Kouvot palaa kauden kolmannen tappion jälkeen kotiluolaan

tunnus_vaaka_liiga

Kouvot onnistui voittamaan biisonit aiemmin syksyllä kotiluolassaan vaivattomasti ja selvin pistein (113-71), mutta jo lauantai-iltana Loimaalla käydyn kamppailun ensiminuutit näyttivät, että kotijoukkueella oli jäänyt Kouvolan visiitistä aikamoisia kimpaleita hampaiden väliin. Bisons oli kotisalissaan, niin kutsutussa veräjässä, hyvässä iskussa ja tasoitti kauden otteluvoitot voittamalla ottelun selvästi pistein 80-64 (38-29).

Ottelun ensimmäinen 6-minuuttinen kilpailtiin tasaisesti (12-11), mutta sen jälkeen hienon pelin pelanneen Martin Zenon (13/6/11s) kolmosella Bisons alkoi kiskoa eroa vieraisiinsa. Kouvot pystyi vielä taistelemaan mukana ensimmäisen jakson loppuun (21-18). Toisella jaksolla Bisons siirtyi entistä vahvemmin kuskin paikalle ja alkoi olla selvää, että ellei Kouvot saa matsin aikana isompaa vaihdetta silmään, tulee kotijoukkue olemaan erittäin vahvoilla voiton suhteen. Eipä sitä isompaa vaihdetta sitten löytynyt oikein koko ottelussa. Toisella jaksolla (17-11) Bisons onnistui hyydyttämään Kouvojen hyökkäyspelaamisen ja Kouvojen päävalmentaja Jyri Lehtonen oli pakotettu aikalisään kun jaksoa oli pelattu vajaa minuutti (25-18). Kun vielä seuraavan korin heitti Bisons (28-18) oli ero kasvanut jo kaksinumeroisiin pisteisiin. Toisen jakson loppupuoliskon Kouvot onnistui kiikkumaan keinussa mukana ja puoliajalle lähdettiin kotijoukkueen yhdeksän pisteen johdossa (38-29).

Kolmas jakso (27-18) ratkaisi ottelun lopullisesti biisoneille. 23 minuutin pelin jälkeen Bisonsin Jacob Burtschi (17/4) nakkasi yhden illan viidestä kolmosestaan pussiin (48-35) ja Kouvot oli jälleen pakotettu istumaan varhaiselle aikalisälle. Kun sama mies nakutti heti aikalisän jälkeen jälleen kolmosen sukkana sisään (51-35) alkoi ottelussa olla ratkaisun makua ilmassa. Kouvot taisteli kolmannella jaksolla vielä 12 pisteen päähän (55-43), mutta viimeisellä tauolla eroa oli kuitenkin kertynyt jo 18 pistettä (65-47). Burtschi heitti kolmannella jaksolla neljä kolmosta pussiin ja oli vahvasti johtamassa kotijoukkueen irtiottoa. Viimeisellä jaksolla biisoneitten johto kävi suurimmillaan 23 pisteessä (70-47) ja ottelu alkoi olla sillä selvä. Jakson loppupuolella Kouvot sai eroa hieman pienemmäksi, mutta voittajasta ei ollut enää pienintäkään epäselvyyttä ja näin kotijoukkue Bisons sai revanssinsa ja sen tuomat kaksi sarjapistettä tuloksella 80-64 (38-29).

DSC_8848

Sen kummempaa meriselitystä tappiolle on turha lähteä etsimään. Joskus vain vastustaja on parempi ja näin kävi tässä ottelussa. Kouvot ei löytänyt missään vaiheessa tarvittavaa rentoutta tai intensiteettiä pelaamiseen ja kun Bisons onnistui puolustuksellaan ottamaan muutaman option Kouvojen hyökkäämisestä pois, oli vieraiden tekeminen epävarmaa kaikkineen viimeiset 30 minuuttia. Biisoneita ei varmasti tälläkään kaudella voiteta, varsinkaan kotonaan, virkamiesmäisesti pelaamalla.

Kouvojen päävalmentaja Jyri Lehtonen: ”Biisonit olivat valmiina. Normaalisti pystymme elämään, jos vastustaja tekee 80 pistettä. Nyt emme saaneet vapaita heittoja uppoamaan. Zenon kanssa olimme vaikeuksissa. Taktisesti olimme hölmöjä – ei saatu Biisoneille koko kentän painetta. Peli oli paketissa jo kauan ennen loppuvihellystä. Biisonit pelasivat VTB-tasolla.”

Joukkueidensa parhaimpina pelaajina palkittiin kotijoukkueen Jacob Burtschi ja vierasjoukkueen David Gonzalvez.

Bisons: Ike Udanoh 20/7/1s/2t, Jacob Burtschi 17/4/2s, Tuukka Kotti 14/6/2r, Martin Zeno 13/6/11s/2r/1t, Matias Ojala 11/5, Paul Hill Jr 3/3/5s/1r, Villematti Kopio 2/0/1t ja Aapeli Alanen 0/3.

Kouvot: David Gonzalvez 16/2/4s, DJ Richardson 16/2/2s/1r, Kyle Shiloh 11/5/2s/1r, Thomas Gipson 10/9, Tuomas Hirvonen 7/4/3s/2r/1t, Ville Kaunisto 3/7/1s ja Alexander Madsen 1/7.

jkjytfghj

Kouvot (9/3) kohtaa Helsinki Seagullsin (7/5) huomenna keskiviikkona toistamiseen viikon sisällä. Kouvot voitti kauden ensimmäisen kohtaamisen Töölön Kisahallissa viime viikon keskiviikkona niukasti pistein 81-85 (41-37). Kouvojen kauden pisin voittoputki on ollut kahdeksan ottelun mittainen ja myös Seagulls pääsi heti alkukauden muutaman tappion jälkeen hyvään voittoputkeen. Helsinkiläisten perättäisten voitettujen ottelujen määrä ylsi aina kuuteen kunnes Kouvot katkaisi lokkien syysliidon. Seagulls ei ole pelannut sitten viime viikon kohtaamisen kun Kouvot puolestaan pyörähti viikonvaihteessa Loimaalla. Kouvot jatkaa lauantain tappiosta huolimatta sarjakärjessä ja Seagulls tulee Kouvolaan sarjataulukon sijalta kolme.

Joukkueiden viikon takainen kohtaaminen oli täydet 40 minuuttia sitä kuuluisaa tasaista vääntöä. Seagulls oli isännän oikeutuksella niskan päällä ensimmäisellä jaksolla (21-13) ja se lähti viemään myös toista kymppiä. Kouvot pysyi kuitenkin mukana tuntumassa ja sai kelattua siimaa sisään puoliaikaan mennessä (41-37). Kouvot sai kolmannella jaksolla (18-31) V8:nsa hyrskyttämään mukavasti ja viimeiselle tauolle lähdettiin vierasjoukkueen yhdeksän pisteen johdossa (59-68). Seagulls tuli kuitenkin viimeisen jakson ensiminuuttien aikana takaisin tuntumaan ja jakson puolivälin jälkeen myös ohi. Viimeiset minuutit pelattiin kori korista ja tällä kertaa Kouvot vei kolikonheiton tarvittavalla muutaman pisteen erolla (81-85, 41-37). Seagullsin tehokaksikko ottelussa oli Jason Conley – James Sinclair jotka heittivät 22 pistettä mieheen. Luonnollisesti on selvää, että tämän parivaljakon kanssa Kouvot saa olla tarkkana myös tulevassa ottelussa. Kotijoukkueesta onnistuivat mukavasti myös Terrence Watson (14/3) ja Timo Heinonen (12/1). Kouvojen tehokkaimmat olivat Thomas Gipson (23/9), Tuomas Hirvonen (18/3) ja Ville Kaunisto (13/8).

hvbnkl

Seagullsin päävalmentaja Mikko Larkas: ”Lähdemme Kouvolaan hakemaan revanssin. Pelasimme keskiviikkona kotipelissä 25 minuuttia ihan hyvin. Se ei vain riitä kärkiottelussa. Varsinkaan kun mukaan mahtuu kauden heikoin 10 minuuttia. Muutama pieni loukkaantuminen vaivaa, joten katsotaan ketkä toipuvat kokoonpanoon.”

Kuten edellä tuli jo todettua, on Kouvojen saatava keskiviikkona otetta herrasmieskaksikkoon Jason Conley (18.8/10.4/2.3s) – James Sinclair (15.7/4.1/2.1r). Viime kauden kouvopeluri Jason ”Coop” Conley on ollut helsinkiläisten tehomies ja rookietakamies James Sinclair on ihastuttanut urheilullisuudellaan ja vauhdikkaalla pelaamisellaan. Sisäpelaaja Terrence Watson (7.7/6.1/1.6t) ei useinkaan tehoilla mässäile, mutta on tärkeä palanen Seagullsin kenttätasapainoa. Ulkomaalaiskolmikko saa kotimaisista pelaajista tukea laajalla rintamalla kun joukkueessa pelaavat pääkaupunkiseudun paluumuuttajat ex-kouvo Antto Nikkarinen (8.0/2.6/3.8s), Timo Heinonen (10.8/4.3), Carl Lindbom (10.2/4.1) ja Antti Niskanen (3.2/3.0). Edellisessä keskinäisessä kohtaamisessa Nikkarinen jäi pisteittä ja Lindbom ilman onnistunutta kolmeen pisteen heittoa tai tarkemmin sanottuna täysin ilman kolmeen pisteen heittoa. Nämä ihmeet tuskin toistuvat huomenna Mansikka-aholla. Lopuista joukkueen tehoista vastaavat Jarkko Kyllönen (2.9/0.6) Lauri Toivonen (1.8/3.1), Nanayaw Awuah Addae (1.3/0.3) ja Eero Sahlberg (1.0/0.4).

Kouvojen päävalmentaja Jyri Lehtonen: ”ToMu marraskuu takana. Viisi haastavaa matsia vieraissa ja aina helppo Kataja kotona. 3-3 recordi on inhimillinen. Seagulls on päässyt valmistautumaan viikon verran tähän keskiviikon otteluun ja odotankin Mikko Larkaksen keksineen lajin uudestaan? Meillä valmistautuminen on ollut riittävä ja muutama asia tehdään eri lailla kuin viikko sitten. Kokonaisrasituksen noustessa tiivistyneen pelitahdin myötä, meillä on haasteena löytää jokaiselle pelaajalle yksilöllinen suhde levon ja rasituksen välimaastosta. Pallonliike aggressivista puolustusta vastaan, pallokontrolli, Coop Conley ja levypallopeli tarkkailussa.”

Kouvot – Seagulls keskiviikkona 2.12. klo 18:30 alkaen Mansikka-aholla. Tulkaahan kannustamaan Kouvot takaisin voittojen tielle.

 

Korisliiga_MV

 

Fanseat banneri 468x400