Kouvot neljänteen peräkkäiseen voittoon

Kouvot (4/1) jatkoi perjantai-illan korisliigakierroksella vahvaa pelaamistaan kun se sai kotiluolaansa Jatke Areenalle vieraaksi Lapuan Kobrat (2/4). Tasainen ottelu alkoi kääntyä kolmannen jakson puolivälin jälkeen kotijoukkueelle, eikä Kobrat enää neljännellä jaksolla saanut kunnon kiriä aikaiseksi. Kouvoille lopulta voitto pistein 96-81 (45-40).

Tasaisena alkaneen ottelun ensimmäinen irtiotto koettiin toisen jakson puolivälissä kun Kouvot nykäisi 13 pisteen johdon (37-24). Tuo ei kuitenkaan lämmittänyt kotiyleisöä pitkään sillä Kobrat vastasi samalla mitalla vieden seuraavat minuutit 15-6. Puoliajalle lähdettiin Kouvojen viiden pisteen johdossa (45-40).

Kolmas jakso tuli muodostumaan ottelun vedenjakajaksi. Kobrat taisteli sinnikkäästi kuudella pelaajalla aina kolmannen jakson puoliväliin saakka (52-49), mutta sitten tapahtui se mitä kotiyleisö oli odottanut. Viikolla sairastellut Silas Melson (23/5) nakutti pari kolmosta putkeen ja kun tätä ennen olivat kolmosessaan osuneet Derrick Barden (15/9/8) ja David Gonzalvez (16/6/6), oli ero revennyt parissa minuutissa 13 pisteeseen (66-53). Jakson lopun ero pysyi suunnilleen saman suuruisena ja viimeiselle tauolle lähdettiin Kouvojen 12 pisteen johdossa (70-58).

Kolmannen ottelunsa Kouvoissa pelannut Silas Melson heitti kolmosillaan kotijoukkueen lopullisesti karkumatkalle. Derrick Barden (22) pääsi lähelle tripla tuplaa: 15 pistettä, 9 levypalloa ja 8 syöttöä.

Kobrat pelasi kuitenkin suurella tahdolla ja erityisesti vahvan ottelun pelannut Brandon Boggs (24/3/5/2r) yritti vielä neljännen jakson alussa tuoda vahvalla henkilökohtaisella panoksellaan joukkueensa mukaan voittotaisteluun. Ongelmana oli vain se, että Boggsin onnistuessa pisteiden teossa, sai Kouvot sen aina kuitattua toisessa päässä. Kobrat pääsi vielä yhdeksän pisteen päähän (75-66), mutta siihen kiri tyrehtyi. Kouvot lisäsi kierroksia koneeseen ja kasvatti johtonsa suurimmillaan 17 pisteeseen (90-73). Lopulta eroksi jäi varsin selkeä 15 pistettä (96-81, 45-40).

Kouvojen Teemu Knihtinen: ”Ottelu oli tasaista vääntöä koko ajan, mutta saatiin pari tarvittavaa runia jolla tuo ero otettiin. Hyökkäyslevyistä saatiin uusia mahdollisuuksia ja pidettiin hyvin pallosta huolta ja niillä tänään voitettiin. Ollaan hyvin treenaava joukkue ja pidetään hauskaa kentällä, painetaan menemään hymyssä suin ja pelataan yhdessä joukkueena. Siinä varmaan syyt hyvään kauden aloitukseen.”

Teemu Knihtinen haki sen verran ahnaasti hyökkäyslevypalloja (6), että mieheltä oltiin viemässä paitakin päältä taistelun tuoksinassa.

Kouvoilta onnistuivat tutut nimet, Derrick Barden ja Duke Shelton (27/12/4). Silas Melson pelasi parhaan pelinsä kouvopaidassa ja väläytteli ajoittain osaamistaan oikein kunnolla. Myös vanha sotaratsu David Gonzalvez alkaa lämpenemään kun vuoden vaihde lähestyy vääjäämättä. Myös Teemu Knihtinen (8/9/4) oli erinomaisessa iskussa.

Kobrien onnistujat olivat koko alkukauden hyvin pelanneet Brandon Boggs ja Jordan Capps (23/4/2). Reggie Keely (16/6) oli hyökkäyspäässä hyvä, mutta puolustuksessa mies oli vaikeuksissa liukkaan Duke Sheltonin kanssa. Jussi Turja (14/1) oli hyvässä heitossa, mutta vanhassa kotiluolassaan pelannut Antto Nikkarinen (2/3/7) taasen etsi heittoaan. Syöttötilaston kärkinimi kuitenkin jakoi hyviä namupasseja joukkuekavereilleen. Julien Lewis (2/9/3) oli varsin näkymätön.

Joukkueensa kapteeni David Gonzalvez alkaa lämmetä kauden edetessä. Duke Shelton tilastoi kauden kolmannen tupla tuplansa viidennessä ottelussa.

Kouvojen päävalmentaja Tuomas Oja: ”Tiedettiin miten Kobrat puolustaa ja he olivat muuttaneet sitä hieman edellisistä peleistä. Käytiin selvästi läpi mitä haetaan hyökkäyksessä. Ei ihan saatu toteutettua kuten olisi haluttu, muutama ylimääräinen syöttö jäi vielä antamatta vapaalle pelaajalle. Joko saadaan sisälle tai ulos miss match ja ne tuotti sen voiton lopulta. Saatiin paintista koreja ja saatiin tilanteissa joissa he lähtivät auttamaan niin muutama kolmonen ja Melson laittoi pari heittoa sisään isolationista isoa vastaan. Nämä oli ihan pelisuunnitelman sisältä tulleita koreja, mutta voidaan olla vieläkin parempia kun annetaan muutama syöttö lisää. Ensi viikolla harjoitellaan ja huilataan sekä mahdollisesti tuodaan mukaan muutamia uusia juttuja.”

Kouvot: Duke Shelton 27/12/4/1r/1t, Silas Melson 23/5/1, David Gonzalvez 16/6/6/4r, Derrick Barden 15/9/8/3r/1t, Teemu Knihtinen 8/9/4, Severi Kaukiainen 4/1/2, Tomi Lommi 3/0, Mika Nuolivirta 0/1 ja Vili Nyman 0/1.

Kuvat: Matti O Koskinen