinkin kauempaa. Kouvot on sarjassa kolmantena kolmen pisteen heittotarkkuudessa (37.2%). Toivotaan, että keskiviikkoinen oli työtapaturma ja lauantaista eteenpäin heitto taas osuu.

3. Puolustuspeli. Kaikki lähtee puolustamisesta. Vaikka hyökkäys toimisikin välillä huonosti pitää, puolustukseen löytyä koko viisikolta tahtoa. Hyökkäyskin helpottuu kun ei tarvitse koko ajan kaivaa palloa sukasta. Parhaimmillaan Kouvojen puolustus on erittäin hyvää, niitä hyviä pätkiä tarvitaan vain lisää.

Ura Basket eGameStars – Kouvot lauantaina 29.2. klo 17:00 Kupittaan palloiluhallilla ja Elisa Viihde Sportilla.