Seuraava otteluKouvot — BC Nokia/12.12.2018/Jatke Areena

Kouvot päättää vuoden 2017 kotiluolassaan lauantaina

Sarjakakkonen Kouvot (13/6) päättää korisvuoden 2017 kotiluolassaan lauantaina kun se isännöi sarjataulukon hännille juuttunutta Lapuan Kobria (3/15). Vaikuttaisi siltä, että Kouvot on taistelemassa yhdessä 6-8 muun joukkueen tavoin kevään pudotuspelien kotiedusta, mutta Kobrat ja Korihait (3/15) alkavat olla kohta jo liian kaukana koko pudotuspeleistä. Vaikka rapiat puolet runkosarjasta on vielä pelaamatta alkaa jumbokaksikon ero pudotuspeliviivaan olla kohta tavoittamattomissa.

Kouvot on ollut hyvässä vireessä viime aikoina sillä joukkue on voittanut viimeisestä 10 ottelustaan seitsemän ja on hävinnyt viimeisestä kuudesta ottelustaan vain yhden. Edellispäivän derby KTP:n vieraana oli yllättävänkin tasapainoinen suoritus vaikka joukkueen kapteeni Ville Kaunisto (12.4/10.6) oli sivussa. Kaunisto on sivussa myös Kobria vastaan kuten myös Arttu Saarijärvi (3.0/2.5). Tällä hetkellä Kouvojen kanssa kärkipaikoista kamppailevat Karhu Basket (12/6) ja Seagulls (12/6) omaavat Kouvojen kanssa identtisen tilastorivin viimeisistä otteluista: 4/1 ja 7/3. Ainoastaan suurimmalla mestarisuosikilla Salon Vilppaalla on hieman näyttävämpi rivi: 4/1 ja 9/1. Pyrinnöllä (2/3 ja 6/4) ja Katajalla (3/2 ja 6/4) listaus on myös positiivisen puolella, mutta näiden jälkeen muilla on tappioita enemmän kuin voittoja.

Kobrat on tuskaillut viime aikoina sillä viimeisestä 10 ottelustaan se on voittanut yhden ja viimeiset viisi ottelua ovat kaikki päättyneet tappioon. Joukkueen tappioputki on kahdeksan ottelun mittainen ja vierastappioiden putkikin on jo kuusi ottelua. Valmennusjohto on kuitenkin todennut suunnan olleen muutamassa viime ottelussa jälleen kohti parempaa joten Kouvot saa todellakin olla valmiina tämän päivän otteluun. Kobrien joukkueessa on potentiaalia parempaan kuin mitä sarjasijoitus osoittaa.

Kobrien ja Kouvojen kauden ensimmäinen kohtaaminen käytiin Lapualla syyskuun lopulla eivätkä joukkueet ole tuon jälkeen vielä mitelleet voimiaan toistamiseen. Kouvot ryösti tuolloin pisteet kobrapesästä kahdeksan pisteen turvin (76-84, 34-37), mutta voitto ei tullut missään nimessä helpolla. Kouvojen puolustus alkoi toimia paremmin toisella puoliajalla ja hyökkäyksessäkin jyvä alkoi löytyä, pääsi Kouvot karkaamaan vierasvoittoon. Ottelu oli kokonaisuutena vauhdikas ja päästä päähän kipitettiin täydet 40 minuuttia suurella tunteella. Kobrien tehokkaimmat olivat Lucas Woodhouse (19/3), Terence Jennings (16/9/5t) ja Jussi Turja (12/4). Takamiehen tontilla operoiva Woodhouse ei pelaa enää tällä hetkellä Lapualla. Kouvojen tehomiehet olivat James Sinclair (22/11), Thomas Gipson (12/13/6) ja Wayne Bernard (19/2).

Kobrien valmentaja Ville Turja: ”Olemme mielestäni menneet muutamassa viimeisessä ottelussa paljon eteenpäin joukkuepelaamisessa ja peli-ilmeen säilyttämisessä hyvänä läpi ottelun. Kataja ottelussa pidimme hyvin huolta pallosta ja taistelimme levypallot suunnilleen tasoihin ja saimmekin pidettyä ottelun erittäin tasaisena yli kolme jaksoa. Kouvoilla on muutama erinomainen levypallopelaaja, joten levypallot ja iskujen antaminen nousevat taas suureksi teemaksi Kouvot ottelun alla. Kouvolasta ei ole vielä Kobrien korisliigataipaleen aikana voittoa kotiin tuomisiksi saatu, mutta kurinalaisella joukkue tekemisellä sellainen voisi olla otettavissa.”

Myös tämän kauden Kobrissa on ulkomaalaisvahvistusten rooli merkittävä. Joukkueen piste- ja riistoykkönen on 196-senttinen laituri Maurice Creek (21.8/5.9/2.8/1.6r, teh 18.0), levyritilaston kärjessä on 203-senttinen sisäpelaaja Christopher Ortiz (16.3/7.1) ja syöttötilaston ykköspaikkaa pitää Woodhousen (13.9/5.2/5.3) korvannut 183-senttinen takamies Stephen Croone (12.1/3.0/4.7). 208-senttinen sisäpelaaja Terence Jennings (12.6/6.7/1.8t) on ykkönen torjunnoissa. Nelikolle erinomaista taustatukea ovat antaneet kotimaisen kaluston Jussi Turja (8.7/2.2), Tuomas Viertola (5.4/1.5) ja Panu Peltokangas (3.9/2.7).Turja on ollut hyvässä vireessä viimeiset neljä ottelua tilastoiden niiden aikana tehot 16.3/2.8/2.8, teh 15.5. Peltokangas on puolestaan ollut usein juuri Kouvoja vastaan hyvässä vireessä.

Kouvojen päävalmentaja Jyri Lehtonen tiivistää: ”Lapualta löytyy hyökkäyksessä useita hyviä pelaajia, jotka pyrimme pysäyttämään joukkuekonseptillamme.” Tästä voitaneen päätellä, että voittoa lähdetään saalistamaan puolustuksen kautta.

Kouvot – Kobrat lauantaina 30.12. klo 17:00 alkaen Jatke Areenalla. Fanseatilla ottelun selostaa Simo Pyöriä kommentaattorinaan Kouvottarien päävalmentaja Mika Hartonen.

Kuvat: Tuula Aronen ja Tuomo Tulokas